Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Mark van Bommel? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de carrière van een van de meest imposante personen uit de voetbalwereld: Mark van Bommel.

Deze Nederlandse voetballer, trainer en voetbalanalist is uitgegroeid tot een groot succes en zijn naam zal bij veel voetbalfans vast en zeker bekend in de oren klinken.

Zijn imposante carrière heeft niet alleen gezorgd voor een grote fanbase, maar heeft hem ook financieel geen windeieren gelegd.

In dit artikel nemen we een kijkje in het vermogen van Mark Van Bommel en gaan we uiteenzetten hoe hij zijn fortuin heeft verdiend. Lees snel verder voor alle details!

Naam

Mark van Bommel

Geschat vermogen

€16 miljoen

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Hoofdtrainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Mark van Bommel?

Mark Van Bommel had volgens enkele bronnen in 2022 een vermogen van ongeveer €16 miljoen. Het grootste deel van zijn vermogen heeft hij verdiend als voetballer en later als voetbaltrainer. Maar sponsordeals en investeringen hebben uiteraard ook bijgedragen aan zijn net worth.

Leuke weetjes over Mark van Bommel

  • Mark van Bommel werkt sinds 2022 als hoofdtrainer bij Royal Antwerp, de Belgische club waar Marc Overmars technisch directeur is.
  • Van Bommel gaf in 2007 als grap in een interview aan dat hij een Duits paspoort wilde gaan aanvragen, zodat hij voor het Duitse elftal kon gaan spelen. De grap haalde het NOS Avondjournaal. 

Wie is Mark van Bommel?

Mark Van Bommel is een voormalig Nederlands profvoetballer en huidig voetbaltrainer, maar ook mede door zijn persoonlijke leven is hij een bekend figuur geworden.

Zo is hij getrouwd met Andra van Marwijk, de dochter van voormalig bondscoach Bert van Marwijk. Samen hebben ze drie kinderen: een dochter genaamd Demi, een zoon genaamd Thomas en een jongste dochter genaamd Jade.

Van Bommel is geboren op 22 april 1977 in Maasbracht en heeft in zijn carrière bij verschillende clubs gespeeld, waaronder Fortuna Sittard, PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan.

In totaal heeft Van Bommel meer dan 400 wedstrijden gespeeld en is hij driemaal kampioen geworden in de Eredivisie.

Na zijn carrière als voetballer besloot Van Bommel zich te richten op het trainersvak. Hij begon als assistent-trainer bij zijn oude club PSV en werd later hoofdtrainer van de club. Na een kortstondig avontuur bij het Duitse VfL Wolfsburg werd hij aangesteld als trainer bij PSV's grote rivaal, Ajax.

Dit werd echter geen succes en Van Bommel werd na een paar maanden alweer ontslagen. Naast zijn werk als trainer is Van Bommel ook regelmatig te zien als voetbalanalist op televisie, waarbij hij zijn kennis en ervaring deelt met de kijkers.

Over de woonplaats van Van Bommel is niet heel veel bekend, maar er wordt gespeculeerd dat hij een aantal luxe panden in Nederland bezit.

Zo heeft hij in Maasbracht, zijn geboorteplaats, een fraaie villa staan waar hij samen met zijn gezin woont. Het is een ruim opgezette woning met veel moderne en luxueuze elementen, en een prachtige tuin rondom het huis.


Waar heeft Mark van Bommel zijn vermogen mee verdiend?

Mark Van Bommel zijn vermogen bedraagt de dag van vandaag een aardig bedrag. Hij heeft dit voornamelijk verdiend als profvoetballer en later als voetbaltrainer.

Hij begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en maakte later de overstap naar PSV, waar hij jarenlang een belangrijke speler was.

Na zijn voetbalcarrière ging Van Bommel aan de slag als assistent-trainer bij PSV en later als hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. In 2018 werd hij hoofdtrainer van PSV en in 2019 maakte hij de overstap naar VfL Wolfsburg in Duitsland.

Ondertussen is Van Bommel gestopt gestopt als profvoetballer. Naast zijn werk als voetbaltrainer heeft Van Bommel ook verschillende sponsordeals gehad, waaronder met sportmerk Umbro en biermerk Bavaria.

Ook heeft hij geïnvesteerd in vastgoed en heeft hij verschillende huizen en gebouwen in bezit.


Hoeveel verdient Mark van Bommel per maand?

Over het exacte bedrag van Mark Van Bommel zijn salaris is weinig bekend. Als voetbaltrainer bij PSV verdiende hij naar verluidt ongeveer €1,5 miljoen per jaar.

Bij VfL Wolfsburg zou dit salaris iets hoger hebben gelegen. Naast zijn salaris verdient Van Bommel ook geld met sponsordeals en investeringen. Hij is dus zeker een persoon die rondkomt op het einde van de maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mark van Bommel?

Het vermogen van Mark van Bommel wordt geschat op €16 miljoen.

Wat is het salaris van Mark van Bommel?

Het salaris van Mark van Bommel is momenteel onbekend, maar kwam als trainer bij PSV neer op €1.5 miljoen per jaar.

Is Mark van Bommel miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €16 miljoen is Edward Hollander zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>