Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van Martien Meiland? Heel Nederland is inmiddels wel bekend met Martien Meiland. De excentrieke kasteelheer is door het tv-programma Château Meiland uitgegroeid tot een echte mediapersoonlijkheid. 

In het tv-programma zien we Martien voornamelijk klussen en wijnen, maar Martien wist hiermee toch een goed salaris mee op te bouwen. Wij zijn om die reden op onderzoek gegaan naar het vermogen van Martien Meiland. In dit artikel vertellen wij je alles over het vermogen van Martien Meiland, dus lees snel verder! 

Naam

Martien Meiland

Geschat vermogen

€ 3 miljoen

Geboortedatum

26-08-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

€200.000

Beroep

Mediapersoonlijkheid

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Deelname & presenteren tv-programma's 


Wat is het vermogen van Martien Meiland?

Het vermogen van Martien Meiland wordt op dit moment geschat op € 3 miljoen . Een groot deel van zijn vermogen komt voort uit het tv-programma Château Meiland.

Per aflevering van Château Meiland verdienen Martien, Erica en Maxime, gezamenlijk € 50.000 . Het seizoen heeft 12 afleveringen dus dit komt neer op € 600.000 per seizoen. Als je dit deelt door drie komt je uit op een gemiddeld salaris van € 200.000  per persoon. 

Leuke weetjes over Martien Meiland

  • Martien zijn bekendste uitspraak is: "Wijnen, wijnen, wijnen"
  • Martien heeft een rol als kasteelheer in De Grote Sinterklaasfilms  

Wie is Martien Meiland?

Martien Meiland is op 26 augustus 1961 geboren als Martinus Jacobus Maria Meiland. In 2007 waren Martien en zijn familie voor het eerst op tv.

De familie deed toen mee aan het programma 'Ik Vetrek'. Het gezin kocht toen een kasteel in Frankrijk om deze om te toveren tot B&B. Na twee jaar is de familie weer terug gekomen naar Nederland. 

In 2019 is het gezin weer naar Frankrijk vertrokken. Wederom om een Frans kasteel om te toveren tot Bed&Breakfast. Ditmaal zijn zij gevolgd door een cameraploeg van Tapla-network voor de realityserie Château Meiland. Het programma is in 2019 zelfs bekroont met een Gouden Televizier-Ring. In 2020 won Martien de Televisier-Ster Talent. 

Na het succes van Château Meiland heeft Martien nog een aantal tv-programma's gepresenteerd. Ook heeft hij deelgenomen aan verschillende tv-programma's waaronder Ranking The Stars. Verder schrijft Martien een column voor het weekblad Privé. 

Ben jij bezig met je pensioen? Lees hier waarom Brand New Day zo betrouwbaar is!

Waar heeft Martien Meiland zijn vermogen aan verdiend?

Martien Meiland heeft het grootste deel van zijn vermogen te danken aan de realityserie Château Meiland. Naar schatting verdient hij € 200.000 per seizoen.  

Ook verdient hij geld met presenteren van tv-programma's maar hoe hoog deze inkomsten zijn is helaas niet bekend. Het geld wat hij verdient met zijn deelname aan tv-programma's is helaas niet bekend. 


Hoeveel verdient Martien Meiland per maand?

Naar schatting verdient Martien Meiland zo'n € 200.000 per seizoen van Château Meiland. Als je dit bedrag deelt door 12 kom je uit op een geschat inkomen van € 16.667 per maand.

Het daadwerkelijke bedrag dat Martien per maand verdiend kan echter verschillen. Dit omdat zijn andere inkomsten niet bekend zijn en dus niet zijn meegenomen in deze berekening. Wel verwachten wij dat de € 16.667 per maand zijn minimale inkomen is, omdat Martien een vermogen heeft van € 3 miljoen. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Martien Meiland?

Het geschatte vermogen van Martien Meiland bedraagt € 3 miljoen. 

Wat is het salaris van Martien Meiland?

Het salaris van Martien Meiland is minimaal € 200.000 per jaar.

Is Martien Meiland miljonair?

Met een geschat vermogen van € 3 miljoen mag Martien Meiland zichzelf miljonair noemen. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>