Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel wordt het vermogen van Koning Willem-Alexander, de huidige Koning der Nederlanden en het hoofd van de Koninklijke Familie, onder de loep genomen.

Als lid van het koninklijk huis en als staatshoofd van Nederland speelt hij een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving.

Maar hoeveel bedraagt het precieze vermogen van de koning en hoe heeft hij dit vermogen bekomen? 

Naam

Koning Willem-Alexander

Geschat vermogen

€200 - €300 miljoen

Geboortedatum

27-04-1967

Jaarlijks inkomen / salaris

€6.5 miljoen

Beroep

Koning

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


Wat is het vermogen van Koning Willem-Alexander?

Het exacte vermogen van Koning Willem-Alexander is niet bekendgemaakt. Dit is gebruikelijk bij leden van de koninklijke familie, omdat ze hun privévermogen niet openbaar maken.

Er wordt echter geschat dat het vermogen van de koning tussen de €200 en €300 miljoen ligt, voornamelijk vanwege zijn aandelen in Koninklijke Shell en zijn vastgoedportefeuille.

Leuke weetjes over Koning Willem-Alexander

  • Willem-Alexander heeft in Argentinië, Griekenland en Italië een vakantiehuis staan
  • Alles bij elkaar opgeteld, heeft Koning Willem-Alexander 10 titels. Zo is hij officieel Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer, Koning der Nederlanden, Markies, Graaf, Burggraaf, Baron, Vrijheer en Heer

Wie is Koning Willem-Alexander?

Koning Willem-Alexander werd geboren op 27 april 1967 in Utrecht als de oudste zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus.

Hij volgde zijn moeder op als Koning der Nederlanden in 2013 en is sindsdien het staatshoofd van Nederland. Hij is getrouwd met Koningin Máxima en samen hebben ze drie dochters.

De koning heeft een passie voor sport en is een fervent aanhanger van het Nederlands voetbalelftal.

Koning Willem-Alexander heeft zijn fortuin voornamelijk vergaard door zijn aandelen in Koninklijke Shell. Hij heeft ook vastgoedbeleggingen in Nederland en het Caribisch gebied.

Naast zijn persoonlijke rijkdom heeft de koning ook toegang tot de middelen van de Nederlandse staat, waaronder de paleizen en andere koninklijke bezittingen.


Waar heeft Koning Willem-Alexander zijn vermogen mee verdiend?

Koning Willem-Alexander heeft zijn fortuin grotendeels verdiend door zijn aandelen in Koninklijke Shell, een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld.

Hij heeft ook geïnvesteerd in vastgoedbeleggingen in Nederland en het Caribisch gebied.

Als lid van de koninklijke familie heeft de koning ook toegang tot de middelen van de Nederlandse staat, waaronder de paleizen en andere koninklijke bezittingen.


Hoeveel verdient Koning Willem-Alexander per maand?

Als Koning der Nederlanden, krijgt Koning Willem-Alexander een salaris van jaarlijks €1.004.000. Daarnaast ontvangt hij een onkostenvergoeding van € 5,6 miljoen en wordt hij voorzien van gratis huisvesting en transport. 

Het grootste deel van zijn salaris wordt gebruikt om de kosten van de Koninklijke Familie te dekken, waaronder onderhoud van paleizen en andere koninklijke bezittingen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Koning Willem-Alexander?

Het vermogen van Koning Willem-Alexander wordt geschat tussen de €200 en €300 miljoen.

Wat is het salaris van Koning Willem-Alexander?

Koning Willem-Alexander verdient €1 miljoen plus een onkostenvergoeding van €5.6 miljoen per jaar. 

Is Koning Willem-Alexander miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van tussen de €200 en €300 miljoen is Koning Willem-Alexander zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>