Hoe groot is het vermogen van DJ Martin Garrix? Met een penthouse op de Zuidas en een eigen privéjet zou je verwachten dat hij het niet slecht heeft. En dat klopt! Martin Garrix mag zich namelijk de allerrijkste BN’er onder de 40 noemen!

Hoe kreeg hij dit voor elkaar? En waar verdient Martin Garrix dan precies aan? We snappen je nieuwsgierigheid en hebben het grondig voor je uitgezocht. In dit artikel vertellen we je alles over Martin Garrix zijn net worth!

Naam

Martin Garrix

Geschat vermogen

€45 miljoen

Geboortedatum

14-05-1996

Jaarlijks inkomen / salaris

€11 miljoen

Beroep

DJ

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Optreden / streams / producen


Wat is het vermogen van Martin Garrix?

Hoewel vele DJ’s onder het coronajaar te lijden hebben gehad, bleef het vermogen van Martin Garrix onveranderd. Net als in 2021, schatte Quote het vermogen van Martin Garrix óók in 2022 op €45 miljoen. Dit vermogen zorgt voor een 28e positie in de Quote. Martin Garrix kan zich daarmee de allerrijkste bekende nederlander onder de 40 noemen.

Opmerkelijk is zijn vermogen in vergelijking tot zijn Nederlandse concullega's. Martin Garix zijn vermogen is ongeveer twee keer zo groot als dat van bijv. Afrojack (€24 miljoen) of Hardwell (€19 miljoen).

Leuke weetjes over Martin Garrix

  • Martin Gerrix heeft een cameorol gespeeld in drie speelfilms. 
  • In de jaarlijkse prijsuitreiking van de populairste DJ van het jaar is Martin Garrix al twee keer verkozen tot de populairste DJ.

Wie is Martin Garrix?

Martin Garrix, velen kennen hem als de bekende DJ van nummers als ‘Animals’, ‘In the Name of Love’ of ‘Scared to Be Lonely’. Maar wie schuilt er nu eigenlijk achter deze bekende naam? Wie is Martin Garrix? Om te beginnen, zijn naam; Martin Garrix is een artiestennaam. Zijn echte naam is Martijn Gerard Garritsen. Martijn is geboren op 14 mei 1996 te Amstelveen. De bekende DJ is een echte Nederlander dus!

De passie voor muziek was er bij Martijn altijd al. Vanaf zijn elfde draaide hij voor vrienden en familie onder de naam ‘dj Marty’. Voor zijn studie besloot hij bij de Herman Brood Academie zijn mbo-diploma als artiest popmuziek te behalen. Vervolgens sloot hij zich op zijn zestiende aan bij het Nederlandse label Spinnin’ Records, dit werd het begin van zijn carrière.

Zijn eerste doorbraak was in 2013 met het nummer ‘Animals’. Dit nummer werd in verschillende Europese landen een hit en bracht Martin zijn naam en faam. In de jaren hierna bracht hij vele andere nummers uit, opende hij zijn eigen label STMPD RCRDS en vloog hij heel de wereld over. Zijn bekendheid bleef stijgen en zijn vermogen bleef groeien!

Op het moment woont Martin Garrix in een penthouse op de Zuidas van Amsterdam. Het appartement bestond uit drie losse appartementen maar werden door Martijn tot één groot appartement gemaakt. Voor dit appartement heeft Martin 3,1 miljoen euro betaald. Of Martin Garrix op het moment een vriendin heeft is niet bekend, de bekende DJ lijkt voor nu dus nog single!


Waar heeft Martin Garrix zijn vermogen aan verdiend?

Zijn vermogen heeft Martin Garrix grotendeels te danken aan zijn vele optredens. Martin Garrix treedt jaarlijks meer dan honderd keer op, soms zelfs meerdere keren op één avond. Voor een optreden vraagt Martin zo’n €80.000. Je kan je voorstellen dat dit over de jaren heen flink optelt!

Naast de opbrengsten van optredens, verdient Martin Garrix ook aan de verkoop van zijn muziek en het aantal streams en views die zijn nummers behalen. Zaken als kaartverkoop, merchandising en sponsordeals leveren ook geld op.


Hoeveel verdient Martin Garrix per maand?

Hoeveel Martin Garrix precies verdient per maand is onbekend, waarschijnlijk omdat het varieert. De grootste bron van inkomen zijn Garrix zijn optredens. Hoe drukker de periode, hoe meer Martin Garrix die maand zal verdienen.

Wel is bekend dat Martin Garrix over het gehele jaar gemiddeld €11 miljoen verdient. Wanneer je dit deelt door twaalf kom je uit op €900.000 per maand. Gemiddeld gezien zal Martin Garrix elke maand dus rond de €900.000 verdienen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Martin Garrix?

Het geschatte vermogen van Martin Garrix is €45 miljoen.

Wat is het salaris van Martin Garix?

Het salaris van Martin Garrix komt neer op zo'n €900.000 per maand. 

Is Martin Garrix miljonair?

Met een geschat vermogen van €45 miljoen is Martin Garrix zeker miljonair!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>