Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Dietrich Mateschitz was één van de rijkste Oostenrijkers aller tijden. Hij staat vooral bekend als mede-oprichter van Red Bull, maar heeft daarnaast ook marketingfuncties bekleed bij onder andere Unilever. Het is je vast wel bekend dat Dietrich Mateschitz veel geld heeft, maar wat was zijn precieze vermogen? Dat zochten we uit!

Naam

Dietrich Mateschitz

Geschat vermogen

€35 miljard

Geboortedatum

geboren 20-04-1944 | overleden 22-10-2022

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Oprichter Red Bull

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Energiedrank / investeringen


Wat was het vermogen van Dietrich Mateschitz?

Het precieze vermogen van Dietrich Mateschitz lag in Oktober 2021, een jaar voor zijn overlijden, op zo’n 35 miljard euro. Dit gigantische bedrag verdiende hij bij elkaar door het grootste energydrank-bedrijf ter wereld, Red Bull, op te richten, waar hij tot zijn dood 49% aandelen van bezit. Dat blijkt dus behoorlijk lucratief te zijn geweest!

Leuke weetjes over Dietrich Mateschitz

  • Dietrich Mateschitz ziekte zijn laatste dagen uit op een eiland nabij Fiji, Laucala, dat hij van de familie Forbes had overgekocht voor €7 miljoen
  • Mateschitz was eigenhandig verantwoordelijk voor het overkopen van kleine Oostenrijkse voetbalteams, waarna deze bekend kwamen te staan als Red Bull Salzburg en RassenbalSport Leipzig 

Wie was Dietrich Mateschitz?

Dietrich Mateschitz is een Oostenrijkse ondernemer, geboren in Sankt Marein im Mürztal (Oostenrijk, destijds Nazi-Duitsland). Al vanaf jonge leeftijd had hij een passie voor extreme sporten, maar vooral ook voor handel. Dietrich Mateschitz heeft maar liefst tien jaar gestudeerd op de Hochschule für Welthandel (Vienna University of Economics and Business). Hier leerde hij alles over marketing en slim zakendoen.

Dit zorgde voor Mateschitz’ eerste baan, bij het Nederlandse megabedrijf Unilever. Hier verzorgde hij de marketing voor talloze voedingsproducten van Unilever, en leerde hij hoe je een merk goed in de publiciteit brengt.

Deze kennis paste hij later toe bij andere bedrijven, waaronder tandpastamerk Blendax. Terwijl hij voor dat bedrijf werkte, kwam hij het drankje Krating Daeng tegen. Dit kennen we tegenwoordig als Red Bull. Mateschitz richtte Red Bull in 1984 op, waarna hij nog drie jaar de formule optimaliseerde.

Het drankje werd vooral populair dankzij de flinke sponsorships waar Red Bull tot op de dag van vandaag om bekend staat. In vrijwel iedere sport heeft Red Bull een gigantische aanwezigheid - zo zijn er in Duitsland en Oostenrijk hele voetbalclubs naar vernoemd (Red Bull Salzburg, RB Leipzig).

Een ander moment dat je misschien nog kan herinneren, was de ruimtesprong van Felix Baumgartner in 2012 - hij sprong toen, in een speciaal pak vol met het Red Bull-logo erop, van 36 kilometer hoogte vanuit de ruimte naar de aarde, en werd de enige mens die buiten een vliegtuig door de geluidsbarrière is gevlogen. 

Dit soort stunts zorgen ervoor dat Red Bull sterk geassocieerd wordt met extreme sporten, en dat blijkt voor Dietrich Mateschitz een succesvolle formule te zijn geweest.


Waar heeft Dietrich Mateschitz zijn vermogen aan verdiend?

Het gigantische vermogen van Dietrich Mateschitz komt grotendeels van zijn investeringen in Red Bull. Hij is mede-oprichter van het bedrijf en doet al sinds de jaren 80 slimme zaken, zoals het opkopen van allerlei sportclubs en het sponsoren van extreme sporten.

Dit zorgde voor een enorme naamsbekendheid van Red Bull, waardoor hij een gigantisch vermogen bij elkaar verzamelde.


Hoeveel verdiende Dietrich Mateschitz per maand?

Dietrich Mateschitz had in 2021 een bizar vermogen van 35 miljard euro, maar het is niet precies bekend hoeveel hij per maand verdiende. Dit verschilde waarschijnlijk enorm, aangezien hij als grootaandeelhouder geen vast salarisstrookje ontving. Wat we je wel kunnen vertellen is dat Mateschitz niks te klagen had…


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Dietrich Mateschitz?

Het vermogen van Dietrich Mateschitz werd geschat op €35 miljard.

Wat is het salaris van Dietrich Mateschitz?

Het salaris van Dietrich Mateschits was helaas onbekend.

Is Dietrich Mateschitz miljonair?

Dietrich Mateschitz was met een vermogen van €35 miljard zonder twijfel miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>