Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Benieuwd naar het vermogen van Klaas-Jan Huntelaar? Je kent hem vast nog wel als goalgetter van SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid of AC Milan. 

Als spits maakte hij tientallen goals en groeide hij uit tot één van de topscorers aller tijden van het Nederlands elftal. Wat schuift dat, en wat is zijn huidige vermogen? Dit lees je allemaal op ThinkRich.nl!

Naam

Klaas-Jan Huntelaar

Geschat vermogen

€30 miljoen

Geboortedatum

12-08-1983

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000 per maand als voetballer

Beroep

Assistent technisch directeur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Klaas-Jan Huntelaar?

Volgens wijwedden.net heeft Klaas-Jan Huntelaar een indrukwekkend vermogen van ruim 30 miljoen euro. Dit is te danken aan zijn glansrijke voetbalcarrière bij Schalke, Real Madrid en AC Milan, maar vooral zijn laatste club Ajax Amsterdam.

Daar is hij nog steeds werkzaam als assistent technisch directeur en verdiende hij aan het eind van z’n carrière ruim 3 miljoen euro per jaar.

Leuke weetjes over Klaas-Jan Huntelaar

  • Met zijn vrouw heeft Klaas-Jan Huntelaar inmiddels 3 zoons en een dochter
  • Klaas-Jan Huntelaar staat op de tweede plaats voor meest gescoorde goals voor het Nederlands Elftal
  • Klaas-Jan Huntelaar debuteerde al op 17-jarige leeftijd voor het Nederlands Elftal

Wie is Klaas-Jan Huntelaar?

Klaas-Jan Huntelaar is geboren in de Achterhoek, in een dorpje genaamd Voor-Drempt. Dit was in 1983, en nog geen vijf jaar later waren zijn voetbalkwaliteiten al duidelijk te zien. Hij werd toen lid van vv H&K (Hummelo & Keppel). Zijn eerste coach, Jacco Beerthuizen, was een voormalig keeper van onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles. Stijn Nikamp zag het talent van Huntelaar en tipte de toenmalige trainer van Go Ahead. Zo geschiedde; Huntelaar mocht wekelijks meetrainen.

Op tienjarige leeftijd tekende Huntelaar bij het nader gelegen De Graafschap. Hier groeide hij uit tot supersub en scoorde hij tientallen goals. Gek genoeg speelde hij eerst als aanvallende middenvelder. Pas bij de jeugdopleiding van PSV werd Huntelaar in de spits gezet, en dat was een gouden zet van de trainer.

Bij AGOVV, de Graafschap en uiteindelijk Heerenveen maakte de spits furore en bij laatstgenoemde club ook zijn debuut in de Eredivisie. Vanaf daar ging het snel. Ajax kwam al snel langs en de Amsterdammers legden en bedrag van 9 miljoen euro neer - destijds een record voor duurste Eredivisie-transfer ooit.

Nadat hij tientallen goals maakte voor Ajax, werden zijn prestaties zichtbaar bij talloze clubs in het buitenland. Dit leidde uiteindelijk tot een glansrijke carrière en een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Daar heb je vast wel eens iets over gehoord.


Waar heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn vermogen aan verdiend?

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn vermogen uitsluitend verdiend aan het voetbal. Al vanaf jonge leeftijd speelde hij op het allerhoogste niveau.

Dit schoof al meer dan genoeg, maar pas toen hij flinke internationale transfers maakte werd zijn salaris extreem hoog. De spits verdiende enkele miljoenen bij Real Madrid en AC Milan, waarna hij zijn hoogste salaris verdiende bij Schalke.


Hoeveel verdient Klaas-Jan Huntelaar per maand?

Het huidige maandsalaris van Klaas-Jan Huntelaar als assistent-TD bij Ajax is niet bekend. Wel weten we de bedragen bij zijn vorige clubs; 4 miljoen per jaar bij Real Madrid, 3.5 miljoen bij AC Milan, en een ongelofelijke 6.5 miljoen euro per jaar bij Schalke 04! 

Dat komt neer op ongeveer €500.000 per maand. Voor dat geld is het niet gek dat hij zoveel scoorde!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Klaas-Jan Huntelaar?

Het geschatte vermogen van Klaas-Jan Huntelaar komt neer op €30 miljoen!

Wat is het salaris van Klaas-Jan Huntelaar?

Het salaris van Klaas-Jan Huntelaar bij zijn huidige functie als assistent technisch directeur is onbekend, maar toen hij nog voetbalde kwam zijn salaris neer op een ongelofelijke €500.000 per maand.

Is Klaas-Jan Huntelaar Miljonair?

Met een geschat vermogen van €30 miljoen is Klaas-Jan Huntelaar zeker miljonair!

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>