Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Koen Verweij?

Koen Verweij is voormalig topschaatser en winnaar van veel eremetaal.

Hij is inmiddels gestopt met topsport en heeft in die tijd een behoorlijk vermogen opgebouwd. In deze blog lees je hoe vermogend de voormalig Olympisch kampioen is.

Naam

Koen Verweij

Geschat vermogen

€1.5 miljoen

Geboortedatum

26-08-1990

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Managing Partner Greenstar Capital

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sportwereld / investeringen


Wat is het vermogen van Koen Verweij?

Het vermogen van Koen Verweij wordt geschat op 1,5 miljoen euro.

 Dit wordt vermeld op de website Taddlr, die in het leven duikt van diverse bekende Nederlanders. Zijn vermogen gebruikt de oud-schaatser voornamelijk om van te leven na zijn schaatscarrière.

Leuke weetjes over Koen Verweij

  • Koen Verweij is is managing partner bij het bedrijf Greenstar Capital, een investeringsbedrijf dat zich richt op milieuvriendelijke investeringen
  • Koen Verweij heeft 1 gouden medaille op de Olympische Winterspelen behaald, wat zo'n €30.000 oplevert 

Wie is Koen Verweij?

Koen Verweij is geboren in 1990 in Alkmaar en blijkt al snel veel schaatstalent te hebben. In 2008 debuteert hij op het Nederlandse kampioenschap allround met een vijfde plaats.

Dit blijkt de opmaat naar een grote schaatscarrière met als hoogtepunt vier Olympische medailles. Naast vele ereprijzen wordt Verweij wereldkampioen allround en wint hij twee gouden medailles bij de WK-afstanden.

In de zomer van 2022 zet hij een punt achter zijn schaatscarrière vanwege fysiek ongemak.

In 2017 krijgt Verweij een relatie met de schaatster Jutta Leerdam. De twee gelden als een glamourkoppel in de schaatswereld. In 2020 richten het duo zelfs een eigen schaatsploeg op, maar deze bestaat niet heel lang.

In 2022, na een periode van vijf jaar, verbreekt Jutta Leerdam de relatie, die al een tijdje onder spanning staat. Sindsdien is Koen Verweij vrijgezel.

Lange tijd woont Koen Verweij in een appartement in het Friese Heerenveen. Dit is voor hem praktisch en gemakkelijk, omdat dit vlak bij het Thialf ijsstadion ligt, waar hij altijd traint.

Na zijn relatiebreuk met Jutta Leerdam verkoopt hij het appartement. Samen met haar bezit hij nog steeds een villa in Heerenveen, die nu bewoond wordt door Leerdam. Waar Koen Verweij nu woont, is niet bekend.


Waar heeft Koen Verweij zijn geld mee verdiend?

Koen Verweij heeft zijn vermogen vooral verdiend met zijn schaatscarrière. Het vele eremetaal dat hij bijeen schaatst, levert hem een behoorlijk bedrag op.

Zo ontvangt hij bijvoorbeeld voor zijn gouden medaille op de Olympische Spelen in 2014 dertigduizend euro. De zilveren plak en de twee bronzen plakken leveren hem daarbij nog een slordige vijftigduizend euro op.

Buiten de Olympische Spelen behaalt Koen Verweij haalt nog veel meer schaatsprijzen en ook dit brengt het nodige geld in het laatje.

Daarnaast heeft Koen Verweij een salaris bij de schaatsploegen waar hij in dienst was.

Het salaris van een topschaatser lag ongeveer op twaalfduizend euro per maand (bron: denationaleberoepengids).

Hier kun je nog diverse sponsorcontracten bij optellen en zo kom je aan het vermogen van 1,5 miljoen euro dat hij tot nu toe heeft opgebouwd.


Hoeveel verdient Koen Verweij per maand?

Wat het salaris op dit moment is van de voormalige schaatser is niet bekend. Nadat hij gestopt is met schaatsen heeft hij, zover bekend, geen regelmatige bron van inkomsten meer


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Koen Verweij?

Het vermogen van Koen Verweij wordt geschat op €1.5 miljoen.

Wat is het salaris van Koen Verweij?

Het salaris van Koen Verweij is helaas onbekend.

Is Koen Verweij miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.5 miljoen is Koen Verweij zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>