Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel vertellen we je alles over het vermogen van Mart Hoogkamer, een zanger uit Nederland die bekend is geworden dankzij zijn deelname aan Holland's Got Talent en zijn hit "Ik Ga Zwemmen".

Wat is zijn vermogen, en hoeveel verdient hij per maand met zijn muziekcarrière?

Naam

Mart Hoogkamer

Geschat vermogen

€2.5 miljoen

Geboortedatum

05-05-1998

Jaarlijks inkomen / salaris

€120.000

Beroep

Zanger

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat was het vermogen van Mart Hoogkamer?

Mart Hoogkamer wordt geschat op een financieel vermogen van €2,5 miljoen euro.

Deze schatting is gebaseerd op zijn verdiensten uit de verkoop van muziek, streams op diensten als Spotify, en optredens. Popnable schat zijn omzet in 2020 op 51.500 euro.

Leuke weetjes over Mart Hoogkamer

  • Mart Hoogkamer zingt officieel onder het label van Sony
  • Mart Hoogkamer won in 2023 een Edison in de categorie 'Nederlands'

Wie is Mart Hoogkamer?

Mart Hoogkamer is een Nederlandse zanger die geboren is op 30 april 1998 in Leiden. Hij werd bekend in Nederland nadat hij in 2016 deelnam aan het televisieprogramma Holland's Got Talent.

Met zijn vertolkingen van klassieke Nederlandstalige liedjes bereikte hij de finale. Na zijn deelname aan het programma tekende hij een contract bij Sony Music en bracht hij verschillende singles uit, waaronder een samenwerking met Willeke Alberti.

Inmiddels woont hij niet meer bij zijn ouders in Leiden en heeft hij samen met zijn vriendin een huis gekocht. 


Waar heeft Mart Hoogkamer zijn vermogen aan verdiend?

Mart Hoogkamer heeft zijn geld vooral verdiend met zijn muziek. Zijn grootste hit tot nu toe is ‘Ik Ga Zwemmen’, een zomerse remake van het Italiaanse nummer ‘Sarà Perché Ti Amo’ van Ricchi e Poveri.

Het nummer werd een enorme hit in Nederland en België en stond wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten. Het nummer werd meer dan 40 miljoen keer gestreamd op Spotify en meer dan 20 miljoen keer bekeken op YouTube.

Naast streams en downloads verdient Mart Hoogkamer ook geld met optredens. Volgens Gewoonvoorhem vraagt hij tussen de 7.500 en 10.000 euro per optreden.

In de zomer van 2021 trad hij meer dan dertig keer op door heel Nederland en België. Dat betekent dat hij minstens 225 duizend euro heeft verdiend met optredens alleen.


Hoeveel verdient Mart Hoogkamer per maand?

Het is moeilijk te zeggen hoe hoog Mart Hoogkamer salaris precies is, omdat dit afhangt van verschillende dingen zoals de hoeveelheden streams, downloads, optredens, en andere inkomstenbronnen zoals royalties.

Dit kan dus erg verschillen per maand.

Wat wel zou kunnen, is kijken naar de Buma/Stemra-uitbetalingen voor radio-uitzendingen om een schatting te maken. Dit is hoeveel artiesten betaald krijgen wanneer hun nummers op de radio worden gedraaid.

Volgens Man Man verdient Mart Hoogkamer per keer ruim negen euro als ‘Ik Ga Zwemmen’ wordt gedraaid op Radio 1 of Radio 2 en acht euro bij alle andere zenders.

Volgens FACTORY werd ‘Ik Ga Zwemmen’ tot en met 16 september zo’n vierhonderd keer gedraaid op de radio. Dat betekent dat hij ongeveer drieduizend euro heeft verdiend aan radio-uitzendingen tot die datum.

Als we deze cijfers extrapoleren naar een heel jaar, kunnen we schatten dat Mart Hoogkamer alleen al ongeveer tienduizend euro per maand verdient aan radio-uitzendingen. Dit is echter slechts een klein deel van zijn hele inkomen dat hij met muziek verdient.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Mart Hoogkamer?

Het vermogen van Mart Hoogkamer wordt geschat op €2.5 miljoen.

Wat was het salaris van Mart Hoogkamer?

Het salaris van Mart Hoogkamer wordt geschat op €10.000 per maand.

Is Mart Hoogkamer miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.5 miljoen is Mart Hoogkamer zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>