Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Ben jij benieuwd naar het vermogen van Jos Verstappen? Goed nieuws! Wij zijn voor je op onderzoek gegaan. In dit artikel geven we je namelijk antwoord op de vraag hoe rijk Jos Verstappen is!

We kennen hem vandaag de dag natuurlijk voornamelijk als de vader van Max Verstappen, maar ook Jos Verstappen was een grote naam binnen de wereld van Formule 1. 

Hier heeft hij dan ook zeker een aardige boterham mee verdient. Hoeveel dit precies is, lees je verderop in dit artikel. Lees dus gauw verder dan je meer wilt weten over het vermogen van Jos Verstappen.

Naam

Jos Verstappen

Geschat vermogen

€6-8 miljoen

Geboortedatum

04-03-1972

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Formule 1

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

Helaas is het exacte vermogen van Jos Verstappen niet bekend. Wel zijn er verschillende bronnen die het totale vermogen van Jos Verstappen schatten op zo'n 6 miljoen euro. Dit vermogen is voor het grootste gedeelte verdient binnen de Formule 1. Ook heeft Jos Verstappen ooit een grote schadeclaim ontvangen van de overheid. 

Leuke weetjes over Jos Verstappen

  • Jos Verstappen bezit een huis in Maaseik ter waarde van 1 miljoen euro.
  • Jos had een catchy bijnaam: Jos the Boss.

Wie is Jos Verstappen?

Jos Verstappen is een oud Formule 1-courier en vandaag de dag vooral bekend als de vader van Max Verstappen

Jos werd geboren op 4 maart 1972 en begon toen hij 8 jaar oud was met karten. In 1984 werd hij voor het eerst Nederlands kampioen. Vanaf dat moment heeft Jos Verstappen meerdere grote racewedstrijden gereden zoals de A1 Grand Prix, A1 Team en Spyker F1. In totaal wist Jos Verstappen twee keer het podium te halen en reed hij voor 8 verschillende teams.

Vanaf 2003 was Jos Verstappen enkel en alleen nog maar bezig met het begeleiden van Max. Dit om Max Verstappen klaar te stomen voor het grote werk. Nu jaren later blijkt dat Jos Verstappen hiermee de juiste keuze maakte. Max verstappen is inmiddels meerdere keren wereldkampioen geworden en wordt gezien als een van de beste 1-coureurs van de wereld.

Vandaag de dag woont Jos Verstappen samen met zijn vrouw in Belgische Maaseik. Naar verluidt zou hij hier een huis bezitten met een waarde van 1 miljoen euro.


Hoe heeft Jos Verstappen zijn geld verdient?

Jos Verstappen heeft zijn geld eerst verdient tijdens zijn F1-carrière. Hij is nooit zo succesvol geweest als Max, maar wist wel een goede boterham te verdienen met zijn Formule 1 kunsten. Zo heeft hij verschillende grote race-evenementen gedaan en stond hij zo'n 8 keer op het podium.

Het grote geld heeft Jos Verstappen eigenlijk pas verdient na zijn carrière als coureur. Toen hij Max Verstappen fulltime ging begeleiden schoten de prestaties omhoog. Ook voor het financiële plaatje zorgde dit natuurlijk voor leuke extra inkomsten. 

Kortom, Jos Verstappen heeft zijn geld voornamelijk verdient met Formule 1. Aan de ene kant door zelf te racen en aan de andere kant door Max Verstappen te begeleiden en coachen.


Hoeveel verdient Jos Verstappen per maand?

Helaas is het exacte salaris van Jos Verstappen niet bekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jos Verstappen?

Het totale vermogen van Jos Verstappen wordt geschat op 6-8 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Jos Verstappen?

Het salaris van Jos Verstappen is helaas niet bekend.

Is Jos Verstappen miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van zo'n 6 tot 8 miljoen euro is Jos Verstappen zeker miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>