Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Marcel Boekhoorn?

Wellicht ken je deze persoon niet, maar zijn invloed in Nederland was tot 2020 terug te zien in alle Nederlandse woonkamers. Weet je het al? 

Gordijnen, potten en pannen, borden, kleren, en nu komt de laatste clue, de worst. Jazeker, we hebben het natuurlijk over 's Nederlands bekendste winkelketen: de HEMA.

Maar het ging mis. 

Dus bedacht Marcel Boekhoorn een nieuw project, namelijk een voetbalclub. Zo was hij in 2020 hoofdinvesteerder in NEC. 

Hoe zit dat? Hoeveel vermogen heeft Marcel bij elkaar geraapt, maar de vraag is ook hoeveel vermogen Marcel is kwijtgeraakt? Je ontdekt het in dit artikel. 

Naam

Marcel Boekhoorn

Geschat vermogen

€2,2 miljard

Geboortedatum

30-10-1959

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zanger

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld / eigen bv


Wat is het vermogen van Marcel Boekhoorn?

Marcel Boekhoorn is een van de bekendste ondernemers van Nederland.

Afgelopen jaar stond hij in de Quote 500 met een geschat vermogen van €2,2 miljard. 

Marcel Boekhoorn staat bekend als een vriendelijke en goedlachse ondernemer. 

Leuke weetjes over Marcel Boekhoorn

  • Marcel Boekhoorn stond vanaf 2005 tot en met 2013 in de Quote500, waarna hij vanaf 2020 opnieuw onafgebroken in de Quote500 werd opgenomen
  • Marcel Broekhoorn is eigenaar van Ouwehans Dierenpark in Rhenen en is eigenhandig verantwoordelijk voor de opnames van het televisieprogramma ZOOP, dat over Ouwehans Dierenpark gaat

Wie is Marcel Boekhoorn?

Marcel Boekhoorn is geboren in het pittoreske Nijmegen. Hij is geboren in 1959 en begon al vroeg in zijn leven met ondernemen en investeren. Hij heeft een eigenzinnige strategie en daarmee weet hij verlieslijdende ondernemingen weer rendabel te maken.

Marcel boekhoorn is een uitgesproken figuur met een bijzondere persoonlijkheid. Bij een goede deal geeft hij soms een deel van de winst aan de bank.

Ook was hij op jonge leeftijd al ondernemend ingesteld. Marcel liep geen krantenwijken in zijn jeugd, maar hij beheerde een wijk. Zijn klasgenootjes kregen de helft van de opbrengst.

Bovendien schijnt Marcel Boekhoorn ook bijzonder amicaal te zijn. Hij is goedlachs en heeft een goed gevoel voor humor. Grote ondernemers zijn doorgaans moeilijk bereikbaar, maar dit geldt niet voor Marcel Boekhoorn. Hij neemt vrijwel altijd zijn telefoon op. Zelfs wanneer hij in een belangrijke vergadering zit.

Marcel Boekhoorn werd pas echt bij bekend toen hij de HEMA overnam. De HEMA is een van de beroemdste winkelketens van Nederland en zat in 2018 in een slechte financiële positie. Aanvankelijk ging het goed met de HEMA na de overname van Boekhoorn.

Marcel Boekhoorn kreeg echter problemen door de coronacrisis. Het bedrijf maakte toen minder winst en Boekhoorn kreeg ook conflicten met grote schuldeisers. Hij raakte de controle kwijt en uiteindelijk werd de HEMA overgenomen door andere investeerders.

Hij is dus een bijzonder frivool figuur, maar tegelijkertijd ook een echte familieman. Marcel Boekhoorn heeft drie dochters en zit in een relatie met Rebecca Cabau van Kasbergen. Ze is de zus van Yolanthe. Er is niet veel bekend over de relatie, want Marcel Boekhoorn is geheimzinnig over zijn privéleven. Ook geeft hij niet vaak interviews.Waar heeft Marcel Boekhoorn zijn geld mee verdiend?

Marcel Boekhoorn verdiende het grootste deel van zijn vermogen met investeren en ondernemen. Hij richtte onder andere de investeringsmaatschappij Ramphastos Investments op. 

De investeringsmaatschappij doet zaken met meer dan dertig bedrijven. Boekhoorn is vooral rijk geworden vanwege zijn unieke methode. Veel ondernemers nemen bedrijven over en proberen meer winst te maken door kostenreductie.

Marcel Boekhoorn gaat tegen die filosofie in. Hij legt de focus meer op waardecreatie. Daarmee tracht hij het marktaandeel van een onderneming te vergroten.

De strategie paste hij onder andere toe bij het bedrijf Telfort. Het bedrijf leed aanvankelijk verlies, maar toen nam Marcel Boekhoorn het bedrijf over.

Hij wist er een succesvol bedrijf van te maken. Uiteindelijk kocht KPN het bedrijf Telfort over voor circa 300 miljoen euro. Door dit soort deals is Marcel Boekhoorn rijk geworden.


Hoeveel verdient Marcel Boekhoorn per maand?

De maandelijkse inkomsten van Marcel Boekhoorn zijn niet bekend. Dit komt in de eerste plaats omdat hij een ondernemer en investeerder is. De ene periode kan hij veel geld verdienen, maar niet elke deal is natuurlijk succesvol.

Dus soms verliest hij ook veel geld in een korte periode. Hij heeft ook geen baan in loondienst, dus hij heeft geen vast salaris. Marcel Boekhoorn is wel een bijzonder harde werker. In een interview gaf hij namelijk aan dat hij gemiddeld meer dan honderd uur per week werkt.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Marcel Boekhoorn?

Het vermogen van Marcel Boekhoorn wordt geschat op €2,2 miljard.

Wat is het salaris van Marcel Boekhoorn?

Het salaris van Marcel Boekhoorn is helaas onbekend.

Is Marcel Boekhoorn miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2,2 miljard is Marcel Boehkoorn niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>