• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld
  • /
  • Het vermogen van Larry Ellison [2022 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 19/10/2022

Wat is het vermogen van Larry Ellison? Deze Amerikaanse miljardair stond aan de basis van cloud-technologie. Alle filmpjes, foto's en berichten die jij ergens op een OneDrive of Google Drive hebt staan - het begon allemaal met Ellison en zijn ingenieuze idee.

Maar wie is deze mysterieuze Larry Ellison eigenlijk? En hoe is hij tot uitgegroeid tot een miljardair die zijn eigen eiland in Hawaii heeft gekocht? Dat hebben we allemaal voor jou onderzocht! Meer weten over het Larry Ellison vermogen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Naam

Larry Ellison

Geschat vermogen

€101 miljard

Geboortedatum

17-08-1944

Jaarlijks inkomen / salaris

€100.000

Beroep

CEO / belegger

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Oracle / beleggen


Wat is het vermogen van Larry Ellison?

Het vermogen van Larry Ellison wordt in 2022 door Forbes geschat op €101 miljard euro. Dit vermogen staat natuurlijk niet stil op een bankrekening, maar is voor een groot deel geïnvesteerd in bedrijven als Tesla. Hij zat zelfs in het bestuur van Tesla en bezit zo'n 15 miljoen aandelen in het bedrijf. 

Ook in Oracle, het cloud-bedrijf waarvan hij vanaf de oprichting in 1977 tot 2014 CEO was, bezit Larry Ellison tot op de dag van vandaag zo'n 35% van alle aandelen. 

Vermogen door de jaren heen Larry Ellison groei

Leuke weetjes over Larry Ellison

  • Larry Ellison heeft nooit zijn studie afgerond, maar werd gedurende zijn studieperiode door de CIA gestrikt om databases op te bouwen en veilig te onderhouden
  • De zoon van Larry Ellison, David Ellison, heeft The Terminator en Mission: Impossible geproduceerd
  • Larry Ellison kocht in 2012 het eiland Lanai in Hawaii voor een magere €300 miljoen

Wie is Larry Ellison?

Wie is Larry Ellison nu eigenlijk? Door sommigen wordt deze miljardair beschreven als de Samurai Miljardair - meedogenloos, maar gewiekst. Dus, wie is deze mysterieuze milajrdair nu eigenlijk?

Lawrence Joseph Ellison is op 17 augustus 1944 geboren in de Verenigde Staten. Als jongeman werd hij gestrikt voor een project van de CIA rondom het maken en beheren van databaes, dat project Ampex werd genoemd. 

Dat project werd met open armen ontvangen door de CIA - en toen zag Larry Ellison de eerste dollartekens in de ogen verschijnen. In 1977 richtte hij Oracle op, een bedrijf dat kleinere bedrijven ondersteunt in het opzetten van een internet-infrastructuur.

De mogelijkheden van Oracle variëren van het opslaan van documenten, het invoeren van van salarisstroken of het kunnen mailen van en naar collega's - allemaal diensten die nogal welkom zijn in de bedrijfswereld.

Ellison gaf in 2014 het stokje over aan een nieuwe CEO, maar bleef nog wel actief in het bestuur van Oracle vanwege zijn 35% aan aandelen die hij nog steeds in bezit heeft. En dat alles vanuit het zonnige Hawaii, waar hij in 2012 een heel eiland kocht om op te wonen.

Naast Oracle is Ellison actief in de wereld van boten. Nou ja, boten, jachten. Hij bezit bijvoorbeeld een 138 meter lange motorjacht genaamd de Rising Sun - het op 7 na grootste schip ter wereld. Daarnaast financiert hij de Oracle-BWM Oceanrace. 


Waar heeft Larry Ellison zijn vermogen aan verdiend?

Larry Ellison heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend aan de slimme bedrijfsvoering van Oracle. Oracle is een bedrijf dat sinds de oprichting in 1977 enorm snel en veel gegroeid is. Een groot deel van de Amerikaanse bedrijven gebruikt de cloud-diensten van Oracle bijvoorbeeld.

Daar komt nog eens bovenop dat Ellison erop aanstuurde dat kleine techbedrijven werden opgekocht. En zo geschiedde. Oracle kocht in de jaren dat Ellison aan het roer stond talloze kleinere bedrijven op - het compound-effect. 

Van het geld dat Ellison verdiende investeerde hij voluit in bedrijven van directe vrienden, zoals Bill Gates' Apple en Elon Musk's Tesla. En daarvan weten we natuurlijk allemaal wel hoeveel geld zij waard zijn.

Kortom, Oracle is simpelweg een briljant bedrijf dat de vraag van veel bedrijven in de Verenigde Staten beantwoordde. En door dat slim te investeren heeft Ellison aardig wat geld verdiend. 


Hoeveel verdient Larry Ellison per maand?

Aangezien Larry Ellison sinds 2014 geen actieve functie als CEO van Oracle meer heeft, is het onduidelijk hoeveel Larry Ellison nu precies verdient. 

Wel weten we dat hij met zijn grote hoeveelheid investeringen ongetwijfeld maandelijks aardig wat geld binnenharkt. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Larry Ellison?

Het geschatte vermogen van Larry Ellison komt neer op €101 miljard. 

Wat is het salaris van Larry Ellison?

Het salaris van Larry Ellison is helaas onbekend.

Is Larry Ellison miljonair?

Met een geschat vermogen van €101 miljard is Larry Ellison zeker weten miljonair - en zelfs miljardair. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>