Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Kevin de Bruyne is één van de meest succesvolle voetballers aller tijden, en volgens velen zelfs de beste Belgische voetballer die ooit heeft geleefd. Zo komt hij qua statistieken akelig dicht bij de grootste voetballers van onze generatie, zoals Messi en Ronaldo. Hoeveel miljoenen zou Kevin de Bruyne inmiddels bij elkaar hebben verzameld en wat is zijn vermogen in 2023?

Naam

Kevin de Bruyne

Geschat vermogen

€60 miljoen

Geboortedatum

06-01-1966

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Acteur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Films en series


Wat is het vermogen van Kevin de Bruyne?

De Belgische voetbalprof Kevin de Bruyne heeft een enorme carrière achter de rug zitten. Zijn kwaliteiten als controlerende of aanvallende middenvelder hebben hem volgens SportingFree al een vermogen van 60 miljoen euro opgeleverd. Een bizar bedrag, maar als je kijkt naar het salaris van de Bruyne en de vele prijzen die hij voor zijn clubs heeft gepakt, misschien wel niet zo raar als het lijkt.

Leuke weetjes over Kevin de Bruyne

  • De transfer van Wolfsburg naar Manchester City kostte de club zo'n €76 miljoen inclusief uitzicht op bonussen tot €6 miljoen
  • De Bruyne staat onder contract bij sportmanagerbedrijf ROC NATION, dat wereldwijd allerlei sporters uit verschillende sporten begeleidt en ondersteunt

Wie is Kevin de Bruyne?

De Bruyne werd geboren op 28 juni 1991 in Drongen, een deelgemeente van Gent. Hij is de zoon van Herwig De Bruyne, die ook als voetballer en trainer actief was - maar dan wel in het amateurvoetbal. Kevin ging naar het Sint-Lievenscollege in Gent en kwam daarna terecht bij KV Mechelen, waar hij doorbrak in het eerste elftal. In 2009 verhuisde hij naar Genk, waar hij tot 2012 speelde. In dat jaar werd hij kampioen van België met Genk en werd hij ook uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler Pro League.

Na dit succesvolle seizoen verhuisde De Bruyne naar Chelsea, waar hij één seizoen voor speelde. Hij werd daarna een tijd uitgeleend aan Werder Bremen. In augustus 2015 keerde De Bruyne terug naar Chelsea, maar werd al snel weer uitgeleend, ditmaal aan Manchester City. Bij die club speelt De Bruyne nog steeds, en heeft hij inmiddels al vele prijzen gewonnen.

In 2018 was De Bruyne één van de beste spelers op het WK voetbal in Rusland. Hij scoorde twee goals en gaf drie assists tijdens het toernooi. Zijn België bereikte de halve finale van het toernooi, waarin ze helaas verloren van Frankrijk. Helaas kon Kevin deze roem niet waarmaken op het WK 2022 in Qatar, waar België al in de groepsfase werd uitgeschakeld. Hopelijk duurt de carrière van De Bruyne nog even, zodat we nog lang van zijn voetbal kunnen genieten!


Waar heeft Kevin de Bruyne zijn vermogen aan verdiend?

Kevin de Bruyne heeft uiteraard zijn vermogen verdiend doordat hij zo enorm goed kan voetballen. Bij clubs als Chelsea, Manchester City en eerder Genk en Wolfsburg werd zijn salaris steeds groter, wat ertoe heeft geleid dat hij zichzelf al jarenlang multimiljonair kan noemen.


Hoeveel verdiende Kevin de Bruyne per maand?

Het precieze salaris van Kevin de Bruyne wordt door verschillende bronnen geteld op ongeveer 18 miljoen euro per jaar. Met zo’n salaris is het natuurlijk niet gek dat je een belachelijk groot vermogen bij elkaar hebt gespaard, maar tegelijkertijd wordt zoveel verdiend met shirtverkoop en natuurlijk zijn prestaties in het veld, dat het nog niet eens zo’n gekke deal is voor de clubs.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Kevin de Bruyne?

Het vermogen van Kevin de Bruyne wordt geschat op €60 miljoen.

Wat is het salaris van Kevin de Bruyne?

Het salaris van Kevin de Bruyne is helaas onbekend.

Is Kevin de Bruyne miljonair?

Met een geschat vermogen van €60 miljoen is Kevin de Bruyne zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>