Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Televisie-presentator en avonturier Kees van der Spek is regelmatig te zien in spannende programma’s zoals Oplichters Aangepakt of Opgelicht in het Buitenland.

Deze series kennen enorm veel succes, maar betekent dat dan ook dat Kees zelf een flink vermogen bij elkaar heeft verzameld door de jaren heen? Alles over het vermogen en salaris van Kees van der Spek lees je op ThinkRich.nl!

Naam

Kees van der Spek

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

29-06-1964

Jaarlijks inkomen / salaris

€100.000

Beroep

Journalist / programmamaker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisie


Wat is het vermogen van Kees van der Spek?

Het vermogen van Kees van der Spek is niet precies bekend. Wel weten we via Pure Luxe dat zijn jaarsalaris op ruim 100.000,- ligt. Niet verkeerd, maar vergeleken met andere televisiesterren is dit bijzonder weinig.

Dan te bedenken dat Kees behoorlijk wat risico neemt met zijn tv-opnames! Gelukkig is Kees van der Spek niet materialistisch en is hij naar eigen zeggen meer dan tevreden met zijn riante salaris.

Leuke weetjes over Kees van der Spek

  • Kees van der Spek publiceerde in 2008 het boek Achter de schermen bij Peter R. de Vries, waarin hij een inkijkje gaf in het leven van het beroep als misdaadjournalist
  • Kees van der Spek heeft als kind in Duitsland en Israël gewoond

Wie is Kees van der Spek?

Kees van der Spek is geboren in Nazareth, Israël op 29 juni 1964. Dit maakt hem dan ook officieel gezien een Israëliër, hoewel hij in zijn programma’s genoeg Nederlandse trekjes vertoont - oplichters maken geen schijn van kans!

Zijn carrière begon als rechterhand van Peter R. de Vries. Met hem maakte hij misdaadprogramma’s en documentaires, waaronder die over Joran van der Sloot. Deze documentaire ging over de verdwijning van Natalee Holloway. Van der Spek en de Vries wonnen hiermee een Emmy-award, wat een voorbode was van een glansrijke televisiecarrière.

Die carrière kwam er inderdaad; Kees van der Spek kreeg van Talpa de kans om een eigen programma te maken waarin hij oplichting op bekende vakantiebestemmingen aan de kaak stelde.

Met succes, want de kijkcijfers waren veel hoger dan verwacht. Kees heeft hier flink zijn best voor moeten doen en behoorlijk gevaarlijke situaties moeten meemaken in alle uithoeken van de wereld. Toen Kees mensen confronteerde met hun oplichtingspraktijken is hij meermaals met de dood bedreigd, maar de heldhaftige misdaadverslaggever is niet uit het veld te slaan en heeft voor tientallen arrestaties (en enorme kijkcijfers) gezorgd.


Waar heeft Kees van der Spek zijn vermogen aan verdiend?

Kees van der Spek is sinds 1996 actief als televisieverslaggever - eerst als sidekick van Peter R. de Vries en later met zijn eigen programma’s. Deze programma’s blijken behoorlijk lucratief voor de omroepbaas, en ondanks dat hij in iedere aflevering haast wel wordt opgelicht, houdt hij er een flink riant salaris aan over.


Hoeveel verdient Kees van der Spek per maand?

Kees van der Spek verdient naar eigen zeggen ongeveer 100.000,- per maand bij RTL, waar zijn tv-programma’s worden uitgezonden. Dit bedrag komt niet alleen van RTL zelf, maar ook deels van sponsordeals. 

Zo wordt de kleding van van der Spek gesponsord door PME Legend. Dit zorgt voor inkomsten van boven de ton per jaar, waar Kees naar eigen zeggen erg tevreden over is.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Kees van der Spek?

Het geschatte vermogen van Kees van der Spek is helaas onbekend. Wel is bekend dat hij in vergelijking met andere televisiepresentatoren niet zo veel verdient. 

Wat is het salaris van Kees van der Spek?

Het jaarsalaris van Kees van der Spek ligt zo rond de €100.000. 

Is Kees van der Spek Miljonair?

Het is helaas onbekend of Kees van der Spek miljonair is, maar hij heeft in eerdere interviews aangegeven dat hij niet zo materialistisch is. De kans is dus klein dat hij heel veel waarde hecht aan zijn bankrekening.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>