Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Mabel Wisse Smit? Hoeveel geld heeft Prinses Mabel van Oranje? Het zijn vragen die we regelmatig voorbij zien komen. In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Mabel Wisse Smit - ook wel Mabel van Oranje-Nassau - is de weduwe van Prins Friso en dus schoonzus van koning Willem Alexander. Uit nalatenschap van prins Friso wist Mabel een flink vermogen op te bouwen. Hoeveel dit precies is, lees je verderop.

Naam

Mabel Wisse Smit

Geschat vermogen

€880 miljoen

Geboortedatum

11-08-1968

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Politiek

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

aandelen


Wat is het vermogen van Mabel Wisse Smit?

Het totale vermogen van Mabel Wisse Smit wordt geschat op zo'n €880 miljoen euro. Dit vermogen is goed voor een plek in de Quote 500. In de Quote 500 van 2022 stond Mabel Wisse Smit op een keurige 50ste plek. In het jaar 2021 stond Mabel op een 66ste plek, een flinke stijging dus. 

Leuke weetjes over Mabel Wisse Smit

  • In 2018 kocht Mabel Wisse Smit een villa van 1,7 miljoen euro nabij de Loosdrechtse Plassen
  • Als groeigeld heeft de man van Mabel ooit enkele miljoenen geïnvesteerd in Adyen. Deze miljoenen bleken de beste investering ooit. Adyen werd een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld en het aandelen pakket steeg naar een waarde van meer dan 100 miljoen euro.

Wie is Mabel Wisse Smit?

Mabel Wisse Smit - ook wel Mabel van Oranje Nassau- werd geboren op 11 augustus 1968 in Pijnacker. We kennen Mabel voornamelijk als vrouw van Prins Friso.

Sinds 12 augustus 2013 is Mabel helaas weduwe van Prins Friso van Oranje-Naasau. Bij een noodlottig ongeluk tijdens het skiën kwam Prins Friso in een coma terecht waar hij nooit meer uit is gekomen.

Mabel Wisse Smit werd onder veel beleggers en investeerders pas echt bekend na het overlijden van Prins Friso. Friso was namelijk een fanatieke investeerder en had geld zitten in allerlei start-ups.

Na zijn dood werden alle aandelenpakketten en investeringen geërfd door Mabel. Prins Friso had ooit ook een aantal miljoen euro geïnvesteerd in het bedrijf Adyen. Een start-up met als doel betaalverkeer eenvoudiger maken.

Dit bedrijf bleek echter een enorme hit te worden. Het bedrijf groeide ontzettend hard en in 2019 ging het bedrijf officieel naar de beurs. Met deze beursgang verkocht Mabel een gedeelte van haar aandelen. Dit leverde haar in 1 klap meer dan 40 miljoen euro op.

Vandaag de dag heeft Mabel Wisse Smit nog steeds aandelen in Adyen en profiteert ze nog jaarlijks van de gigantische winsten die door het bedrijf gemaakt worden.


Hoe is Mabel Wisse Smit zo rijk geworden?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een groot gedeelte van het net worth van Mabel te danken aan een aandelenpakket dat prins Friso ooit jaren geleden aankocht. Doordat hij jaren actief was als bankier in Londen had hij heel veel connecties en inmiddels een flink vermogen opgebouwd.

Dit investeerde hij - slim als hij was - in het bedrijf Adyen. Adyen is vandaag de dag een van de grootste partijen op het gebied van betalingsverkeer. Zo voeren zij o.a. betalingen uit voor giga-bedrijven als Facebook en Spotify.

Mabel was de erfgename van Prins Friso en erfde het gehele aandelen pakket van Friso. Dit zorgde natuurlijk voor een enorme klap met geld. 


Hoeveel verdient Mabel Wisse Smit per maand?

Het salaris van Mabel Wisse Smit is helaas onbekend. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Mabel Wisse Smit?

Het totale vermogen van Mabel Wisse Smit wordt geschat op 880 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Mabel Wisse Smit?

Het salaris van Mabel Wisse Smit is helaas niet bekend.

Is Mabel Wisse Smit miljonair?

Het totale vermogen van Mabel Wisse Smit wordt geschat op 880 miljoen euro. Hiermee is Mabel dus zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>