Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Marc Coucke? In dit artikel gaan we het hebben over het vermogen van de Belgische ondernemer Marc Coucke en zijn salaris. We zullen dus gedetailleerder inzoomen op zijn vermogen en zijn achtergrond als succesvol zakenman en mediafiguur.

Naam

Marc Coucke

Geschat vermogen

€1 miljard

Geboortedatum

27-01-1965

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Farmaceutica


Wat is het vermogen van Marc Coucke?

Volgens een artikel van Made-in.be, tuimelt Marc Coucke van de 34ste naar de 41ste plaats in de lijst met De Rijkste Belgen omdat hij een monsterboete moest betalen aan Perigo.

Zijn vermogen daalde van 1.084 naar 835 miljoen euro. Daarmee is hij zijn status van miljardair kwijt. Forbes schatte zijn nettowaarde ervoor immers op meer dan 1 miljard.

Dit vermogen heeft hij gebruikt om te investeren in verschillende sectoren, zoals vastgoed en de farmaceutische industrie.

Leuke weetjes over Marc Coucke

  • Coucke deed mee aan The Masked Singer in België
  • Marc Coucke heeft een vinger in de pap in meer dan 10 bedrijven, zoals SnowWorld, EkoPak en Pairi Daiza

Wie is Marc Coucke?

Marc Coucke is een succesvolle Belgische ondernemer, multimiljonair en mediafiguur. Hij is geboren op 27 januari 1965, en hij is de oprichter van het voormalige BEL20 farmaceutische bedrijf Omega Pharma.

Hij verwierf een diploma economie aan de universiteit van Gent voordat hij CEO werd van Omega Pharma. Coucke is ook de eigenaar van Alychlo NV, een Belgische handelaar van gezondheidsproducten.

Daarnaast is hij ook betrokken bij verschillende vastgoedprojecten en is hij eigenaar van de Belgische voetbalclub KV Oostende.

Marc Coucke is getrouwd met Nathalie Coucke en heeft twee dochters, Alysee en Chloe Coucke, die ook enige bekendheid genieten.

Hij woont in een prachtig kasteel in het Belgische dorp Merelbeke, dat hij volledig heeft gerenoveerd. Volgens Knack, liet Marc Coucke een reportageploeg toe op zijn domein en in de privévertrekken van zijn kasteel 'Mijl Eke' in Merelbeke.

Daarnaast staat zijn luxueuze villa in het West-Vlaamse Vichte momenteel te koop. Hij is ook een kunstverzamelaar, met werken van Stefano della Bella en andere kunstenaars.


Waar heeft Marc Coucke zijn vermogen mee verdiend?

Het grootste deel van het vermogen van Marc Coucke is afkomstig van zijn succes met Omega Pharma. Hij richtte het bedrijf op in 1987 en verkocht het in 2014 voor een bedrag van €3,6 miljard aan het Amerikaanse bedrijf Perrigo.

Hij kreeg in 2020 echter een boete van 184,7 miljoen euro moest betalen aan de Amerikaanse farmareus Perrigo.

Naast Omega Pharma heeft Coucke zijn vermogen verder uitgebreid door te investeren in vastgoedprojecten en de voetbalclub KV Oostende.


Hoeveel verdient Marc Coucke per maand?

Het exacte salaris van Marc Coucke is niet openbaar, maar gezien zijn succesvolle carrière en diverse investeringen, kunnen we aannemen dat zijn maandelijks inkomen behoorlijk hoog is.

Tot slot kan ook gezegd worden dat Marc Coucke ook veel aan de gemeenschap teruggeeft. Zo investeert hij in projecten voor het helpen van kinderen in ontwikkelingslanden, omdat dit voor hem gevoelig ligt, gezien de goede band die hij heeft met zijn eigen kinderen.

Hij heeft bijvoorbeeld $ 100 miljoen weggegeven aan een aantal liefdadigheidsorganisaties voor kinderen over de hele wereld om zijn overleden dochter Manon eervol te gedenken.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Marc Coucke?

Het vermogen van Marc Coucke wordt geschat op €1 miljard.

Wat is het salaris van Marc Coucke?

Helaas is het huidige salaris van Marc Coucke onbekend.

Is Marc Coucke miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1 miljard is Marc Coucke niet alleen miljonair, maar zelfs miljardair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>