Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Jos de Blok een grote bekende in de zorgsector. Hij werkte eerst als wijkverpleegkundige, maar besluit al snel zijn eigen thuiszorgorganisatie op te zetten:

Buurtzorg.

De Blok wordt meerdere keren uitgeroepen tot “Beste werkgever van Nederland”. In deze blog kun je lezen hoe vermogend Jos de Blok hiermee geworden is.

Naam

Jos de Blok

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

10-08-1960

Jaarlijks inkomen / salaris

€136.000

Beroep

Presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


Wat is het vermogen van Jos de Blok?

Het exacte vermogen van Jos de Blok is helaas onbekend.

Zijn bedrijf, Buurtzorg, staat voor transparantie en democratisering in de zorg, waar in zijn ogen een vermogende CEO aan de top niet bij hoort. De Blok kiest er daarom bewust voor om zichzelf geen hoog salaris uit te keren. 

Leuke weetjes over Jos de Blok

  • Het Buurtzorg-concept van Jos de Blok is inmiddels overgenomen en geïmplementeerd in Engeland en Ierland
  • Buurtzorg koopt al haar energie terug in de vorm van windenergie

Wie is Jos de Blok?

Jos de Blok wordt op 10 augustus 1960 geboren in Vogelwaarde, Zeeland. Na diverse studies, waaronder HBO-verpleegkunde, gaat hij aan de slag als wijkverpleegkundige. Dit beroep oefent hij uit tot 1993. Vervolgens gaat hij aan de slag als manager bij diverse organisaties in de thuiszorg.

In zijn werk in de zorg loopt De Blok er voortdurend tegenaan dat veel geld dat bestemd is voor de zorg bij de managers terechtkomt in plaats van bij de patiënt. Hij besluit daarom in 2006 zijn eigen thuiszorgorganisatie op te richten, genaamd Buurtzorg.

Deze organisatie werkt zonder managers, maar met zelfsturende zorgteams. 

Dit is een totaal vernieuwend concept in de thuiszorg. Het Buurtzorg-concept is al snel een doorslaand succes. De omzet van het bedrijf groeit in tien jaar naar 362 miljoen euro per jaar en beslaat twintig procent van thuiszorgmarkt in Nederland.

Het aantal patiënten groeit naar tachtigduizend. Vervolgens wordt de blik wordt naar het buitenland gericht. Inmiddels is Buurtzorg in meer dan 25 landen actief.

De Blok krijgt zowel nationaal als internationaal veel waardering voor zijn baanbrekend werk in de zorg en wint daarmee diverse prijzen. Hij wordt in Nederland vier keer uitgeroepen tot “Werkgever van het jaar”. In 2018 ontvangt hij de internationale prestigieuze “Ideas into practice award”. In januari 2022 wordt de, eveneens internationale, “Social Innovation Award” hieraan toegevoegd.

Jos de Blok woont in Lage Vuursche met zijn partner. Twee van zijn zoons zijn ook actief in het bedrijf.


Waar heeft Jos de Blok zijn geld mee verdiend?

Het grootste deel van zijn vermogen heeft Jos de Blok verdiend met zijn bedrijf Buurtzorg. Hij staat hier ‘gewoon’ op de loonlijst.

Echter, volgens diverse bronnen, waaronder RTL Nieuws, wordt duidelijk dat Buurtzorg geld betaalt aan privébedrijven van De Blok. Over de jaren 2010-2016 zou het hier zeker om drie miljoen euro gaan.

Dat zorgbedrijven geld overmaken naar privéondernemingen is een methode die in Nederland stevig ter discussie staat. De Blok krijgt dan ook te maken met veel kritiek op zijn handelen, vanwege belangenverstrengeling. Ook de Belastingdienst gaat zich ermee bemoeien.

Uiteindelijk heft De Blok een aantal van zijn privébedrijven op en treft een schikking met de Belastingdienst. Om welke bedragen deze schikking gaat en wat er met de aandelen van de privéondernemingen is gebeurd, wordt niet bekend gemaakt.

Naast zijn topfunctie bij Buurtzorg, treedt Jos de Blok ook op als spreker op congressen. Hier verdient hij ook geld mee.


Hoeveel verdient Jos de Blok per maand?

In 2018 ligt Jos de Blok zijn salaris op 136.000 euro netto per jaar. Dat komt neer op een maandsalaris van €11.333. 

Dit is voor mensen met een topfunctie van een zorginstantie een bescheiden bedrag.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jos de Blok?

Het geschatte vermogen van Jos de Blok is onbekend.

Wat is het salaris van Jos de Blok?

Het salaris van Jos de Blok wordt geschat op €136.000 per jaar.

Is Jos de Blok miljonair?

Hoewel het exacte vermogen van Jos de Blok onbekend is, lijkt zijn schikking met de belastingdienst rond een bedrag van €3 miljoen erop dat hij wel degelijk miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>