Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Jordi Cruijff? Jordi Cruijff is een voormalig Nederlands-Spaans profvoetballer en de huidig sportief directeur van FC Barcelona. 

In dit artikel gaan we verder in op de vragen wat het vermogen van Jordi Cruijff is, hoe hij dit heeft opgebouwd, wat zijn maandelijkse inkomen is en waar we hem het best van kennen.

Naam

Jordi Cruijff

Geschat vermogen

€5 miljoen

Geboortedatum

09-02-1974

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Sportief directeur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Jordi Cruijff?

Het vermogen van Jordi Cruijff werd in 2020 geschat op zo'n €5 miljoen. Dat vermogen heeft hij voornamelijk opgebouwd vanuit zijn werk als directeur bij FC Barcelona. 

Leuke weetjes over Jordi Cruijff

  • Jordi Cruijff wordt ook wel het Koningskind genoemd
  • Jordi voetbalde als international voor het Nederlandse team, maar ook voor het Catalaanse voetbalelftal

Wie is Jordi Cruijff?

Jordi Cruijff, geboren op 9 februari 1974 in Amsterdam, is een voormalig profvoetballer en de huidige sportief directeur van FC Barcelona. Hij is de zoon van voetballegende Johan Cruijff. 

Hij is vernoemd naar de Catalaanse beschermheilige Sant Jordi en heeft zowel de Nederlandse als de Spaanse nationaliteit. 

Op zevenjarige leeftijd bleek dat Jordi Cruijff net als zijn vader een talent voor voetbal had. Hij startte in 1981 in de jeugdopleiding van AFC Ajax.

Na de aanstelling van zijn vader als hoofdtrainer bij FC Barcelona in 1988 maakte Jordi op veertienjarige leeftijd de overstap van AFC Ajax naar de cantera (de jeugdopleiding) van FC Barcelona.

In 1994 debuteerde hij op twintigjarige leeftijd bij FC Barcelona in het betaald voetbal. Hij deed dit in het legendarische dream team van halverwege de jaren negentig en debuteerde onder leiding van zijn eigen vader. 

Tussen 1995 en 2010 speelde Jordi Cruijff als profvoetballer voor verschillende teams, waaronder Manchester United, Celta de Vigo, Deportivo Alavés, RCD Espanyol, Mateloerh Donetsk en Valletta FC waar hij zijn professionele carrière als voetballer afsloot.

Bij Deportivo Alavés kende hij zijn beste periode en met de club behaalde hij in 2001 de finale van de UEFA Cup.

Bij Valletta FC, een club uit Malta, speelde Jordi Cruijff als meespelend assistent-trainer om vervolgens in 2010 zijn eerste functie als technisch directeur te bekleden bij AEK Larnaca in Cyprus.

Hij verhuisde in 2012 naar Tel Aviv om hier tot 2018 de rol van technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv met succes in te vullen.

In 2021 kwam een droom uit met de aanstelling als technisch adviseur bij zijn voormalig club FC Barcelona, waar hij later dat jaar officieel tot sportief directeur benoemd werd. 

Jordi Cruijf was getrouwd met zijn schoolliefde Noemi de la Peña. Het stel, en trotse ouders van Julen en Danae, scheidden een aantal jaar geleden.

Sinds september 2016 geeft Jordi Cruijff samen met oud-voetballer Wim Jonk leiding aan het internationale voetbal kennisinstituut Cruyff Football, gevestigd te Amsterdam.

Cruyff Football is de officiële uitdrager van het voetbal gedachtegoed van vader Johan Cruijff en verantwoordelijk voor het beheren, bewaken, delen, doorontwikkelen en toepassen van Johan Cruijffs voetbalvisie en opleidingsfilosofie.


Waar heeft Jordi Cruijff zijn vermogen mee verdiend?

Jordi Cruijff heeft zijn vermogen verdiend met zijn werkzaamheden als profvoetballer, technisch directeur en sportief directeur bij verschillende voetbalclubs. Een deel van zijn vermogen komt echter voort uit de erfenis van zijn vader Johan Cruijff.


Hoeveel verdient Jordi Cruijff per maand?

Jordi Cruijffs salaris als sportief directeur bij FC Barcelona is niet bekend. 

Er wordt gespeculeerd dat Jordi Cruijff dit seizoen van FC Barcelona naar AFC Ajax vertrekt om aan de slag te gaan als algemeen directeur. Het basissalaris voor de algemeen directeur van AFC Ajax is 450.000 euro per jaar.

Dit is exclusief retentiebonus, bonus voor persoonlijke prestaties en sportieve prestaties. Totaal kan het jaarsalaris daarmee oplopen naar een totaal van 1.750.000 euro.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jordi Cruijff?

Het vermogen van Jordi Cruijff wordt geschat op €5 miljoen.

Wat is het salaris van Jordi Cruijff?

Het salaris van Jordi Cruijff is helaas onbekend.

Is Jordi Cruijff miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €5 miljoen is Jordi Cruijff zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>