Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Matthijs van Nieuwkerk is al sinds jaar en dag één van de bekendste personen op de Nederlandse televisie. Met zijn talkshow De Wereld Draait Door is hij voor een hele generatie Nederlanders de vaste bron van informatie en entertainment geweest in de avonduren.

Wel kwam hij eens in opspraak om zijn salaris, omdat hij meer zou verdienen dan de premier - is dat echt zo, en wat is dan het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk?

Naam

Matthijs van Nieuwkerk

Geschat vermogen

€2 - 4 miljoen

Geboortedatum

08-09-1960

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000

Beroep

TV-presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisie 


Wat is het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk?

Talkshowhost Matthijs van Nieuwkerk heeft volgens verschillende bronnen een geschat vermogen van tussen de 2 en 4 miljoen euro, ook al is het precieze bedrag nooit door de tv-ster bevestigd. Dit bedrag komt van zijn riante salaris van ongeveer 500.000,- per jaar bij de NPO - iets wat officieel eigenlijk niet is toegestaan volgens de Balkenendenorm.

Leuke weetjes over Matthijs van Nieuwkerk

  • Matthijs van Nieuwkerk heeft meerdere publicaties uitgebracht over met name de sportwereld en Franse chansons. 
  • De Wereld Draait Door, het programma dat Matthijs van Nieuwkerk presenteerde, was jarenlang het best bekeken programma op de Nederlandse buis. 

Wie is Matthijs van Nieuwkerk?

Als je geen televisie hebt, kan het zijn dat je Matthijs van Nieuwkerk niet kent - maar als je z’n gezicht ziet, komt het je vast wel bekend voor. De televisiepresentator is geboren op 8 september 1960 en was al van jongs af aan geïnteresseerd in journalistiek. Na het afronden van zijn VWO, wilde Matthijs van Nieuwkerk Nederlands studeren aan de UvA. Deze studie heeft hij echter nooit afgerond.

Na zijn kortstondige studieperiode heeft van Nieuwkerk zijn journalistieke carrière begonnen bij de avondkrant Het Parool. Met Mark van den Heuvel, een jeugdvriend van Matthijs van Nieuwkerk, begon hij met het interviewen van voetballers, schakers en kunstenaars.

In 1988 werd hij redacteur bij de kunstredactie van Het Parool, en vanaf daar ging zijn carrière ineens snel. Na 8 jaar was hij al hoofdredacteur, waarna hij snel vertrok naar Amsterdamse tv-zender AT5. Televisie leek de Amsterdammer goed te liggen, wat we tot op de dag van vandaag allemaal weten.

Met programma’s als Holland Sport, Nederland Kiest en vooral natuurlijk De Wereld Draait Door is Matthijs van Nieuwkerk al jarenlang bijna dagelijks te zien op televisie. DWDD is inmiddels gestopt, maar nog altijd is van Nieuwkerk een regelmatige gast op televisie en houden veel Nederlanders enorm van zijn presentatiestijl.


Waar heeft Matthijs van Nieuwkerk zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk is grotendeels te danken aan zijn salaris als tv-presentator en talk show host. Bij de NPO verdiende hij ruim boven de Balkenende norm, en dat kwam hem nog wel eens op kritiek te staan - maar goed, het heeft hem in ieder geval genoeg opgeleverd!


Hoeveel verdiende Matthijs van Nieuwkerk per maand?

Toen Matthijs van Nieuwkerk nog dagelijks de talkshow DWDD presenteerde, was zijn salaris naar verluidt rond de 500.000,- euro per jaar. Dit komt neer op ongeveer 42.000,- per maand en is dus ver boven de norm die in 2006 is ingesteld voor overheidsmedewerkers (maximaal 130% van een ministerssalaris).


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Matthijs van Nieuwkerk?

Het vermogen van Matthijs van Nieuwkerk wordt geschat tussen de €2 en €4 miljoen.

Wat is het salaris van Matthijs van Nieuwkerk

Van het huidige salaris van Matthijs van Nieuwkerk is helaas niet bekend hoe hoog het is, maar toen hij nog DWDD presenteerde verdiende hij zo'n €500.000 per jaar. 

Is Matthijs van Nieuwkerk miljonair?

Met een geschat vermogen tussen de €2 en €4 miljoen is Matthijs van Nieuwkerk zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>