Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Mark Zuckerberg is co-founder en chief executive van de Meta platformen. Meta is het bedrijf achter onder andere Facebook en Instagram en heeft hiermee momenteel wereldwijd het grootste social media netwerk in beheer.  Maandelijks tellen deze platformen zo'n 3,6 biljoen gebruikers per maand. 

Maar hoe zit het eigenlijk met het vermogen van Mark Zuckerberg? Hoe rijk is Mark Zuckerberg? En hoe heeft hij dit vermogen bij elkaar weten te krijgen? Je ontdekt het allemaal in dit artikel.

Naam

Mark Zuckerberg

Geschat vermogen

€48.1 Biljoen

Geboortedatum

14-05-1984

Jaarlijks inkomen / salaris

1 Euro per jaar

Beroep

CEO

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Facebook / META


Wat is het vermogen van Mark Zuckerberg?

Het totale vermogen van Mark Zuckerberg wordt geschat op zo'n €48 biljoen euro. Hiermee is Mark Zuckerberg een van de rijkste personen ter wereld. Een groot gedeelte van dit vermogen heeft hij te danken aan Facebook. Dit bedrijf ging in mei 2012 naar de aandelen beurs en Mark Zuckerberg bezit zo'n 13% van de aandelen. 

Leuke weetjes over Mark Zuckerberg

  • Zuckerberg begon Facebook in 2004 op Harvard, het originele idee was dat hij een dating platform maakte voor iedereen op dezelfde universiteit. 
  • Mark Zuckerberg heeft zo'n 13% van de Meta aandelen in zijn bezit.
  • Facebook veranderde in 2021 zijn naam naar 'Meta'.
  • Mark Zuckerberg betaalt zichzelf een symbolisch salaris van zo'n 1 euro per jaar

Wie is Mark Zuckerberg?

Mark Zuckerberg is een Amerikaanse ondernemer en co-founder van Facebook. Hij werd geboren op 14 mei 1984 in New York en was vanaf een jonge leeftijd eigenlijk altijd al bezig met computers.

In 2004 studeerde hij aan de universiteit in Harvard en richtte hij samen met een aantal studiegenoten de sociaalnetwerksite Facebook op. Oorspronkelijk werd Facebook opgericht om studenten met elkaar in contact te brengen. Mark Zuckerberg bouwde hiervoor het Facebook-platform en binnen een maand had bijna 50% van de universiteit een account aangemaakt op het platform.

Het platform van Zuckerberg en zijn kompanen was een ongelooflijke hit binnen de universiteit van Harvard. Dit smaakte naar meer en het platform werd ook opengesteld voor andere universiteiten binnen Amerika.

Na een aantal maanden bereikte Facebook de eerste mijlpaal: 1 miljoen gebruikers. Op dit moment besloot Mark Zuckerberg te stoppen met school en vol in te zetten op Facebook.

In eerste instantie was het idee om Facebook alleen in te zetten binnen universiteiten en scholen. In 2006 besloot Facebook echter het platform open te stellen voor de hele wereld. Iedereen ouderen dan 13 kon op dat moment een account aanmaken bij Facebook. Dit leidde tot een enorme groei en het platform was binnen een aantal jaar een van de grootste sociale netwerken ter wereld.

Vandaag de dag is Facebook onderdeel van een groter geheel: Meta. Onder Meta vallen verschillende sociale netwerken zoals Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus en Workplace.  Het bedrijf wordt gezien als een van de big five binnen de technologie sector. Hiermee schaart Meta zich tussen bedrijven als AmazonApple, Microsoft en Alphabet. 

Mark Zuckerberg is nog steeds de CEO en inmiddels heeft het bedrijf meer dan 58.000 werknemers in dienst.


Waar heeft Mark Zuckerberg zijn geld mee verdiend?

Mark Zuckerberg is co-founder geweest van het immens populaire Facebook. Vandaag de dag wordt het net worth van Mark Zuckerberg geschat op zo'n 48 biljoen euro's. Hiermee is Zuckerberg een van de rijkste mensen ter wereld.

Zoals je misschien wel kunt verwachten is bijna al het geld dat Mark verdient heeft afkomstig uit Facebook. Inmiddels is Facebook verandert in het bedrijf Meta. Meta heeft meer dan 58.000 werknemers in dienst. 


Hoeveel verdient Mark Zuckerberg per maand?

Mark Zuckerberg betaalt zichzelf een salaris uit van ongeveer 1 euro per jaar. Dit is natuurlijk een symbolisch bedrag aangezien Mark volgens verschillende bronnen zo'n 13 tot 17% van de aandelen van Meta in handen heeft.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mark Zuckerberg?

Het geschatte vermogen van Mark Zuckerberg is volgens verschillende bronnen zo'n 48 biljoen euro.

Wat is het salaris van Mark Zuckerberg?

Mark Zuckerberg betaalt zichzelf een symbolisch salaris van 1 euro per jaar uit.

Is Mark Zuckerberg miljonair?

Mark Zuckerberg heeft een totaal vermogen dat geschat wordt op 48 biljoen euro. Hiermee is hij dus zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>