Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Mark Wahlberg? Mark Wahlberg is een veelzijdige Amerikaanse acteur, producer en voormalig rapper die naam heeft gemaakt in de entertainmentindustrie. 

Hij verwierf bekendheid als lid van de hiphopgroep "Marky Mark and the Funky Bunch" voordat hij overging op acteren.

Een van de grootste franchises waarin hij een hoofdrol speelde is de Transformers reeks. En met al deze roem en succes heeft hem dat een aardig vermogen opgeleverd!

Naam

Mark Wahlberg

Geschat vermogen

€350 miljoen

Geboortedatum

05-06-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

€25 miljoen

Beroep

Acteur / zakenman

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Hollywood


Wat is het vermogen van Mark Wahlberg?

Als we kijken naar de schatting die Forbes heeft gemaakt dan ligt het vermogen van Mark Wahlberg rond de 350 miljoen. Dit maakt dat hij zich bij de club van meest vermogende acteurs in Hollywood kan voegen.

Leuke weetjes over Mark Wahlberg

  • Mark Wahlberg staat elke dag om 4 uur 's nachts op, om te gaan trainen
  • Mark Wahlberg is de eigenaar van 8 afzonderlijke bedrijven. Zo is zijn naam verbonden aan een Tequilamerk, een Chevroletserie en een eigen hamburger, die hij de Wahlburger noemt

Wie is Mark Wahlberg?

Mark Wahlberg is geboren op 5 juni 1971 in Boston, Amerika. Hij is een van de bekendste en succesvolste acteurs in Hollywood die er naast acteren ook andere ondernemingen op na houdt.

Naast zijn succesvolle acteercarrière is Mark Wahlberg ook een succesvolle producer en ondernemer. Zo is hij mede-eigenaar van de restaurantketen Wahlburgers en heeft hij naast het acteren in films ook zijn bijdrage geleverd bij het produceren van verschillende films en televisieseries, waaronder de succesvolle HBO-serie 'Entourage'.

Naast het werk in de entertainmentindustrie richt Mark Wahlberg zich ook op sociale en maatschappelijke problematiek, als oprichter van de Mark Wahlberg Youth Foundation, zet hij zich in voor jongerenorganisaties om kansen te bieden aan risicojongeren.


Waar heeft Mark Wahlberg zijn vermogen mee verdiend?

Het vermogen van Wahlberg komt grotendeels voort uit zijn succesvolle acteercarrière, evenals zijn werk als producer, ondernemer en investeerder. Hij speelde in tal van blockbuster-films, waaronder 'Boogie Nights', 'The Fighter' en de 'Transformers'-franchise.

Een ander deel van zijn vermogen verdient hij met zijn werk als producer van films en series, onder andere voor HBO.

Naast al deze succesvolle producties is dit niet alles wat een bijdrage heeft geleverd aan het enorme vermogen van Mark Wahlberg. Verschillende zakelijke ondernemingen, waaronder zijn populaire lijn van fitnesssupplementen, restaurants en productiebedrijven doen jaarlijks een flinke duit in het zakje.


Hoeveel verdient Mark Wahlberg per maand?

Je zou denken dat met al dit vermogen er voor Mark Wahlberg een vervroegd pensioen in zit, maar niks is minder waar. 

Hij is op het toppunt van zijn carrière waar de entertainment en zakelijke kant van zijn leven grote successen behalen en het ziet er naar uit dat hij zich op alle fronten nog lange tijd in zal blijven zetten.

Dat hij hier plezier in heeft en dit zijn passie is, is duidelijk. Met een maandelijks inkomen van ruim €2 miljoen is Mark Wahlberg salaris niet mis en zit hij er zeker niet krap bij. 

Op jaarbasis komt dat uit op ongeveer €25 miljoen en hoewel hij hier uiteraard van geniet wordt een deel hiervan weer in zijn ondernemingen gestopt om er voor te zorgen dat dit inkomen ook in de toekomst veilig is.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mark Wahlberg?

Het vermogen van Mark Wahlberg wordt geschat op €350 miljoen.

Wat is het salaris van Mark Wahlberg?

Het salaris van Mark Wahlberg wordt geschat op €25 miljoen per jaar.

Is Mark Wahlberg miljonair?

Met een geschat vermogen van €350 miljoen is Mark Wahlberg zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>