Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Hare Majesteit Koningin Máxima? Koningin Maxima is een van de meest prominente leden van de koninklijke familie in Nederland en speelt een belangrijke rol in het openbare leven van het land.

Maar hoeveel is ze eigenlijk waard? In dit artikel onderzoeken we het vermogen van Koningin Maxima.

Naam

Koningin Máxima

Geschat vermogen

€10 - €16 miljoen

Geboortedatum

17-05-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

€1.1 miljoen

Beroep

Koningin

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft ze haar geld verdiend?

Politiek


Wat is het vermogen van Koningin Máxima?

Het vermogen van Koningin Máxima is niet precies bekend, maar het wordt geschat op een bedrag tussen de 10 en 16 miljoen euro. 

Dit bedrag is echter niet bevestigd door het Koninklijk Huis. Het vermogen is samengesteld uit onder andere salaris, investeringen en onroerend goed.

Leuke weetjes over Koningin Máxima

  • Koningin Máxima hoort officieel Prinses der Nederlanden genoemd te worden, maar haar informele titel is toch Koningin
  • Máxima bezit grond in Argentinië

Wie is Koningin Máxima?

Koningin Maxima werd geboren in Argentinië en trouwde in 2002 met Koning Willem-Alexander. Voordat ze deel uitmaakte van het Koninklijk Huis, was ze werkzaam in de financiële sector.

Ze was onder andere werkzaam bij de Deutsche Bank en de Citibank. Sinds de troonsbestijging in 2013 van Willem-Alexander werd ze de Koningin der Nederlanden.

Vanaf dan is ze ook betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven en goede doelen, met name op het gebied van financiële inclusie en onderwijs.

Koningin Maxima heeft drie dochters, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane, die allemaal regelmatig in het openbare leven verschijnen. Het koninklijk gezin woont in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.


Waar heeft Koningin Máxima haar vermogen mee verdiend?

Koningin Maxima heeft haar vermogen verdiend door haar werk als koningin en haar eerdere carrière in de banksector. Ze werkte bij verschillende financiële instellingen, waaronder Deutsche Bank en HSBC.


Hoeveel verdient Koningin Máxima per maand?

Koningin Maxima haar salaris is jaarlijks ongeveer 1,1 miljoen euro van de overheid voor haar koninklijke taken. Dit inkomen wordt gebruikt om haar onkosten te dekken, zoals kleding, reizen en personeelskosten.

Samengevat het vermogen van Koningin Máxima is niet exact bekend, maar wordt geschat op een bedrag tussen de 10 en 16 miljoen euro.

Dit vermogen heeft zij voornamelijk vergaard door haar werkzaamheden in de financiële sector voordat ze lid werd van het Koninklijk Huis.

Haar huidige functie brengt natuurlijk ook de nodige voordelen met zich mee, zoals het gebruik van paleizen en andere privileges. Desondanks is het vermogen van de koningin lager dan dat van haar man, koning Willem-Alexander.

Ondanks haar rijkdom blijft Koningin Maxima actief betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven en goede doelen.

Zo is ze bijvoorbeeld speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en zet ze zich in voor het bevorderen van financiële inclusie en het verbeteren van het onderwijs wereldwijd.


 FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Koningin Máxima?

Het vermogen van Koningin Máxima wordt geschat tussen de €10 en €16 miljoen.

Wat is het salaris van Koningin Máxima?

Het salaris van Koningin Máxima komt neer op €1.1 miljoen per jaar.

Is Koningin Máxima miljonair?

Ja, met een geschat vermogen tussen de €10 en €16 miljoen is Koningin Máxima zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>