Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Najaar 1994 verscheen Katja Schuurman voor het eerst met haar ravissante krullenbos op het ‘GTST’-scherm. Sindsdien is de vurige Bunnikse niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentwereldje.

De sprankelende schoonheid is dan ook van alle markten thuis. Acteren, presenteren, zingen, programma's maken, ondernemen tot poseren voor haar kledinglijn 'POM by Katja'.

De 48-jarige tv-persoonlijkheid uit Bunnik doet het allemaal. En tussendoor houdt ze met prikkelende foto's op haar Instagram-account nog steeds haar status als een van Nederlands meest begeerde vrouwen hoog.

Maar wat levert dat Katja nou eigenlijk allemaal op? Dat ontdek je hieronder.

Naam

Katja Schuurman

Geschat vermogen

€1.8 miljoen

Geboortedatum

19-02-1985

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Actrice / influencer

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Televisiewereld / reclamedeals


Wat is het vermogen van Katja Schuurman?

De Telegraaf schatte in 2018 het vermogen van Katja Schuurman op 1,8 miljoen euro. In 1996 richtte de actrice Katja B.V. op.

Eind 2017 bedroeg het eigen vermogen van deze Besloten Genootschap bijna 363.000 euro.

Leuke weetjes over Katja Schuurman

  • Katja doet aan promotiewerk voor allerlei bedrijven, zoals Returntosender, Floris van Bomol en SPINOZA
  • Schuurman heeft een eigen podcast, genaamd Schuurman en Spigt ruimen op. 

Wie is Katja Schuurman?


Je moet al ver gaan zoeken voor je in ons kikkerlandje iemand vindt die nog nooit van Katja Schuurman gehoord heeft. De actrice brak op 19-jarige leeftijd door met haar rol van Jessica Harmsen in 'Goede tijden, slechte tijden'.

De 'GTST'-lieveling toonde al snel dat ze meer in haar mars had. In 1995 stond ze zeven weken op nummer 1 met het meidentrio Linda, Roos en Jessica. Katja Schuurman, Babette van Veen en Guusje Nederhorst sleten meer dan 50.000 singles van hun megahit 'Ademnood'.

Ook solo scoorde Katja eind jaren 90 en begin jaren 00 enkele aardige hits met 'Maar nu heb ik er een', 'Wereldmeid' en 'Lover or Friend'.

In december 2005 kroop ze opnieuw in de opnamestudio voor de onverwachte hilarische kersthit 'Ho ho ho' met De Jeugd van Tegenwoordig.

Regisseur Frank Herrebout gaf de zingende soapster in 1996 haar eerste filmrolletje met 'De zeemeerman'. De komedie kreeg belabberde recensies en was ook financieel een flop. Katja's stemmenwerk voor kinderfilms als 'Tarzan' (1999), 'Chicken Run' (2000) en 'Minoes' (2001) bleken betere visitekaartjes voor het witte doek.

Katja zette haar eerste presentatiestapjes in het SBS6-programma'De Telebel Show' en 'So 90's' voor MTV. In de jaren 00 reeg ze vervolgens succesprogramma’s voor de Omroep BNN aan elkaar. Denk maar aan 'Top of the Pops', 'Try Before You Die', 'Katja vs De Rest' en 'Get Smarter in a Week'.

In 2002 en 2004 poseerde de begeerlijke actrice voor het erotische mannenblad Playboy.

Naast acteren, zingen, presenteren en modellenwerk, haalt de veelzijdige Katja ook geregeld de vakpers met pittige details over haar privéleven. De BN'er trouwde in 2006 met Thijs Römer.

Na de echtscheiding in 2015 vormde Katja een paar met veertien jaar jongere chef-kok Freek van Noortwijk.

Katja heeft twee dochters uit haar vorige relaties. Ze woont in het Noord-Hollandse Uitdam. In het pittoreske dorpje aan het IJsselmeer vindt de tv-persoonlijkheid naar eigen zeggen rust.

Een fraaie woning met een aankoopprijs van 1,1 miljoen euro zal allicht ook wel wat bijdragen aan de relaxte plattelandssfeer.

Het draait natuurlijk niet allemaal om centen. Sinds 2006 zet Katja haar schouders onder de stichting 'Return to Sender'. Je hebt sowieso wel al eens producten van deze fair trade organisatie in je lokale HEMA gespot.


Waar heeft Katja Schuurman haar vermogen mee verdiend?

Als soapie verdiende Katja Schuurman volgens De Telegraaf zo’n 60.000 euro per jaar in haar 'GTST'-dagen. Aan haar eerste filmrolletje in 'De zeemeerman' (1996) hield de actrice een schamele 600 gulden over.

Nadien volgde er al snel lucratievere filmuitstapjes. Denk maar aan 'Oesters van Nam Kee' (2002) en de Theo van Gogh-producties 'Interview' (2003) en 'Cool!' (2004).

'Costa!' propte in 2001 bijna 700.000 bezoekers in de bios. De zomerfilm kreeg een vervolg als succesvolle televisieserie. 21 jaar later keerde Katja terug als haar personage Frida in de sequel 'Costa!!' (2022).

Andere recente acteerbaantjes op Katja's palmares zijn 'Oei, ik groei!' (2023), 'Casa Coco' (2022) en 'De club van lelijke kinderen' (2019).

Ook op het kleine scherm zit de knappe krullenbol nooit stil. De veelzijdige dame heeft tientallen tv-programma's voor de publieke en commerciële zenders op haar palmares. Benieuwd wat de Bunnikse alleskunner daar maandelijks mee verdient?


Hoeveel verdient Katja Schuurman per maand?

Katja Schuurman's maandelijkse salaris is niet bekend. Maar je kan je wel al een beeld vormen van wat deze BN'er alleen al met haar tv-werk verdient. 

Bij de publieke omroep verdiende de presentatrice volgens De Telegraaf tot 2018 iets onder de balkenendenorm. Wat toen neer kwam op zo’n 180.000 euro per jaar.

Toen Katja Schuurman najaar 2018 aan de slag ging voor RTL 4 leverde haar dat volgens de Privé een fors salaris van minsten vier ton op. Zeg maar een meer dan stevige verdubbeling van haar vroegere KRO-NCRV-salaris.

Bij RTL 4 maakte Katja programma's als 'Gemaakt in Nederland' (2019), 'De Battle' (2019) en 'Beter laat dan nooit' (2020). In 2021 keerde de presentatrice terug naar de NPO. Het is niet bekend wat Katja Schuurman als salaris krijgt voor de PowNew-panelshow 'Goed Fout'.

Naast haar presentatiewerk heeft Katja uiteraard nog andere verdiensten. Zo verzorgt ze sinds 2018 met Pepijn Lanen de voice-over voor het spelprogramma 'Takeshi's Castle' op Comedy Central. In datzelfde jaar verscheen ook 'Katja was hier', het eerste reisboek van de veelzijdige brunette.

Daarnaast is er nog haar samenwerking met het modebedrijf POM Amsterdam. Met bijna een half miljoen Instagram-volgers zal de presentatrice beslist niet gratis haar naam en gezicht lenen aan haar kledinglijn 'POM by Katja'.

Tot slot leent Katja sinds 2020 haar poezelige voeten aan de damescollectie van Floris van Bommel.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Katja Scchuurmans?

Het vermogen van Katja Schuurman wordt geschat op zo'n €1.8 miljoen.

Wat is het salaris van Katja Schuurman?

Het salaris van Katja Schuurman is helaas onbekend.

Is Katja Schuurman miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.8 miljoen is Katja Schuurman zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>