Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 21/06/2023

Wat is het vermogen van Maurice Steijn? Maurice Steijn is een Nederlandse voetbaltrainer en oud-voetballer.

In dit artikel gaan we in op de vragen wat zijn vermogen is, hoe hij dit vermogen heeft opgebouwd, waar we hem van kennen en wat Maurice Steijn zijn salaris is. 

Naam

Maurice Steijn

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

20-11-1973

Jaarlijks inkomen / salaris

€1 miljoen - €1.5 miljoen

Beroep

Trainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetballerij


Wat is het vermogen van Maurice Steijn?

De exacte hoogte van het vermogen van Maurice Steijn is niet bekend, maar er wordt wel gespeculeerd dat zijn salaris als hoofdtrainer bij Ajax tussen de €1 miljoen en €1.5 miljoen zal gaan liggen. 

Leuke weetjes over Maurice Steijn 

  • Maurice Steijn is een van de vijf trainers in de Eredivisie ooit die zijn eigen zoon liet debuteren in zijn elftal - destijds voor VVV
  • Steijn werd in 2023 afgekocht van Sparta Rotterdam voor een bedrag van €400.000

Wie is Maurice Steijn?

Maurice Steijn, geboren 20 november 1973, is een Nederlandse voetbaltrainer en oud-voetballer. Op 12 juni 2023 werd officieel bekend dat Maurice Steijn per voetbalseizoen 2023/2024 overstapt van zijn huidige club Sparta Rotterdam naar FC Ajax Amsterdam.

In 1993 startte Maurice Steijn zijn professionele voetbalcarrière bij voetbalclub ADO Den Haag, waar hij sinds zijn zevende levensjaar in de jeugdopleiding en als jeugdspeler actief was. Tot 1998 speelde hij 98 wedstrijden voor de club uit Den Haag. 

In 1998 vertrok Maurice Steijn naar NAC Breda om daar zijn voetbalcarrière voort te zetten, maar was genoodzaakt om in 2001 vanwege blessures zijn spelersloopbaan te beëindigen. 

Hij keerde in 2020 terug bij NAC Breda als trainer waar een deel van zijn bekendheid vandaan komt. Zijn trainerschap hier was enigszins omstreden.

Zijn eerste baan als voetbaltrainer was bij VVV-Venlo. In de periode 2014 tot 2019 was hij een gevierd trainer.

Hij promoveerde met VVV-Venlo van de Eerste Divisie naar de Eredivisie en verzekerde hier in het opvolgende jaar een mooie twaalfde plaats met de club. Hij werd hiermee nationaal en internationaal een gewilde voetbaltrainer. 

In 2019 vertrok de Hagenaar naar Al-Wahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten om Henk ten Cate als trainer op te volgen.

Volgens voetbalkenner Hans Kraay Jr. ontving Maurice Steijn een zeer riant salaris van 1.000.000 euro per jaar bij deze club. Na drie speelrondes werd Steijn echter ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

In 2020 stelde NAC Breda Maurice Steijn aan als trainer. Dit werd echter niet zomaar geaccepteerd door de fans en achterban van NAC Breda.

En door het niet inzetten van club en nationaal voetballegende Pierre van Hooijdonk bereikte de populariteit van Maurice Steijn een dieptepunt onder de achterban van NAC Breda. Zijn beste prestatie met NAC Breda was het bereiken van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

In 2022 maakte Maurice Steijn de overstap naar Sparta Rotterdam. Op de dag dat hij het contract tekende ging hij direct van start als trainer.

De club, Sparta Rotterdam, stond op dat moment op de laatste plek van de Eredivisie met nog vier wedstrijden tot het einde van de competitieronde. Onder leiding van Steijn behield Sparta Rotterdam hun plek in de Eredivisie. In het opvolgende jaar eindigde Sparta Rotterdam op de zesde plaats van de Eredivisie. 

In 2023 toonde Ajax interesse in de overname van de succesvolle voetbaltrainer van Sparta Rotterdam.

Maurice Steijn heeft een driejarig contract getekend bij de club uit Amsterdam en start hier bij aanvang van het competitieseizoen 2023/2024. De club betaalde een afkoopsom van 400.000 euro aan Sparta Rotterdam voor de overname van Steijn. 


Waar heeft Maurice Steijn zijn vermogen mee verdiend?

Maurice Steijn heeft geld verdiend met voetbal, maar zijn vermogen met zijn diensten als voetbaltrainer. 


Hoeveel verdient Maurice Steijn per maand?

Het huidige salaris van Maurice Steijn bij voetbalclub Sparta Rotterdam is niet bekend. Er wordt echter gespeculeerd dat Maurice Steijn zijn salaris bij Ajax tussen de 1.000.0000 euro en 1.500.0000 euro zal zijn. Dit zou resulteren in een maandelijks inkomen tussen de 80.000 euro en 125.000 euro. 

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Maurice Steijn?

Het vermogen van Maurice Steijn is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Maurice Steijn?

Het salaris van Maurice Steijn ligt als hoofdtrainer van Ajax vanaf 2023 naar verluidt tussen de €1 miljoen en €1.5 miljoen per jaar.

Is Maurice Steijn miljonair?

Het is helaas onbekend of Maurice Steijn miljonair is, maar met zijn riante salaris is de kans wel heel groot. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>