Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Mark Rutte, wie kent hem niet? Ons Nederlands minister-president én minister Algemene Zaken sinds 2010! Maar wat levert deze rol nu eigenlijk op? Het is een pittige baan!

Benieuwd naar het vermogen van Mark Rutte? Wij hebben het voor je uitgezocht! Scroll door voor het antwoord.

Naam

Mark Rutte

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

14-02-1967

Jaarlijks inkomen / salaris

€170.000

Beroep

Politicus / leerkracht

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek / investeringen


Wat is het vermogen van Mark Rutte?

Als minister-president van Nederland is Mark Rutte eigenlijk altijd druk met zijn werk. Grote kans dat hij hier dan ook aardig wat aan verdient. Het totale vermogen van Mark Rutte wordt geschat op dik €2 miljoen. Hard werk loont, blijkt dus!

Leuke weetjes over Mark Rutte

  • Mark Rutte geeft aan da hij fan is van zowel ADO Den Haag als Feyenoord
  • Eens per week geeft Mark Rutte in Den Haag een uurtje maatschappijleer op een middelbare school

Wie is Mark Rutte?

Iedereen kent hem wel, Mark Rutte. Zeker tijdens de corona crisis hebben we veel van hem gehoord. Al sinds 2010 is Mark Rutte Nederlands minister-president en minister van Algemene Zaken. Dit maakt hem de langstzittende minister-president binnen de historie van Nederland. Daarnaast is Rutte politiek leider van de VVD.

Mark Rutte groeide op in een hervormd gezin van zes. Na het afronden van zijn gymnasium is hij Geschiedenis gaan studeren in Leiden. In 1992 haalde hij hierin zijn doctoraal. Eenmaal afgestudeerd ging hij aan de slag bij Unilever. Ondertussen was hij ook landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD). In 1993 sloot hij zich aan bij het hoofdbestuur van de VVD en in 2010 trad hij op als Nederlands minister-president.

Mark Rutte is momenteel ongetrouwd en woont in Den Haag. Hij is nog altijd lid van de Protestantse Kerk in Nederland. In zijn vrije tijd speelt Rutte graag piano en kijkt hij voetbal. Wordt hij niet herkozen als minister-president? Dan wil hij graag terug het onderwijs in! Hier gaf hij in het verleden maatschappijleer.


Waar heeft Mark Rutte zijn vermogen aan verdiend?

Een totaal vermogen van €2 miljoen heb je natuurlijk niet zomaar op je bankrekening staan. Hier heeft Rutte hard voor moeten werken! Grotendeels van zijn vermogen heeft Mark Rutte verdient aan zijn rol als minister-president

Als minister-president verdient Mark Rutte €170.000 per jaar. Als je je dan bedenkt dat hij deze rol al meer dan 10 jaar uitvoert, kan je je voorstellen hoe Mark Rutte zijn Net Worth heeft kunnen opbouwen!


Hoeveel verdient Mark Rutte per maand?

Als minister-president van Nederland verdient Mark Rutte zo’n €170.000 per jaar. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Daarnaast wordt hij nog vergoed voor onkosten. Op welk bedrag kom je dan uit per maand? Mark Rutte verdient gemiddeld rond de €14.000 per maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mark Rutte?

Het geschatte vermogen van Mark Rutte, onze minister-president, is zo'n €2 miljoen. 

Wat is het salaris van Mark Rutte?

Het salaris van Mark Rutte is €170.000 per maand.

Is Mark Rutte Miljonair?

Met een geschat vermogen van €2 miljoen is Mark Rutte zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>