Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Wat is het vermogen van Kevin O'Leary? Door zijn optredens op de televisie, zijn ondernemingsdrang en vermogensmanagement denk je bij Kevin O’Leary als snel aan geld. Ondernemers en beroemdheden staan er vaak om bekend dat ze enorm veel geld verdienen, maar geldt dat ook voor personen die in beide categorieën vallen?

Kevin O'Leary heeft een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom die voortkomt uit zijn televisiecontracten, boekdeals, bijbehorende royalty's, vermogensbeheerdiensten en bedrijfsverkopen. Een hele reeks van verschillende inkomsten, die er samen voor zorgen dat O’Leary jaarlijks een behoorlijk bedrag op zijn rekening bij kan schrijven.

Maar hoeveel verdient Kevin O’Leary per jaar? Wat voor werkzaamheden verricht hij? En waar kun je hem van kennen? In dit artikel kun je alles ontdekken over Kevin O’Leary!

Naam

Kevin O'Leary 

Geschat vermogen

€425 miljoen

Geboortedatum

09-07-1954

Jaarlijks inkomen / salaris

€36 miljoen

Beroep

Ondernemer / presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisiewereld


Wat is het vermogen van Kevin O’Leary?

Al een aantal jaar is Kevin O’Leary multimiljonair, met een hoofdletter M, maar hoeveel bedraagt zijn vermogen precies? Voor het jaar 2022 wordt Kevin O'Leary zijn vermogen geschat op zo’n 450 miljoen dollar, wat ongeveer 425 miljoen euro is.

Met dit bedrag zal de heer O’Leary vast tevreden zijn, net als het rendement dat hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. In 2017 werd het vermogen van O’Leary nog geschat op 300 miljoen dollar, wat betekent dat er in de afgelopen 5 jaar 50% aan het vermogen is toegevoegd.

Leuke weetjes over Kevin O'Leary

  • Kevin O'Leary stelde in 2017 voor dat senatoren in de Canadeze regering geen salaris zouden moeten krijgen, maar juist geld zouden moeten betalen voor de positie
  • Kevin O'Leary is al sinds 2006 investeerder in investeringsprogramma's Dragon's Den en Shark Tank

Wie is Kevin O’Leary?

Kevin O'Leary is een Canadees zakenman, investeerder en televisiepersoonlijkheid. Niet alleen zijn wieg staat in Canada, maar ook zijn fiscale woonplaats is in Canada. Kevin O’Leary bezit namelijk een woning in Toronto, Ontario. Daarnaast heeft O’Leary ook huizen in steden als Boston en Genève, waar hij regelmatig in bivakkeert.

O’Leary staat bekend om zijn rol als investeerder in het televisieprogramma Shark Tank, waarin hij de uitvoerbaarheid beoordeelt van bedrijven die door ondernemers worden gepresenteerd en besluit om er al dan niet in te investeren.


Waar heeft Kevin O’Leary zijn vermogen aan verdiend?

O'Leary is ook de voorzitter van O'Shares ETF's en de CEO van O'Leary Funds. Hij heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en in de financiële wereld. Daarnaast heeft hij verschillende succesvolle bedrijven opgericht, waaronder SoftKey en Storage Now.

Naast zijn zakelijke ondernemingen heeft O'Leary verschillende boeken geschreven over persoonlijke financiën en beleggen. Naast het schrijven van boeken investeert hij zijn vermogen zelf natuurlijk ook.

O’Leary staat niet alleen bekend als iemand die in bedrijven investeert, maar ook als een investeerder in goud, Bitcoin en andere cryptocurrencies. Naar verluidt bestaat ongeveer 7,5% van zijn privé-vermogen uit fysiek goud.Hoeveel verdient Kevin O’Leary per maand?

Niet alleen beschikt Kevin O´Leary over een enorm vermogen, maar zijn vermogen blijft ook maandelijks groeien. Terwijl het gemiddelde maandloon in Canada rond de €3.500 ligt, verdient de Canadese zakenman maandelijks ruim $3.000.000!

Dat betekent dat de maandelijkse inkomsten van de heer O’Leary zo’n 900 keer het gemiddelde Canadese maandsalaris is. Hierdoor komt zijn jaarlijkse inkomen boven de 40 miljoen dollar uit.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Kevin O'Leary?

Het vermogen van Kevin O'Leary wordt geschat op €450 miljoen. 

Wat is het salaris van Kevin O'Leary?

Het salaris van Kevin O'Leary wordt geschat op €36 miljoen per jaar.

Is Kevin O'Leary miljonair?

Met een geschat vermogen van €450 miljoen is Kevin O'Leary zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>