Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

“Wat is het vermogen van Lilian Marijnissen?” In dit artikel duiken we in wat we weten over haar verdiensten als politica, eventuele neveninkomsten en de mogelijke investeringen die bijdragen aan haar vermogen.

Terwijl politici in Nederland hun persoonlijke financiën niet volledig hoeven te onthullen, geeft dit stuk een overzicht van wat openbaar bekend is en wat dat kan betekenen voor haar financiële status.

Benieuwd naar het financiële plaatje van Lilian Marijnissen, de gedreven fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer? Lees dan vooral verder!

Benieuwd naar het Vermogen van Lilian Marijnissen? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Lilian Marijnissen?

“Wie is Lilian Marijnissen?”

Lilian Marijnissen is een bekend gezicht in de Nederlandse politiek als de fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP).

Geboren op 11 juli 1985 in Oss, groeide ze op in een familie die diep geworteld is in de socialistische beweging; haar vader, Jan Marijnissen, was langdurig de voorman van de SP.

Vermogen Lilian Marijnissen

Lilian heeft haar carrière gewijd aan de belangen van wat zij ziet als de 'gewone Nederlander' en heeft zich hard gemaakt voor thema's als rechtvaardige zorg, eerlijke lonen en de strijd tegen sociale ongelijkheid.

Ze werd voor het eerst verkozen tot de Tweede Kamer in 2017 en niet lang daarna, in december van dat jaar, nam ze het stokje over als fractievoorzitter van Emile Roemer.

Met een achtergrond in de gezondheidszorg en maatschappelijk werk brengt ze praktische ervaring en een passie voor sociale rechtvaardigheid naar haar politieke rol.

Marijnissen staat bekend om haar directe en strijdbare benadering in de Kamer, en haar vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier te presenteren.

Ze heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk gezicht van de linkse politiek in Nederland, en haar leiderschap wordt gekenmerkt door een focus op solidariteit en gemeenschapszin.

Ze heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk gezicht van de linkse politiek in Nederland, en haar leiderschap wordt gekenmerkt door een focus op solidariteit en gemeenschapszin.


Waar heeft Lilian Marijnissen haar vermogen mee verdiend?

Lilian Marijnissen, die kennen we natuurlijk als de voortvarende leider van de SP in de Tweede Kamer.

Haar salarisstrookje als Kamerlid en als fractievoorzitter vormt de hoofdmoot van wat ze verdient.

 En ja, dat Kamerlidmaatschap komt met een nette financiële vergoeding – denk aan een ton of wat per jaar, en dan nog wat extra's voor haar rol als fractievoorzitter.

Voordat Lilian in de politieke arena stapte, was ze actief in de zorgsector, waar ze zeker ook een duit verdiende, maar da's peanuts vergeleken met haar huidige inkomsten.

En laten we wel wezen: wat ze privé doet met haar geld, of ze nou spaart, belegt of haar geld uitgeeft aan concertkaartjes, dat blijft lekker haar zaak.

Tenzij ze zelf de behoefte voelt om te delen hoe haar financiële plaatje eruitziet, gokken we dat haar bankrekening vooral gevuld wordt door haar werk in de Kamer.


Hoeveel verdient Lilian Marijnissen per maand?

Het exacte maandsalaris van Lilian Marijnissen als individueel Kamerlid is niet publiekelijk gespecificeerd, maar we kunnen wel uitgaan van het standaardsalaris voor een Kamerlid in Nederland.

Volgens de regeling voor politieke ambtsdragers verdiende een Kamerlid in 2022 een bruto jaarsalaris van ongeveer €123.000, wat neerkomt op een bruto maandinkomen van ongeveer €10.000.

Daarnaast ontvangt een fractievoorzitter zoals Lilian Marijnissen een toeslag bovenop het standaard Kamerlid salaris vanwege de extra verantwoordelijkheden die de functie met zich meebrengt. Deze toeslag kan een significant percentage van het basisinkomen zijn.

Dus, als we dit alles optellen en netjes door twaalf delen, zou je kunnen zeggen dat Lilian een stevig maandsalaris op haar rekening ziet binnenkomen.

Na aftrek van belastingen en andere inhoudingen, zal het netto bedrag natuurlijk lager uitvallen. Het specifieke netto bedrag hangt af van diverse factoren, zoals belastingschalen en persoonlijke omstandigheden.


Wat is het vermogen van Lilian Marijnissen?

Oké, als we het over de bankrekening van Lilian Marijnissen hebben, zitten we eigenlijk een beetje te gissen.

Ze hoeft namelijk niet aan heel Nederland te vertellen hoeveel ze precies op haar spaarrekening heeft staan of hoe haar beleggingsportfolio eruitziet. Wat we wel weten, is dat ze als fractievoorzitter van de SP een prima salaris krijgt voor haar werk in de Tweede Kamer.

Maar daarbuiten? Of Lilian een paar slimme investeringen heeft gedaan, een appartementje heeft verhuurd of een oude sok vol met euro's onder haar bed heeft liggen, dat blijft gissen.

Tenzij ze opeens besluit om haar financiële biografie te schrijven, zullen we het met de basics moeten doen: een goed salaris uit de politiek en dat is zo'n beetje wat we zeker weten.

Leuke weetjes over Lilian Marijnissen

  • Lilian Marijnissen volgde Emile Roemer op als fractievoorzitter van de Socialistische Partij (SP) in de Tweede Kamer in december 2017, en ze is daarmee een van de jongste politici die deze positie heeft bekleed.
  • Voordat ze haar intrede deed in de landelijke politiek, was Lilian Marijnissen actief op lokaal niveau in Oss en heeft ze gewerkt als organisator voor de zorgcampagnes van de SP, wat haar inzicht en ervaring in de zorgsector heeft gegeven.

Naam

Lilian Marijnissen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

11-07-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Lilian Marijnissen?

Het vermogen van Lilian Marijnissen is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Lilian Marijnissen?

Het salaris van Lilian Marijnissen komt neer op minimaal €124.000 per jaar.

Is Lilian Marijnissen miljonair?

Het is onduidelijk of Lilian Marijnissen daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>