Wat is het vermogen van de Britse F1-coureur Lewis Hamilton, en hoe heeft hij dit bedrag precies bij elkaar verdiend? Voor dit artikel zijn we wat dieper in de stof gedoken en gaan we je alles vertellen over de financiële situatie van Lewis Hamilton. We weten precies hoeveel geld Lewis Hamilton heeft, maar ook hoe en waaraan hij dit uitgeeft. Geloof ons maar; de man heeft niks te klagen op financieel gebied!

Naam

Lewis Hamilton

Geschat vermogen

 €287 miljoen,-

Geboortedatum

07-01-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

2,5 miljoen euro per maand

Beroep

Formule 1 racer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton heeft door de jaren heen een netwaarde gecreëerd van ongeveer 285 miljoen dollar. Dat is in euro’s zo’n €287 miljoen. Dit geld heeft hij bij elkaar verzameld door sponsorships en salarissen die hij heeft ontvangen door zijn succes in de Formule 1, de grootste race-competitie ter wereld, waar hij vijf keer kampioen van is geworden. 

Leuke weetjes over Lewis Hamilton

  • Lewis Hamilton heeft momenteel meerdere huizen over de hele wereld, waaronder een penthouse van 38 miljoen euro in het midden van de stad New York.
  • De waarde van al zijn woningen wordt in totaal geschat op meer dan 200 miljoen euro.
  • Lewis Hamilton is de best betaalde Formule 1-coureur die de sport ooit heeft gekend

Wie is Lewis Hamilton?

De welgestelde Lewis Hamilton werd in Hertfordshire, VK geboren op 7 januari 1985, en is dus 37 jaar. Hij is een Britse autocoureur en zevenmalig F1-kampioen. Hij begon zijn carrière in 2007 bij McLaren. Nog altijd geldt hij als de eerste en enige zwarte coureur in de sport. 

Al na één jaar won Hamilton een F1 wereldkampioenschap, namelijk die van 2008. Dit gebeurde pas na een bloedstollende laatste race. Vijf jaar later, in 2013, tekende Hamilton voor Mercedes en werd hij één van de beste F1 autoracers aller tijden. Hij werd bij Mercedes nog vijf keer kampioen, tot hij van de troon werd gestoten door onze eigen Max Verstappen.

Lewis Hamilton heeft momenteel meerdere huizen over de hele wereld, waaronder een penthouse van 38 miljoen euro in het midden van de stad New York. Ook is bekend dat hij vaak in een enorm landhuis in de buurt van Londen rondhangt als hij niet met het racen bezig is. De waarde van al zijn woningen wordt in totaal geschat op meer dan 200 miljoen euro. Dat is nog eens lekker vertoeven in je vrije tijd!

Waar heeft Lewis Hamilton zijn vermogen aan verdiend?

Je vraagt je vast af waar Lewis Hamilton’ vermogen vandaan komt. Lewis Hamilton is natuurlijk een enorm bekende autoracer. Niet alleen verdient hij hiermee een enorm salaris, maar ook word je als je zo bekend bent vanzelf benaderd voor allerlei sponsorships. 

Tussen 2016 en 2017 verdiende Lewis Hamilton ongeveer 50 miljoen dollar aan licenties, salarissen en sponsorships. Dit bedrag steeg in de jaren hierna naar ongeveer 55 miljoen dollar per jaar. Vind je dit een enorm bedrag? Dat klopt! Lewis Hamilton is namelijk ook de best betaalde sporter in het Verenigd Koninkrijk, en daarnaast de best betaalde Formule 1-coureur die de sport ooit heeft gekend. Ergens doet hij toch iets goed!


Hoeveel verdient Lewis Hamilton per maand?

Lewis Hamilton verdient op maandbasis rond de 2,5 miljoen euro. Per jaar komt dit uit op zo’n 30 miljoen. Naast dit overweldigende bedrag vangt de Engelsman ook nog zo’n 20 miljoen euro aan bonussen (bijvoorbeeld van sponsorships en verkoop van licenties).

Dit zorgt ervoor dat het totale vermogen van Lewis Hamilton inmiddels wordt geschat op €287 miljoen! Dit maakt Lewis Hamilton de best verdienende, maar ook de meest welvarende sporter in de F1 en in heel het Verenigd Koninkrijk.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton heeft een geschat vermogen van maar liefst €287 miljoen euro.

Wat is het salaris van Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton verdient op maandbasis rond de 2,5 miljoen euro.

Is Lewis Hamilton miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van 287 miljoen euro is Lewis Hamilton zeker een miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>