Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Larry Fink? Larry Fink, voluit Laurence Fink, geboren op 2 november 1952, is de algemeen directeur (CEO) van BlackRock.

Hij is een Amerikaanse zakenman met heel wat geld. Hoeveel vermogen Larry Fink heeft, wie hij verder precies is, waar hij zijn vermogen mee verdiend heeft en hoeveel Larry Fink per maand verdient, is te lezen in dit artikel.

Naam

Larry Fink

Geschat vermogen

€400 miljoen

Geboortedatum

02-10-1952

Jaarlijks inkomen / salaris

€80 miljoen

Beroep

CEO

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Beleggingswereld


Wat is het vermogen van Larry Fink?

Naar schatting bedraagt het vermogen van Larry Fink zo'n 400 miljoen dollar. Het bedrijf BlackRock, waar hij de algemeen directeur (CEO) van is, beheert totaal 3,6 biljoen dollar. 

Men zou dus eigenlijk kunnen stellen dat het persoonlijk vermogen van Larry Fink niet eens zo hoog is in vergelijking met het bedrijf waar hij de algemeen directeur (CEO) van is.

Ook in vergelijking met bijvoorbeeld de algemeen directeur (CEO) van Apple, Tim Cook, bezit Larry Fink niet zoveel geld qua vermogen. Tim Cook heeft naar schatting zo'n 1,7 miljard dollar aan vermogen, een stuk meer dus dan wat Larry Fink aan vermogen bezit.

Leuke weetjes over Larry Fink

  • Larry Fink is al sinds 1988 CEO van BlackRock, nog steeds een van 's werelds grootste bedrijven
  • Bij BlackRock werken inmiddels zo'n 18.000 werknemers

Wie is Larry Fink?

BlackRock is het bedrijf van Larry Fink. BlackRock is een onderneming die wereldwijd instaat voor investeringsbeheer. BlackRock is tevens het grootste bedrijf ter wereld wat betreft dat investeringsbeheer.

Maar niet per se altijd had Larry Fink het zo extreem goed. Larry Fink werd op 2 november 1952 geboren. Hij groeide op als een van de drie kinderen van een Joods gezin. Zijn moeder was leerkracht Engels; zijn vader had een schoenenwinkel.

Zijn ouders hadden het dus niet slecht, maar zo goed als Larry Fink het nu zelf heeft, hadden zijn ouders het dus niet. In 1974 behaalde Larry Fink zijn bachelordiploma in politieke wetenschappen. In 1976 behaalde hij zijn masterdiploma in vastgoed. 

Uiteindelijk in 1988 werd Larry Fink de algemeen directeur (CEO) van BlackRock, wat hij vandaag de dag nog steeds is.


Waar heeft Larry Fink zijn vermogen mee verdiend?

Larry Fink heeft zijn vermogen verdiend met zijn bedrijf BlackRock. Vandaag de dag is Larry Fink nog steeds de algemeen directeur (CEO) van BlackRock, en haalt hier dan ook nog steeds zijn geld uit.


Hoeveel verdient Larry Fink per maand?

Larry Fink zijn salaris, wat hij per maand dus verdient, is behoorlijk wat. Hij verdient dan ook tussen de 6 en 7 miljoen dollar per maand. Jaarlijks komt dat neer op zo'n 80 miljoen dollar.

Dit maakt Larry Fink als algemeen directeur (CEO) van BlackRock zelfs de best verdienende zakenman in de financiële wereld. Kortom, Larry Fink is een groot zakenman.

Hij is de algemeen directeur (CEO) van BlackRock, een bedrijf voor investeringsbeheer. Zijn vermogen wat hij verdiend heeft, is niet zo hoog als het vermogen van bijvoorbeeld de algemeen directeur (CEO) van Apple, Tim Cook.

Maar alsnog heeft hij aardig wat vermogen in zijn bezit (ongeveer 400 miljoen dollar). Larry Fink zijn salaris, wat hij per maand dus verdient, is ook zeker niet mis.

Hij verdient namelijk tussen de 6 en 7 miljoen dollar per maand. Larry Fink is dan ook niet voor niets de best verdienende zakenman in de financiële wereld.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Larry Fink?

Het vermogen van Larry Fink wordt geschat op €400 miljoen.

Wat is het salaris van Larry Fink?

Het salaris van Larry Fink komt neer op zo'n €80 miljoen per jaar.

Is Larry Fink miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €400 miljoen is Larry Fink zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>