Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat is het vermogen van ex-kamervoorzitster Khadija Arib?

Stap in de schijnwerpers van de Nederlandse politiek en ontmoet Khadija Arib, een krachtige naam die haar stempel heeft gedrukt als ex-woordvoerster in de Tweede Kamer. Maar hier gaat het niet alleen om politieke praatjes en beleidsdebatten - we gaan dieper graven.

Heb je je ooit afgevraagd wat er schuilt achter haar indrukwekkende vermogen en salaris als politica? Lees verder en ontdek hoe Khadija Arib haar weg heeft gebaand in de politieke arena en welke cijfers er schuilgaan achter haar rol als ex-woordvoerster.


Wat is het vermogen van Khadija Arib?

Het is niet duidelijk wat Khadija Arib haar vermogen is. We denken dat ze daar naar buiten toe erg gesloten over is, want een zoekopdracht via Google levert helaas geen informatie over dit onderwerp. En we geven haar groot gelijk, want privacy is alles in deze tijd.

Toch kunnen we je wel wat informatie geven over het vermogen dat zij heeft opgebouwd. Wil je hier meer over weten? Je ontdekt het onderaan dit artikel!


Leuke weetjes over Khadija Arib

  •  Wist je dat Khadija Arib een inspirerend voorbeeld is van diversiteit en integratie? Ze werd geboren in Marokko en verhuisde naar Nederland op jonge leeftijd. Lees verder om te ontdekken hoe haar unieke achtergrond haar pad heeft gevormd naar de politieke top!
  • Khadija Arib heeft de geschiedenis geschreven door de allereerste vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer in Nederland te worden. Maar dat is niet alles... Er wachten nog meer verrassende feiten op je in dit artikel!

Wie is Khadija Arib?

Khadija Arib kennen we vooral als voorzitter van de Tweede Kamer. Deze Marokkaans/Nederlandse politica was een echte publiekslieveling. Vanaf 1998 zat ze voor de PvdA in de Tweede Kamer.

In 2016 werd ze gekozen als voorzitter. Dat is ze geweest tot 2021. In 2022 ontstond er ophef omdat Khadija Arib werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag naar haar medewerkers toe.

Daar loopt tot de dag van vandaag nog een onderzoek naar. Daarop besloot Khadija Arib de Tweede Kamer te verlaten.

Khadija Arib is jarenlang samen geweest met Nordin Dahhan. Dit is een arts van het Academic Medical Centre in Amsterdam.

Ze hebben 3 kinderen: 1 dochter (Sabra) en 2 zonen (tweeling: Ghassan en Wadie). Haar dochter werkt als gynaecoloog in het UMC in Amsterdam. Inmiddels zijn Nordin Dahhan en Khadija Arib ook opa en oma.

Khadija Arib woont al zo'n 20 jaar in de Amsterdamse wijk 'De Baarsjes', gelegen in Amsterdam-West tussen het Vondelpark en het Rembrandtpark in.


Loopbaan Khadija Arib

Neem samen met ons een duik in de fascinerende loopbaan van Khadija Arib, een krachtige naam in de Nederlandse politiek die ons al jaren betovert met haar vastberadenheid en invloed. 

Laten we teruggaan naar het begin van haar politieke avontuur en ontdekken hoe ze haar weg heeft gebaand naar de top, met een humoristische twist.

In het betoverende jaar 1960 begon Khadija Arib haar politieke reis en maakte naam als ex-woordvoerster in de Tweede Kamer. Haar pad zit vol belangrijke momenten:

  • 1989: Een entree als gemeenteraadslid in Amsterdam.
  • 1998: Khadija veroverde een zetel in de Tweede Kamer, waar haar parlementaire reis begon.
  • 2007: Ze werd de allereerste vrouwelijke voorzitter van de Tweede Kamer, en het Nederlandse politieke toneel was nooit meer hetzelfde.
  • 2016: Met hernieuwde vastberadenheid en charisma werd ze herkozen als voorzitter van de Tweede Kamer.
  • 2021: Khadija Arib heeft haar rol als ex-woordvoerster in de Tweede Kamer verder verfijnd, waarmee ze haar onbetwiste invloed verstevigt.

Een pad vol triomfen en empowerment dat ons herinnert aan de kracht van vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Khadija Arib's politieke reis is een inspirerende herinnering dat vasthoudendheid en menselijkheid de sleutels zijn tot ongekende invloed.


Waar heeft Khadija Arib haar vermogen mee verdiend?

Hoeveel het vermogen van Khadija Arib dus is, kunnen we niet zeggen. Wel kunnen we ingaan op haar loopbaan. We gaan ervan uit dat het vermogen dat ze heeft, daarmee vergaard is.

Khadija Arib heeft eerst de opleiding Maatschappelijk Werk gedaan aan de Sociale Academie in Amsterdam (Hogeschool van Amsterdam). Daarna heeft ze nog sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Na haar opleiding heeft ze eerst gewerkt bij verschillende welzijnsorganisaties in Breda en Utrecht. Daarna is ze nog medewerker geweest bij het Instituut voor Sociale en Economische Studies aan de Erasmus Universiteit en ook nog senior-beleidsmedewerker bij de maatschappelijke Opvang en Gezondheidszorg in Amsterdam.

Daarnaast heeft ze zich ook ingezet voor de positie van de Marokkaanse vrouw


Hoeveel verdient Khadija Arib per maand?

Op nationaleberoepengids.nl vinden we dat het salaris van een lid van de Tweede Kamer (en dus ook van de voorzitter) € 8.560 bruto per maand is. We weten dus wat Khadija Arib haar salaris was in de periode dat ze in Tweede Kamer zat.

Op dit moment werkt zij in de raad van toezicht van het Amsterdamse OLVG. Volgens de site indeed.com is het gemiddelde salaris daarvan zo'n € 4.141 per maand.

Maar wat Khadija Arib haar salaris precies is per maand, blijft een gok.

Naam

Khadija Arib

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

10-10-1960

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Politica

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Khadija Arib?

Het geschatte vermogen van Khadija Arib is niet openbaar bekend.


Wat is het salaris van Khadija Arib?

Het exacte salaris van Khadija Arib is niet publiekelijk vermeld. Het salaris van een voorzitter van de Tweede Kamer in Nederland kan variëren afhankelijk van de exacte functie en politieke factoren.


Is Khadija Arib miljonair?

Hoewel Khadija Arib een succesvolle politieke carrière heeft en waarschijnlijk een comfortabel inkomen heeft verdiend, is er geen concreet bewijs dat bevestigt of ze een miljonair is. Haar financiële situatie hangt af van haar inkomsten uit haar politieke functies en andere bronnen van inkomsten.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>