Wat is het vermogen van oud-voetballer en coach Martin Jol, en hoe is hij aan dit fortuin gekomen? Martin Jol heeft niks te klagen, kunnen we je vertellen, maar hoeveel geld heeft hij precies op de rekening staan en wat doet hij er zoal mee?

Voor dit artikel zijn we wat dieper in de stof gedoken en vandaag vertellen we je alles over de financiële situatie van dit Haagse voetbalicoon!

Naam

Martin Jol

Geschat vermogen

25 miljoen euro

Geboortedatum

16-01-1956

Jaarlijks inkomen / salaris

4,8 miljoen per jaar

Beroep

Voetbalcoach

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Martin Jol?

Martin Jol, groot aandeelhouder van voetbalclub ADO Den Haag, heeft een geschat vermogen van meer dan 25 miljoen euro. Naast alle inkomsten die hij als voetballer en coach natuurlijk al opspaarde, kon Martin Jol een afkoopsom van bijna 6 miljoen euro verwachten toen hij opstapte als manager bij Tottenham Hotspur. Dit brengt zijn totale vermogen naar schatting dus op ruim 25 miljoen euro; niet verkeerd!

Leuke weetjes over Martin Jol

  • Van 2015 tot 2017 was Martin Jol lid van de raad van commisarissen bij ADO Den Haag.
  • In 2001 won Martin Jol de prijs Trainer van het jaar voor zijn prestaties bij RKC Waalwijk

Wie is Martin Jol?

Martin Jol is een oud-profvoetballer die carrière maakte bij onder andere FC Den Haag (ADO), Bayern München en FC Twente. Nog voordat hij op betaald niveau voetbalde, in 1968 werd Jol op twaalfjarige leeftijd al uitgenodigd voor het Nederlands jeugdelftal, wat genoeg zegt over zijn kwaliteiten.

Martin Jol werd in 1978 de duurste uitgaande transfer ooit voor FC Den Haag, een bedrag van 650 duizend gulden - ongeveer een vijftigste van zijn huidige vermogen dus!

Na zijn glansrijke voetbalcarrière is Jol nog als trainer / manager aan de slag gegaan bij veel verschillende clubs. Eerst bij ADO Den Haag in 1991, en daarna nog bij RODA JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur (waar hij een flinke afkoopsom kreeg bij zijn ontslag), en Hamburger SV, voor hij weer naar Amsterdam verkaste om Ajax te trainen in 2009.


Waar heeft Martin Jol zijn vermogen aan verdiend?

Martin Jol heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend als manager bij verschillende clubs. Als voetballer werd hij nog een stuk minder betaald, omdat de sport destijds nog maar beperkt commercieel was.

Gelukkig verdiende hij als coach van ADO, RKC Waalwijk, Tottenham, HSV en Ajax een aantal miljoentjes, die hij rijkelijk uitgeeft aan luxe panden in de Randstad en aan zijn grote liefde ADO Den Haag. Hij probeerde die club in 2021 over te nemen van de Chinese eigenaren, maar werd overboden door de Amerikaan David S. Blitzer. Altijd weer baas boven baas…


Hoeveel verdient Martin Jol per maand?

Het huidige maandsalaris van Martin Jol is niet bekend. Wel kunnen we met enige zekerheid vaststellen hoeveel hij vroeger als trainer heeft verdiend. Met een ontslagvergoeding van ruim 6 miljoen euro kun je concluderen dat hij dit in een jaar tijd zou verdienen.

Dit zou betekenen dat zijn maandsalaris als manager tussen de 300.000 en 500.000 euro per maand zou hebben gelegen! Gelukkig voor Jol heeft hij destijds een slimme clausule in zijn contract laten opnemen, waardoor hij zijn volledige salaris gewoon kreeg uitbetaald nadat hij werd ontslagen. Dat is nog eens goede zaken doen!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Martin Jol?

Het vermogen van Martin Jol wordt geschat op 25 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Martin Jol?

Het salaris van Martin Jol wordt geschat tussen de 300.000 en 500.000 per maand.

Is Martin Jol miljonair?

Ja. Met een geschat vermogen van 25 miljoen is Martin Jol miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>