Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Voormalig Politicus en tevens socioloog Marcel van Dam is een veelbesproken figuur. Met sterke maar onderbouwde meningen komt hij regelmatig langs in discussie programma's.  In dit artikel kijken we kort terug op zijn carrière maar zoomen we vooral dieper in op het vermogen van Marcel van Dam

Exacte bedragen heeft niemand, houd rekening dat we uit gaan van de informatie die er beschikbaar is (uit bijvoorbeeld financiële bronnen). Als er iets niet bekend is dan geven we dit ook aan.

Naam

Marcel van Dam

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

30-01-1938

Jaarlijks inkomen / salaris

Niet bekend

Beroep

Voormalig politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek en als TV persoonlijkheid


Wat is het vermogen van Marcel van Dam?

Er is niks bekend over het exacte vermogen van Marcel van Dam. Wel weten we dat zijn huis in 2016 voor een prijs van 1,8 miljoen te koop stond. Uiteindelijk haalde hij zijn landgoed, want dat is het, weer uit de verkoop.

Leuke weetjes over Marcel van Dam

  • In 1997 uitte Van Dam forse kritiek op nationale televisie in de richting van Pim Fortuyn. Dit had te maken met het boek dat Fortuyn had uitgebracht waarin hij zeer kritisch was richting de Islam.
  • Zelf schreef Van Dam ook een boek. In 2009 kwam 'Niemands land' uit.

Wie is Marcel van Dam?

Marcel van Dam kwam op 30 januari 1938 ter wereld. Van Dam en zijn 8 broertjes en zusjes genoten een katholieke opvoeding. Twee van zijn broertjes kwamen op jonge leeftijd om.  

Zijn vader, Jos van Dam, was werkzaam bij de politie in Utrecht. Hij werd ontslagen tijdens de 2e wereldoorlog omdat ie weigerde onschuldige Joden op te pakken. Uiteindelijk ging hij het verzet in.

Marcel van Dam studeerde zowel rechten als sociologie. Enkel die laatste studie wist hij af te ronden. Dit deed hij aan de Universiteit te Leiden.

In 1966 werd hij lid van de PVDA, nadat hij eerder lid was geweest van de Katholieke Volkspartij (KVP). Ook begon hij in 1969 steeds vaker op televisie te verschijnen in het programma 'Geachte Ombudsman'. 

Na dit 4 jaar gedaan te hebben ging hij de politiek in. In eerste instantie als staatssecretaris Volkshuisvesting en later als Tweede Kamer lid (bekijk ook het vermogen van Wybren van Haga). Uiteindelijk bereikte hij de politieke top als Minister van Volkshuisvesting in 1981.


Waar heeft Marcel van Dam zijn vermogen aan verdiend?

Zonder vermogende ouders of ondernemingen, kunnen we stellen dat Marcel van Dam zijn vermogen heeft te danken aan zijn politieke loopbaan en verschillende TV optredens en werkzaamheden.

Hoeveel vermogen Marcel van Dam precies heeft is niet bekend. Wel weten we dat hij een huis met landgoed bezit van om en nabij de 2 miljoen euro.


Hoeveel verdient Marcel van Dam per maand?

Aangezien Marcel van Dam nergens meer voor werkzaam is, en ook geen eigen bedrijf heeft, zal hij geen vast maandelijks salaris krijgen. Wel ontvangt ie uiteraard zijn AOW toeslag en gezien zijn werk in de politiek ook een goed pensioen. 

Leuk om te weten; als huidig Tweede Kamer lid ontvang je een salaris van 120 duizend euro op jaarbasis.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Marcel van Dam?

Het vermogen van Marcel van Dam is onbekend. Het enige wat we weten is dat hij een landgoed bezit met een waarde van rond de € 2.000.000.

Wat is het salaris van Marcel van Dam?

Er is geen bekend salaris van Marcel van Dam. Naast zijn AOW en pensioen heeft hij geen vaste inkomstenbron.

Is Marcel van Dam miljonair?

Dit is lastig te zeggen. Als we kijken naar zijn bezittingen dan vertegenwoordigt dit wel een waarde van minimaal twee miljoen. Als we kijken naar geld op de bank dan denken wij niet dat Marcel van Dam miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>