Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Abdel Achachbar is een rapper met de artiestennaam Lijpe. Hij staat vooral bekend om zijn harde songteksten die vaak over het leven op straat gaan.

Lijpe bracht diverse singles en albums uit die het stuk voor stuk goed deden bij de muziekliefhebbers.

In deze blog lees je wat het vermogen is van Lijpe.

Naam

Lijpe

Geschat vermogen

€1.2 miljoen

Geboortedatum

29-10-1993

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Rapper

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van Lijpe?

De website “hetvermogen.com” schat het vermogen van Lijpe op 1,2 miljoen euro. Wat de rapper precies met zijn vermogen doet, is niet bekend.

Leuke weetjes over Lijpe

  • Lijpe staat niet onder contract bij een externe manager, maar regelt zijn muziek zelf
  • Voor het nummer 'goud' ontving Lijpe een lijpe onderscheiding, vanwege de 3 miljoen streams

Wie is Lijpe?

Lijpe wordt in 1993 geboren in Utrecht als kind van Marokkaanse ouders. Hij groeit op in de plaats Maarssen en plaatst regelmatig filmpjes op sociale media, waarin hij rapt. Deze filmpjes worden opgemerkt door mensen uit de muziekwereld en zo start zijn carrière als rapper. Aanvankelijk gebruikt de naam “Lijpe Mocro”.

Later kort hij dit in tot Lijpe.

De carrière van Lijpe begint in 2014 bij het bekende muzieklabel Top Notch dat veel nederhop uitbrengt. Zijn eerste EP “Van de bodem naar de grond” wordt goed ontvangen.

Later werkt hij ook voor het gelijksoortige muzieklabel Zonamo dat veel jonge rappers de kans geeft hun talenten te etaleren. Vanaf 2020 heeft Lijpe zijn eigen muzieklabel genaamd “Lijpe Music”.

Vanaf 2015 brengt Lijpe een flink aantal albums uit. De meeste halen de eerste of tweede plaats in de Album Top-100. De vele, van de albums afkomstige, singles doen het goed in de Single Top-100. Echter, de Top-40 weten ze tot nu toe niet te bereiken.

Lijpe wint veel prijzen met zijn muziek. Vijf van zijn singles worden meerde dan drie miljoen keer gestreamd en dit levert goud en platina op. Het album “New Wave” dat hij maakt met andere artiesten, krijgt eveneens platina. Daarnaast wint Lijpe twee keer de FunX Music Award en een Edison.

Over zijn privéleven deelt Lijpe nauwelijks iets. Uit zijn teksten kun je wel het een en ander afleiden. Zo is dus niet bekend waar hij woont en of hij een partner heeft.


Waar heeft Lijpe zijn vermogen aan verdiend?

Zijn vermogen heeft Lijpe voornamelijk verdiend met zijn muziek. Spotify betaalt een bedrag van 0,004 cent per stream. Per album haalt hij hiermee enkele tonnen op. Vooral het album met de toepasselijke naam “Jackpot” doet het erg goed.

Hiervoor keert Spotify bijna vijf ton uit.

Als je de getallen van alle albums bij elkaar optelt, kom je op een bedrag dat rond de drie miljoen euro ligt. Dit is echter een brutobedrag, aangezien de Utrechtse rapper ook een bepaald bedrag af moest staan aan de platenlabels waar hij in dienst was. Daarnaast komt de belastingdienst natuurlijk ook om de hoek kijken.

Tevens genereert Lijpe een inkomen uit de optredens die hij doet. Zo is hij in 2023 te zien in Afas Live (voorheen Heineken Music Hall). Wat hij hiermee verdient, is onbekend. 


Hoeveel verdient Lijpe per maand?

Lijpe zijn salaris is afhankelijk van de opbrengsten uit de muziek en optredens. Het kan dus heel erg schommelen en een concreet maandsalaris is dan ook niet te geven. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Lijpe?

Het vermogen van Lijpe wordt geschat op €1.2 miljoen.

Wat is het salaris van Lijpe?

Het salaris van Lijpe is helaas onbekend.

Is Lijpe miljonair?

Ja, met een salaris van €1.2 miljoen is Lijpe zeker een miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>