Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Ook al is hij nog maar 23 jaar, Kylian Mbappé staat bij menig voetballiefhebber bekend als één van de beste spelers ter wereld. Al sinds zijn jeugd speelt hij bij PSG, één van de beste en tevens meest vermogende voetbalclubs ter wereld. Hoe ligt het salaris van Kylian Mbappé, en wat is zijn geschatte vermogen op dit moment? Dat zochten we voor je uit!

Naam

Kylian Mbappé

Geschat vermogen

€630 miljoen

Geboortedatum

20-12-1998

Jaarlijks inkomen / salaris

€72 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbaltransfers / sponsordeals


Wat is het vermogen van Mbappé?

Kylian Mbappé geldt als één van de meest welvarende voetballers ter wereld. Hoewel zijn precieze vermogen niet bekend is, werd zijn megacontract bij PSG onlangs uitgelekt; Kylian Mbappé verdient op jaarbasis liefst 72 miljoen euro, maar door bonussen kan dit bedrag nog verder oplopen waardoor de Franse aanvaller in drie jaar tijd wel 630 miljoen euro kan verdienen.

Leuke weetjes over Kylian Mbappé

  • Momenteel verdient elke speler van het Franse elftal zo'n €446.000 dat door de Franse voetbalbond zal worden uitbetaald
  • Mbappé debuteerde al op 16-jarige leeftijd in de Franse competitie

Wie is Mbappé?

Als je het voetballen enigszins in de gaten hebt gehouden de afgelopen jaren, zal de naam Kylian Mbappé je niet ontgaan zijn. Hij werd geboren op 20 december 1998 in Parijs, waar hij zijn hele jeugd heeft doorgebracht. Op school was Kylian nooit zo succesvol. Echter werd vanaf jonge leeftijd al duidelijk dat zijn voetballende kwaliteiten uitzonderlijk te noemen waren, en dus werd hij gescout door AS Monaco.

Bij Monaco werd Kylian Mbappé in eerste instantie in het B-elftal geplaatst, maar al na drie weken waren zijn kwaliteiten dusdanig dat hij een promotie verdiende. Zijn debuut volgde een maand later. Hij was toen de jongste speler ooit voor Monaco.

Hierna maakte hij talloze goals voor de club en kreeg hij zijn eerste profcontract. De baas van de club noemde Kylian Mbappé toen al een fenomeen, en daar bleek hij gelijk in te hebben.

Kylian Mbappé verdiende een transfer naar Paris Saint-Germain, wat hem de op één na duurste voetbaltransfer aller tijden maakte met ongeveer 180 miljoen euro. Bij PSG won Kylian Mbappé inmiddels al vier landskampioenschappen en maakte hij 129 goals. Ook bij het Franse nationale elftal is zijn naam niet meer weg te denken, met 28 doelpunten in 59 wedstrijden.


Waar heeft Mbappé zijn vermogen aan verdiend?

Het gigantische vermogen van Mbappé komt voornamelijk van het salaris dat hij verdient met het voetballen bij PSG. Daarnaast heeft hij, net als andere grootheden zoals Ronaldo en Messi, miljoenendeals gesloten met sportbedrijven zoals Nike, waar hij zijn megasalaris nog verder mee uitbreidt.


Hoeveel verdient Mbappé per maand?

Inclusief bonussen verdient Kylian Mbappé volgens het AD ruim 600 miljoen euro in drie jaar. Dat zou neerkomen op een ongelofelijk maandsalaris van 16 miljoen euro, waar zelfs de grootste sterren in deze wereld nog niet van durven dromen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Kylian Mbappé?

Het vermogen van Kylian Mbappé wordt geschat op €630 miljoen.

Wat is het salaris van Kylian Mbappé?

Het salaris van Lionel Messi komt neer op zo'n €192 miljoen per jaar.

Is Kylian Mbappé miljonair?

Met een geschat vermogen van €630 miljoen is Mbappé zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>