Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 05/01/2023

Ben jij benieuwd naar het vermogen van Jos Verstappen? Goed nieuws! Wij zijn voor je op onderzoek gegaan. In dit artikel geven we je namelijk antwoord op de vraag hoe rijk Jos Verstappen is!

We kennen hem vandaag de dag natuurlijk voornamelijk als de vader van Max Verstappen, maar ook Jos Verstappen was een grote naam binnen de wereld van Formule 1. 

Hier heeft hij dan ook zeker een aardige boterham mee verdient. Hoeveel dit precies is, lees je verderop in dit artikel. Lees dus gauw verder dan je meer wilt weten over het vermogen van Jos Verstappen.

Naam

Jos Verstappen

Geschat vermogen

€6-8 miljoen

Geboortedatum

04-03-1972

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Formule 1

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

Helaas is het exacte vermogen van Jos Verstappen niet bekend. Wel zijn er verschillende bronnen die het totale vermogen van Jos Verstappen schatten op zo'n 6 miljoen euro. Dit vermogen is voor het grootste gedeelte verdient binnen de Formule 1. Ook heeft Jos Verstappen ooit een grote schadeclaim ontvangen van de overheid. 

Leuke weetjes over Jos Verstappen

 • Jos Verstappen bezit een huis in Maaseik ter waarde van 1 miljoen euro.
 • Jos had een catchy bijnaam: Jos the Boss.

Wie is Jos Verstappen?

Jos Verstappen is een oud Formule 1-courier en vandaag de dag vooral bekend als de vader van Max Verstappen

Jos werd geboren op 4 maart 1972 en begon toen hij 8 jaar oud was met karten. In 1984 werd hij voor het eerst Nederlands kampioen. Vanaf dat moment heeft Jos Verstappen meerdere grote racewedstrijden gereden zoals de A1 Grand Prix, A1 Team en Spyker F1. In totaal wist Jos Verstappen twee keer het podium te halen en reed hij voor 8 verschillende teams.

Vanaf 2003 was Jos Verstappen enkel en alleen nog maar bezig met het begeleiden van Max. Dit om Max Verstappen klaar te stomen voor het grote werk. Nu jaren later blijkt dat Jos Verstappen hiermee de juiste keuze maakte. Max verstappen is inmiddels meerdere keren wereldkampioen geworden en wordt gezien als een van de beste 1-coureurs van de wereld.

Vandaag de dag woont Jos Verstappen samen met zijn vrouw in Belgische Maaseik. Naar verluidt zou hij hier een huis bezitten met een waarde van 1 miljoen euro.


Hoe heeft Jos Verstappen zijn geld verdiend?

Jos Verstappen heeft zijn geld eerst verdient tijdens zijn F1-carrière. Hij is nooit zo succesvol geweest als Max, maar wist wel een goede boterham te verdienen met zijn Formule 1 kunsten. Zo heeft hij verschillende grote race-evenementen gedaan en stond hij zo'n 8 keer op het podium.

Het grote geld heeft Jos Verstappen eigenlijk pas verdient na zijn carrière als coureur. Toen hij Max Verstappen fulltime ging begeleiden schoten de prestaties omhoog. Ook voor het financiële plaatje zorgde dit natuurlijk voor leuke extra inkomsten. 

Kortom, Jos Verstappen heeft zijn geld voornamelijk verdient met Formule 1. Aan de ene kant door zelf te racen en aan de andere kant door Max Verstappen te begeleiden en coachen.


Loopbaan Jos Verstappen

In de periode tussen 1994 en 2006 heeft Jost Verstappen 10 seizoenen geracet in de Formule 1. Dat is niet niets! Toch is het niet onverwachts, want Jos startte al in 1984, op achtjarige leeftijd, met karten. Laten we eens kijken naar de loopbaan van Jos Verstappen door de jaren heen.

Jos begon officieel met de autosport in 1991 op het circuit van Zandvoort. 

Zijn intrede in de Formule 1 begon in 1994, toen hij zich aansloot bij het Benetton, waar hij als invaller van de verongelukte JJ Lehto samen met Michael Schumacher reed op de Grand Prix van Brazilië. 

Het seizoen daarna sloot Jos Verstappen zich aan bij het Simtek team, dat reed met Ford-motors. Vanwege financiële problemen werd de stekker al gauw uit het Simtek-project getrokken. 

In jaren daarna wisselde Jos steeds vaker van F1-team. Zo reed hij 1996 voor Arrow, in 1997 voor Tyrell-Ford, in 1999 voor Stewart Grand Prix en vervolgens voor Honda.

Deze wisseling was niet vreemd, want Jos Verstappen werd bij vrijwel alle teams aangenomen als testcoureur. Dat betekent dat hij fungeerde als tester van nieuwe wagens, maar ook vervanger in het geval dat andere racers uitvielen. 

Aangezien de wagens in die tijd nog volop in ontwikkeling waren, vonden er toch wel vaak ongelukken plaats. Daarmee ontstonden er telkens kansen voor Jos Verstappen om in te vallen. 

Ben je de draad al kwijt? Dat is niet vreemd. Laten we eens even alle teams van Jos in de Formule 1 op een rijtje zetten:

 • 1995 - Simtek
 • 1996 - Arrows
 • 1997 - Tyrrell-Ford
 • 1998 - Geen plek, later ingevallen onder Stewart
 • 1999 - Honda
 • 2000 - Arrows
 • 2001 - Arrows
 • 2022 - Arrows
 • 2003 - European Minardi

2003 was officieel het einde van de loopbaan in de F1 voor Jos Verstappen. Dat betekende echter niet het einde van zijn loopbaan in de autosport. Sterker nog, het begon nog maar net.

Zo deed hij zijn intrede in de A1 in 2005 voor 1 jaar, maar besloot hij het jaar daarop al niet meer te gaan rijden voor het A1 Team The Netherlands. In 2007 zou Jos wellicht rijden voor Spyker, maar ook die onderhandelingen liepen stuk. 

Later, in 2009, reed Jos Verstappen de 24 uur van Le Mans, waar hij een veertiende plek wist te veroveren. 

En dan een verrassing: in 2022, maakte hij op late leeftijd zijn debuut als rally coureur in het Belgian Rally Championship, een totaal andere tak van sport dan de F1. 

Al met al is Jos Verstappen dus een doorgewinterde coureur met een hart voor de sport. Geen wonder dat zijn zoon Max Verstappen zich hierin heeft verwikkeld. Hoeveel verdient Jos Verstappen per maand?

Helaas is het exacte salaris van Jos Verstappen niet bekend.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jos Verstappen?

Het totale vermogen van Jos Verstappen wordt geschat op 6-8 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Jos Verstappen?

Het salaris van Jos Verstappen is helaas niet bekend.

Is Jos Verstappen miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van zo'n 6 tot 8 miljoen euro is Jos Verstappen zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>