Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Laurens Dassen? In dit artikel zoomen we in op de financiën van deze politicus: zijn salaris, mogelijke extra inkomsten en investeringen die bijdragen aan het groeien van zijn vermogen.

Politici in Nederland hoeven niet alles wat ze bezitten te delen met het publiek, maar we geven je hier een blik op wat er bekend is en hoe dat ons iets kan vertellen over zijn financiële positie.

Ben je nieuwsgierig naar de financiële situatie van Laurens Dassen, de gedreven fractievoorzitter van Volt in de Tweede Kamer? Lees dan verder!

Benieuwd naar het Vermogen van Laurens Dassen? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Laurens Dassen?

Laurens Dassen is een Nederlandse politicus en sinds 2021 de fractievoorzitter van Volt Nederland in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Volt Nederland is de Nederlandse afdeling van de pan-Europese politieke beweging Volt Europa, die een progressieve, pro-Europese en federalistische agenda nastreeft.

Vermogen Laurens Dassen

Dassen werd geboren op 23 maart 1985 in Nijmegen en heeft een achtergrond in de financiële sector.

Voordat hij de politiek inging, werkte hij onder andere bij ABN AMRO.

Zijn ervaring in de banksector heeft hem een sterke basis gegeven in economische en financiële zaken, wat hem een uniek perspectief biedt binnen de politieke arena.

Als politicus richt Dassen zich op een breed scala aan thema's, waaronder het versterken van de Europese Unie, het aanpakken van klimaatverandering, en het bevorderen van digitale innovatie en sociale gelijkheid.

Met zijn partij Volt streeft hij naar een vernieuwende politiek die verder kijkt dan nationale grenzen en zoekt naar Europese oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd.

Volt Nederland is de Nederlandse afdeling van de pan-Europese politieke beweging Volt Europa, die een progressieve, pro-Europese en federalistische agenda nastreeft.


Waar heeft Laurens Dassen zijn vermogen mee verdiend?

Laurens Dassen heeft z'n zakcentjes bij elkaar geraapt door keihard te werken, zowel in de bankwereld als in de politiek.

Voordat hij het gezicht werd van de politieke partij Volt Nederland in de Tweede Kamer, deed hij zijn ding bij de ABN AMRO bank. Daar zal hij vast geen kleingeld hebben verdiend.

Politici in Nederland verdienen hetzelfde salaris. Om hoeveel geld dit nu exact gaat, kan je hieronder ontdekken:


Hoeveel verdient Laurens Dassen per maand?

Het maandelijkse bedrag dat Laurens Dassen voor z'n werk als Kamerlid krijgt, is niet tot op de cent nauwkeurig te vinden, maar we hebben wel een idee van wat een Kamerlid in de pocket krijgt.

Even spitten in de cijfers van begin 2022 en je vindt dat een Kamerlid een bruto jaarsalaris van zo'n €124.000 kreeg. Dat is met alle extra's zoals vakantiegeld en een bonus aan het einde van het jaar.

Dus, als je dat deelt door twaalf maanden, kom je uit op een bruto maandsalaris van iets meer dan €10.000.

Laurens Dassen, die niet de extra verantwoordelijkheden van een fractievoorzitter heeft, zou geen extra toeslag bovenop dit bedrag krijgen. Wat hij netto overhoudt, hangt af van de belastingen en sociale bijdragen, en dat verschilt weer per persoon.


Wat is het vermogen van Laurens Dassen?

We kunnen alleen maar gokken naar wat Laurens Dassen precies op de bank heeft staan.

Net als bij elke andere politicus in Nederland, hoeft Laurens ons niet de ins en outs van zijn financiën te vertellen, zoals hoeveel hij op zijn spaarrekening heeft of wat zijn investeringen zijn.

Zijn totale vermogen, buiten zijn salaris om als lid van de Tweede Kamer, is dus een beetje een mysterie.

Een Kamerlid strijkt een aardig salaris op, dat weten we wel. Maar de finesses van hoe Laurens z'n geld uitgeeft of belegt als hij niet bezig is met politiek, dat blijft zijn eigen zaak.

Dus, tenzij Laurens besluit open kaart te spelen over zijn financiën, kunnen we alleen maar raden naar de totale waarde van zijn vermogen. En dat is zijn volste recht, toch?

Leuke weetjes over Laurens Dassen

  • Voor zijn politieke carrière heeft Dassen gewerkt in de financiële sector, onder andere bij ABN AMRO, waar hij zich bezighield met risicomanagement.
  • Laurens Dassen is een Nederlandse politicus die de oprichter en fractievoorzitter is van de politieke partij Volt Nederland, een onderdeel van de Europese partij Volt Europa.

Naam

Laurens Dassen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

19-10-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Laurens Dassen?

Het vermogen van Laurens Dassen is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Laurens Dassen?

Het salaris van Laurens Dassen komt neer op minimaal €124.000 per jaar. 

Is Laurens Dassen miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Laurens Dassen daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>