Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Kees de Koning? Kees de Koning is een van de meest bekende namen in de Nederlandse muziekindustrie.

Als oprichter en eigenaar van Top Notch heeft hij vele Nederlandse artiesten onder zijn hoede gehad en hun carrières naar grote hoogtes gestuwd.

Kees de Koning wordt beschouwd als één van de belangrijkste personen in de Nederlandse hiphop. In dit artikel gaan we dieper in op het vermogen van Kees de Koning.

Naam

Kees de Koning

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

14-05-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Labelmanager

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van Kees de Koning?

Het exacte vermogen van Kees de Koning is niet bekend.

Er zijn verschillende schattingen te vinden op het internet, maar deze variëren van enkele miljoenen tot meer dan honderd miljoen euro. 

Dit komt mede doordat Kees de Koning een deel van zijn vermogen heeft geïnvesteerd in vastgoed, waardoor het lastig is om een nauwkeurige schatting te maken.

Leuke weetjes over Kees de Koning

  • Sinds 1995 is Top Notch 's Nederlands grootste label
  • Top Notch heeft de deuren geopend richting het grote publiek door middel van documentaires van artiesten die onder het label werken, zoals Typhoon, Jawat, De Jeugd van Tegenwoordig, Brainpower of Opgezwolle

Wie is Kees de Koning?

Kees de Koning (1970) is een Nederlandse muziekproducer en ondernemer. In 1995 richtte hij Top Notch op, dat uitgroeide tot één van de grootste platenlabels van Nederland.

Kees de Koning heeft in de loop der jaren samengewerkt met veel bekende Nederlandse artiesten, waaronder Typhoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Fresku en Lil’ Kleine.

Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse hiphopscene. De Koning is ook al jarenlang de manager van zangeres Anouk.

Het geheim achter het succes is volgens De Koning dat hij denkt vanuit het oog van de fans. "Ik wil zelf iets horen, maar omdat het er niet is, probeer ik te zorgen dat het komt. Alleen om mijn eigen behoefte te bevredigen.

Om dat te verantwoorden ga ik proberen te zorgen dat meer mensen het leuk vinden. Zo lijkt het geen heel narcistische operatie.

''Maar daar komt het eigenlijk wel op neer", zei hij in het verleden in een interview met Quote.

Voordat de Koning zich ging richten op muziek was hij journalist. Hij begon in 1984 bij Trouw. Na 2001 stopte de Koning als journalist om zich volledig te richten op de muziekwereld.

En met succes. In 2005 ontving De Koning een bijzondere prijs. Hij won destijds 'De Veer': een prijs van vakgenoten uit de Nederlandse muziekindustrie.

Over het privéleven van Kees de Koning is weinig tot niets bekend. Hij weet zijn werk en privégoed gescheiden te houden. Over een eventuele partner van de muziekman is dan ook weinig te vinden. Wel is bekend dat De Koning drie kinderen heeft.

Kees de Koning woont in Amsterdam. Hij kocht daar een pand voor 700.000 euro. De hypotheek die hij daarvoor nodig had, bedroeg een stuk minder. Slechts 460.000 euro. De rest betaalde hij uit eigen zak. 


Waar heeft Kees de Koning zijn vermogen mee verdiend?

Kees de Koning heeft zijn vermogen verdiend met zijn werk als muziekproducer en als oprichter en eigenaar van Top Notch. Daarnaast heeft hij zijn vermogen geïnvesteerd in vastgoed. Zijn vastgoedportfolio bestaat onder andere uit een aantal panden in Amsterdam en Rotterdam.


Hoeveel verdient Kees de Koning per maand?

Kees de Koning zijn salaris is niet bekend. Hij heeft geen maandelijks loonstrookje zoals de meeste Nederlanders.

Maar dat het aanzienlijk is, dat moge duidelijk zijn. Als oprichter en eigenaar van Top Notch heeft hij de nodige inkomsten gegenereerd.

Daarnaast heeft hij zijn vermogen geïnvesteerd in vastgoed, wat hem ook extra inkomsten oplevert. Het is dan ook veilig om aan te nemen dat Kees de Koning financieel gezien een succesvol persoon is.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Kees de Koning?

Het vermogen van Kees de Koning is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Kees de Koning?

Ook het huidige salaris van Kees de Koning is helaas onbekend.

Is Kees de Koning miljonair?

Het is onduidelijk of Kees de Koning miljonair is, maar vanwege het enorme succes van Top Notch en het feit dat De Koning meerdere panden in zijn bezit heeft, is de kans wel groot dat hij wel miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>