Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Heb jij altijd al willen weten wat het exacte vermogen van Marco van Basten is? Dan zit je hier aan het goede adres. Wij van ThinkRich hebben namelijk onderzoek gedaan naar het vermogen van de 3 keer Ballon d'Or winnaar Marco van Basten.

Ook als oud bondscoach van het Nederlands elftal heeft Marco van Basten al vele succesvolle behaald. Zo heeft hij 52 interland wedstrijden geleidt waarvan zijn Oranje team er 35 had gewonnen.

Je vraagt je nu vast af: Hoeveel verdient Marco van Basten en wat is Marco van Basten's net worth? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Naam

Marco van Basten

Geschat vermogen

€15 miljoen

Geboortedatum

31-10-1964

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Voormalig aanvaller en Bondscoach Oranje

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbal en beleggen


Wat is het vermogen van Marco van Basten?

Het geschat vermogen van Marco van Basten ligt momenteel rond de 15 miljoen euro. Hij heeft dit vermogen voornamelijk verkregen door veel te beleggen. Door deze beleggingen heeft het vermogen van Marco van Basten al meerdere hoogte- en dieptepunten gekend. Hoe dat kan? Dat vertellen we je verderop in dit artikel!

Leuke weetjes over Marco van Basten

  • Marco van Basten verloor ooit 10 miljoen euro met beleggen in een korte periode
  • Marco van Basten heeft recent zijn villa van 13,8 miljoen ingeruild voor een seniorenflat

Wie is Marco van Basten?

Marco van Basten is een oud voetballer en bondscoach van het Nederlands elftal. Zo heeft hij gespeeld bij clubs zoals Ajax, AC Milan, AZ en het Nederlands elftal. Ook heeft Marco van Basten 3 keer de Ballon d'Or gewonnen en werd hij 1 keer wereldvoetballer van het jaar. Onder leiding van Marco van Basten heeft het Nederlands elftal 52 wedstrijden gespeeld waarvan 35 gewonnen.

Samen met zijn vrouw Liesbeth van Capelleveen heeft Marco van Basten recent zijn villa aan het Amsterdamse Vondelpark, met een waarde van 13,8 miljoen euro, ingeruild voor een seniorenflat. Deze Amsterdamse seniorenflat genaamd Valerius beschikt ook over enige luxe. Zo beginnen de prijzen bij 3 miljoen euro per appartement met een grote van 170m2 tot 400m2.

Verder heeft van Basten 3 kinderen Rebecca van Basten, Deborah van Basten en Alexander van Basten. De oud trainer en voetballer is afkomstig uit Utrecht. Sinds 1992 is hij getrouwd met zijn huidige vrouw Liesbeth.


Waar heeft Marco van Basten zijn vermogen aan verdiend?

Marco van Basten heeft zijn geld verdient als voetballer en trainer, maar verdiende het meeste geld door te beleggen. Zo belegde hij in 1998 zijn volledige 23 miljoen euro. In 2001 zag hij 10 miljoen euro van zijn beleggingen verdampen door de crisis naar aanleiding van de aanslagen op de Twin Towers. Hierdoor daalde zijn aandelen in een korte periode van 23 miljoen naar 13 miljoen euro.

Marco van Basten stapte direct uit zijn aandelen uit angst voor nog meer aanslagen en een nog groter verlies. Hij nam op dat moment genoegen met een verlies van 10 miljoen euro. In 2008 werd Marco van Basten's net worth weer op 25 miljoen euro geschat.

Momenteel verdient Marco van Basten zijn vermogen ook grotendeels als analyticus bij programma's zoals Ziggo Sport en NOS. 


Hoeveel verdient Marco van Basten per maand?

Momenteel verdient Marco van Basten zijn geldt als analyticus bij verschillende sport programma's. Wat zijn precies maandinkomsten momenteel zijn is verder niet bekend. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Marco van Basten?

Het geschatte vermogen van Marco van Basten ligt momenteel rond de 15 miljoen euro.

Wat is het salaris van Marco van Basten?

Het salaris van Marco van Basten is niet precies bekend. 

Is Marco van Basten miljonair?

Met een geschat vermogen van €15 miljoen euro is Marco van Basten zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>