Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

"Wat is het vermogen van Klaus Schwab?" Dat is een vraag die velen bezighoudt als ze denken aan de oprichter van het Wereld Economisch Forum.

In dit artikel duiken we in de financiële wereld van Schwab, een man die niet alleen invloedrijk is op globaal economisch niveau, maar ook bekend staat om zijn inzichten in de zakelijke wereld.

We zullen ontdekken hoe zijn inkomen zich verhoudt tot zijn werk en wat zijn financiële savvy hem heeft opgeleverd.

Benieuwd naar het Vermogen van Klaus Schwab? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Klaus Schwab?

Wie is Klaus Schwab? Nou, als je ooit hebt gehoord van een klein iets genaamd het Wereld Economisch Forum (WEF), dan ken je het werk van deze man.

Geboren in het naoorlogse Duitsland van 1938, groeide Klaus op in een tijd waarin de wereldorde zich opnieuw vormde, wat hem ongetwijfeld heeft geïnspireerd.

Met zijn studieachtergrond in economie en techniek, ging Schwab al snel over op het grote werk.

Deze slimme briljante kop stichtte het WEF in 1971, waarmee hij wereldleiders bijeenbrengt om de economische problemen van de wereld te bespreken. 

Vermogen Klaus Schwab

Het is alsof hij de grootste en meest exclusieve boekenclub ter wereld leidt, maar dan voor economieboeken en de leden zijn staatshoofden en CEO's.

Nu, vele decennia later, is Schwab nog steeds de voorzitter van het WEF. 

Onder zijn leiding is het forum uitgegroeid tot een belangrijke speler op het wereldtoneel, bekend om het jaarlijkse bijeenkomen in het besneeuwde Davos, waar het crème de la crème van de zakelijke en politieke wereld samenkomt om 's werelds zaken te bespreken – en misschien een beetje te skiën.

Niet zonder controverse, sommigen zouden zeggen dat Schwab's WEF de moderne Olympus is, waar de goden van de moderne tijd bijeenkomen.

Maar ondanks de kritiek, blijft zijn visie van stakeholderkapitalisme – een systeem dat beoogt dat bedrijven niet alleen verantwoordelijk zijn tegenover aandeelhouders, maar ook tegenover de maatschappij als geheel – een invloedrijk model in het huidige economische landschap.

Het is alsof hij de grootste en meest exclusieve boekenclub ter wereld leidt, maar dan voor economieboeken en de leden zijn staatshoofden en CEO's.


Waar heeft Klaus Schwab zijn vermogen mee verdiend?

Het vermogen van Klaus Schwab is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Deze Duitse economische goeroe heeft zijn duitjes bij elkaar gesprokkeld met een mix van academische finesse en het organiseren van top-notch wereldfora. 

Dus hoe heeft Schwab zijn bankrekening gespekt?

Nou, hij startte met het Wereld Economisch Forum, dat als een magnetron voor wereldleiders en denkers fungeert – opwarmen, discussiëren en hop, de wereld verbeteren.

Qua cijfers? Hoewel hij niet de nieuwste Forbes-cover siert, wordt zijn geschatte vermogen bescheiden gehouden; het exacte bedrag is een goed bewaard geheim, maar je kunt erop wedden dat het meer is dan een gemiddelde jaarlijkse Davos-sneeuwval!


Hoeveel verdient Klaus Schwab per maand?

Zeg, hoe zit dat met het salaris Klaus Schwab? Als oprichter van het Wereld Economisch Forum, zou je denken dat hij een salarisstrookje heeft dat net zo indrukwekkend is als de gastenlijst van Davos.

Maar cijfers? Die zijn net zo discreet als de achterkamerdeals op zijn eigen topontmoetingen.

Hoewel zijn exacte inkomen in nevelen gehuld is, kunnen we wel aannemen dat zijn beloning past bij zijn rol als economische puppetmaster.

De man die wereldleiders aan de gesprekstafel krijgt, zal vast geen broodtrommel met pindakaas en jam mee naar werk nemen!


Wat is het vermogen van Klaus Schwab?

"Wat is het vermogen van Klaus Schwab?" Dat is een vraag die velen fascineert, maar waarop geen duidelijk antwoord is.

De schattingen lopen uiteen tussen de €25 en €100 miljoen. Deze marge is veel te groot om een dekkend antwoord te formuleren.  

Als de grote man achter het Wereld Economisch Forum heeft Schwab geen gebrek aan invloed, maar zijn financiële kaarten speelt hij dicht tegen de borst.

Zijn huidige functie als voorzitter van deze invloedrijke organisatie zegt veel over zijn status, minder over zijn bankrekening.

Schattingen over zijn vermogen en salaris zijn schaars; de man houdt zijn persoonlijke economie zo privé als de gesprekken in Davos.

Leuke weetjes over Klaus Schwab

  • Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder "The Fourth Industrial Revolution", waarin hij de veranderende aard van de globale economie bespreekt en de impact van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie en robotica op de maatschappij en economie analyseert.
  • Klaus Schwab is de oprichter en voorzitter van het Wereld Economisch Forum (WEF), een internationale non-gouvernementele organisatie die jaarlijks het gelijknamige forum in Davos, Zwitserland organiseert, waar leiders uit bedrijfsleven, politiek, en de samenleving samen komen om te discussiëren over mondiale economische kwesties.

Naam

Klaus Schwab

Geschat vermogen

€25 - €100 miljoen

Geboortedatum

30-03-1938

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Directeur WEF

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Directeur


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Klaus Schwab?

Het vermogen van Klaus Schwab wordt geschat tussen de €25 en €100 miljoen.

Wat is het salaris van Klaus Schwab?

Het salaris van Klaus Schwab is helaas onbekend.

Is Klaus Schwab miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van minimaal €25 miljoen is Klaus Schwab zeker miljonair. 


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>