Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

De meest bekende historicus van Nederland is toch wel Maarten van Rossem. Maar wat verdien je daarmee? En nog interessanter: wat is het Maarten van Rossem vermogen? In dit artikel zijn wij op onderzoek uitgegaan. Wij vertellen je er dan ook alles over in dit artikel! Al nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Naam

Maarten van Rossem

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

24-10-1943

Jaarlijks inkomen / salaris

€40.000

Beroep

Geschiedekundige

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld / universiteiten


Wat is het vermogen van Maarten van Rossem?

Het Maarten van Rossem vermogen: om hoeveel geld gaat dat? Helaas is hierover weinig bekend. De historicus praat enorm graag over de geschiedenis, maar niet zo graag over zijn geld. Hoeveel geld hij precies in zijn bezit heeft kunnen wij dus helaas niet zeggen.

Leuke weetjes over Maarten van Rossem

  • Maarten van Rossem heeft meer dan 25 (!) boeken over de geschiedenis geschreven
  • In 2020 startte Van Rossem een podcast met Tom Jessen

Wie is Maarten van Rossem?

Voor wie hem nog niet kent: Maarten van Rossem is historicus. En een behoorlijk bekende ook. Hoe hij zo bekend is geworden? Daarvoor gaan we terug in de tijd. Maarten is geboren op 24 oktober 1943. Hij is historicus, presentator, schrijver én emeritus hoogleraar. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten.

Maarten zijn jeugd was niet makkelijk. Toen hij nog erg jong was gingen zijn ouders uit elkaar. Zijn vader stichtte toen een nieuw gezin. Op school werd hij veel geplaagd en thuis zelfs geslagen. Hij ging geschiedenis studeren aan de universiteit van Utrecht. Hier leerde hij ook zijn vrouw Winnie Robijns (nu Rossem) kennen. In 1969 is het paar getrouwd en gingen ze in Utrecht wonen.

Ze hebben samen twee kinderen: een zoon en dochter. In 1971 werd hij wetenschappelijk medewerker. in 1997 werd hij bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Dit heeft hij gedaan tot 2008. Vanaf 2012 is Maarten het vaste jurylid van televisieprogramma De Slimste Mens.

Ook nam hij met RTV Utrecht ieder jaar de serie Van Rossem Vertelt op. Ook had hij samen met zijn zus en broer het programma Hier zijn de Van Rossems. Omdat ze alle drie historicus zijn gingen ze door verschillende plekken van Nederland om hier te vertellen over de rijke geschiedenis. Helaas is maarten zijn zus, Sis, op 4 mei 2022 overleden.


Waar heeft Maarten van Rossem zijn vermogen aan verdiend?

Hoeveel het Maarten van Rossem vermogen precies is weten we dus niet. Waar hij dit geld aan verdient weten we dan weer wél. Zo verdient hij met zijn deelname aan het programma De Slimste Mens een prima zakcentje. Ook leveren zijn andere programma’s hem aardig wat op. Conclusie: op de televisie werken heeft zo zijn voordelen.


Hoeveel verdient Maarten van Rossem per maand?

Dus, dat Maarten van Rossem vermogen blijft voor nu geheim. Daarover kunnen we nog lang speculeren. En zijn salaris dan? Voor zijn deelname aan De Slimste Mens als jurylid kreeg hij 30.000 per jaar. Per maand komt dat neer op 2.500. Zeker niet verkeerd. En dan nog maar te spreken over zijn andere programma’s. De Maarten van Rossem net worth zit dus wel goed.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Maarten van Rossem?

Het vermogen van Maarten van Rossem is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Maarten van Rossem?

Het salaris van Maarten van Rossem komt neer op €30.000 per jaar.

Is Maarten van Rossem miljonair?

Het is onbekend of Maarten van Rossem daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>