• Home
  • /
  • Vermogens
  • /
  • Het vermogen van Matthijs de Ligt [2023 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Matthijs de Ligt? Matthijs de Ligt is één van de bekendste en best betaalde verdedigers ter wereld. Momenteel komt hij uit voor Bayern München, de Duitse topclub die erom bekend staat dat ze hun voetballers rijkelijk belonen. 

Daarom vonden we het leuk om even uit te zoeken hoeveel dat precies is, en hoe hoog het huidige vermogen van Matthijs de Ligt precies ligt.

Naam

Matthijs de Ligt

Geschat vermogen

€26 miljoen

Geboortedatum

12-08-1999

Jaarlijks inkomen / salaris

€1.5 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Matthijs de Ligt?

Volgens Salary Sport ligt het geschatte vermogen van Matthijs de Ligt in 2022 zo rond de 26 miljoen euro. Dit komt grotendeels van zijn salaris als profvoetballer. Hoewel de Ligt niet zo excentriek is over zijn financiële situatie, weten we wel dat hij van dit geld dikke auto’s koopt en bovenal een aantal hele vette appartementen heeft in zowel München als Amsterdam.

Leuke weetjes over Matthijs de Ligt

  • Matthijs de Ligt werd in elke competitie waarin hij heeft gespeeld toegevoegd aan het rijtje met erespelers
  • Matthijs de Ligt heeft bij Ajax meerdere keren de prijs Talent van de Toekomst gewonnen

Wie is Matthijs de Ligt?

Matthijs de Ligt begon zijn carrière als voetballer bij Ajax Amsterdam. Hij is tenslotte ook een echte Amsterdammer, geboren in onze hoofdstad op 12 augustus 1999. Hoewel hij jonger is dan de meesten van ons, is hij inmiddels uitgegroeid tot een geniale centrale verdediger met een miljoenensalaris.

Dit begon allemaal toen hij op negenjarige leeftijd werd gescout door de jeugdopleiding van Ajax. Al in de B-junioren won de Ligt een eerste persoonlijke prijs, namelijk de ABN Amro Future Cup. Deze prijs wordt uitgereikt aan de talentvolste spelers uit de B-junioren. Hij werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, wat best zeldzaam is voor een verdediger.

Net als zijn maatje Frenkie de Jong, met wie hij in het successeizoen van Ajax 2018-2019 de ogen van veel voetballiefhebbers op zich richtte, kwamen alle Europese topclubs in de rij staan voor De Ligt. Juventus trok uiteindelijk aan het langste eind. Daar speelde hij tot 2022 en maakte hij nog steeds veel indruk, hoewel hij af en toe een klein foutje maakte. Bayern München nam hem in 2022 over voor zo’n 70 miljoen euro.


Waar heeft Matthijs de Ligt zijn vermogen aan verdiend?

Mtthijs de Ligt heeft zijn vermogen natuurlijk voornamelijk verdiend door zijn gigantische salarissen als voetballer. Bij Ajax vielen deze bedragen nog enigszins mee, maar vooral bij Juventus en Bayern (zijn huidige club) kan een spelerssalaris oplopen tot tientallen miljoenen per jaar.


Hoeveel verdient Matthijs de Ligt per maand?

Het huidige salaris van Matthijs de Ligt is bekend gemaakt en ligt rond de 18 miljoen euro per jaar. Dat komt neer op een maandsalaris van ongeveer 1,5 miljoen. Dit is tevens één van de hoogste salarissen van Nederlandse voetballers in 2022, samen met Virgil van Dijk, Memphis Depay en Frenkie de Jong. Laatstgenoemde verdient trouwens ruim twee keer zo veel!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Matthijs de Ligt?

Het geschatte vermogen van Matthijs de Ligt hangt zo rond de €26 miljoen. 

Wat is het salaris van Matthijs de Ligt?

Het salaris van Matthijs de Ligt bedraagt zo'n €1.5 miljoen per maand.

Is Matthijs de Ligt miljonair?

Met een geschat vermogen van €26 miljoen is Matthijs de Ligt zeker miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>