Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Elke wielerliefhebber kent hem wel: Mathieu van der Poel. Maar wie is Mathieu van der Poel en waar kennen we hem nou precies van?

En wat is Mathieu van der Poel zijn salaris elke maand? En hoe heeft Mathieu van der Poel zijn vermogen bij elkaar vergaard? In dit artikel gaan we antwoord proberen te geven op deze vragen.

Naam

Mathieu van der Poel

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

19-01-1995

Jaarlijks inkomen / salaris

€2 miljoen

Beroep

Wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Wat is het vermogen van Mathieu van der Poel?

Het vermogen van Mathieu van der Poel wordt geschat op €5 miljoen. Als wielrenner in het team Alpecin-Deceuninck is het daarnaast momenteel een van de beter betaalde wielrenners in de wereld. 

Leuke weetjes over Mathieu van der Poel

  • Mathieu van der Poel is officieel ambassadeur van Lamborghini Antwerpen
  • Mathieus vader, Adrie van der Poel, was ook professioneel wielrenner

Wie is Mathieu van der Poel?

Mathieu van der Poel is één van de grootste wielrenners van de Lage Landen, geboren op 19 januari 1995. Hij is de zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel en kleinzoon van de beroemde wielrenner uit de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw: Raymond Poulidor.

Hij heeft het fietsen dus in zijn bloed zitten. Toch is hij als klein jongetje begonnen met voetballen. In het seizoen van 2009-2010 begon hij met fietsen.

Hij doet - niet onverdienstelijk overigens - aan verschillende disciplines in het fietsen: veldrijden, wegwielrennen, mountainbiken en gravelfietsen.

In 2015 werd Mathieu van der Poel de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Daarna heef hij nog vele titels gewonnen.

Hij kwam in september 2022 nog negatief in het nieuws, toen hij in Australië een aanvaring had met 2 tienermeisjes die hem uit zijn slaap hielden. In december van dat jaar is hij daarvan vrijgesproken.

Sinds 2018 is hij samen met de Vlaamse schone Roxanne Bertels. Je kunt haar kennen als influencer op Instagram. Met ruim 50.000 volgers geen kleintje, maar in de tijd dat ze Mathieu leerde kennen werkte Roxanne Bertels als marketeer bij Porsche. Ze hebben nog geen kinderen, maar wel een hond, de Shiba Inu genaamd Lola. 

Het stel woont in een villa in de Belgische plaats 's Gravenwezel, vlakbij Antwerpen en ze hebben beiden een grote voorliefde voor dure auto's.


Waar heeft Mathieu van der Poel zijn vermogen mee verdiend?

Mathieu van der Poel heeft een geschat vermogen van zo'n 5 miljoen euro. Dit heeft hij allemaal bij elkaar gefietst in de afgelopen jaren.

Als je bijvoorbeeld een etappe wint van de Tour de France, levert je dat een flink bedrag op. Maar ook als je andere wielerronden rijdt, is het goed geld verdienen.

Verder heeft hij diverse neveninkomsten en sponsordeals, die hem ook geen windeieren leggen. En de Belgische wielerploeg Alpecin-Deceuninck, waar Van der Poel voor rijdt, betaalt hem riant.


Hoeveel verdient Mathieu van der Poel per maand?

Mathieu van der Poel zijn salaris, dat hij ontvangt van de Belgische wielerploeg Alpecin-Deceuninck, wordt geschat op zo'n 2 miljoen euro op jaarbasis. Je hoeft echt geen rekenwonder te zijn om na te gaan dat dat een leuk bedrag per maand is (zo'n 167.000 euro?)!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mathieu van der Poel?

Het vermogen van Mathieu van der Poel wordt geschat op €5 miljoen.

Wat is het salaris van Mathieu van der Poel?

Het salaris van Mathieu van der Poel wordt geschat op €2 miljoen per jaar.

Is Mathieu van der Poel miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5 miljoen is Mathieu van der Poel zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>