Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 17/01/2024

Wat is het vermogen van Jordan Henderson? Deze vraag prikkelt de nieuwsgierigheid van vele voetbalfans. Als aanvoerder van Liverpool FC heeft Henderson een indrukwekkende carrière opgebouwd, die niet alleen sportieve successen omvat, maar ook een aanzienlijk financieel vermogen.

In dit artikel duiken we in de details van zijn salaris en vermogen. Hoe heeft Henderson dit bereikt?

 Van zijn vroege carrière tot zijn huidige status, we verkennen de financiële reis van deze voetbalster.

Benieuwd naar het Vermogen van Jordan Henderson? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Vermogen Jordan Henderson

Wie is Jordan Henderson?

"Wie is Jordan Henderson?" Dit is een vraag die elke voetbalfan wel kan beantwoorden, maar laten we eens dieper duiken in het leven van deze Engelse middenvelder.

Geboren op 17 juni 1990 in Sunderland, Engeland, begon Henderson al vroeg met voetballen. Als kind had hij waarschijnlijk nooit gedroomd dat hij ooit de aanvoerdersband van Liverpool FC zou dragen.

Zijn voetbalreis begon bij Sunderland's jeugdacademie, waar hij al snel opviel door zijn doorzettingsvermogen en leiderschapskwaliteiten. Grappig genoeg waren het deze kwaliteiten die hem een transfer naar Liverpool opleverden in 2011. En wat een reis is dat geweest!

Bij Liverpool groeide Henderson uit van een veelbelovende jonge speler tot een onmisbare kracht op het middenveld. Zijn ontwikkeling ging niet zonder slag of stoot.

In zijn eerste seizoenen bij Liverpool kreeg hij kritiek te verduren, maar Henderson liet zich niet kennen. Hij werkte hard, verbeterde zijn spel en veroverde de harten van de fans met zijn onverzettelijkheid en leiderschap op het veld.

En laten we zijn prestaties niet vergeten! Henderson speelde een cruciale rol in het winnen van de Premier League in 2020, wat Liverpool's eerste titel was in 30 jaar.

Alsof dat nog niet genoeg was, hielp hij Liverpool ook aan de Champions League-titel in 2019. Praat over het overtreffen van verwachtingen!

Nu, in 2024, staat Henderson op de vooravond van een transfer naar Ajax.

Zijn reis van een jonge speler uit Sunderland tot aanvoerder van een van de grootste clubs ter wereld is niets minder dan opmerkelijk. Jordan Henderson is niet alleen een naam op een teamlijst; hij is een symbool van doorzettingsvermogen, leiderschap en de Liverpool-geest.

"Wie is Jordan Henderson?" Hij is een voetbalicoon, een leider en een inspiratiebron, zowel op als buiten het veld.

Nu, in 2024, staat Henderson op de vooravond van een transfer naar Ajax.


Waar heeft Jordan Henderson zijn vermogen mee verdiend?

Heb je je ooit afgevraagd hoe het vermogen van Jordan Henderson zo indrukwekkend is geworden? Nou, trek je voetbalschoenen aan, we gaan op ontdekkingstocht!

Ten eerste, het vermogen van Jordan Henderson is niet zomaar uit de lucht komen vallen - hoewel dat best cool zou zijn. Nee, het is het resultaat van bloed, zweet, en waarschijnlijk een paar tranen (van vreugde, uiteraard).

Henderson's voetbalcarrière is natuurlijk de hoofdbron van zijn rijkdom. Sinds zijn transfer naar Liverpool in 2011 is zijn salaris alleen maar gestegen, net als zijn spel. Denk aan al die wedstrijden, doelpunten en overwinningen.

Ka-ching!

Maar wacht, er is meer. Henderson heeft ook slimme sponsordeals gesloten. Van sportuitrusting tot frisdrank, deze man weet hoe hij zijn merk moet verkopen.

En laten we zijn rol als aanvoerder niet vergeten. Leiderschap op het veld? Dat is onbetaalbaar. Maar gelukkig voor Henderson wordt het toch in ponden uitbetaald. Zo heeft hij, stap voor stap en doelpunt na doelpunt, zijn vermogen opgebouwd. Niet slecht voor een jongen uit Sunderland, toch?Hoeveel verdient Jordan Henderson per maand?

Het is niet exact duidelijk hoeveel Jordan Henderson per maand verdiend, omdat hij van club is gewisseld. Tot 2023 speelde Henderson nog voor het vertrouwde Liverpool, waar hij zo ongeveer €5,2 miljoen per jaar verdiende.

Vervolgens maakte hij een transfer naar het Saoedi-Arabische El-Ettifaq. Hier werd hij rijkelijk betaald, want hij verdiende naar verluidt zo'n €700.000 per week. 

Dit komt neer op een maandsalaris van €2,8 miljoen.

Anno 2024 wordt hij gelinkt aan Ajax. Hoeveel hij daar zal gaan verdienen, is onduidelijk. 
Dit gaat Henderson bij Ajax verdienen

Henderson maakte naar Al-Ettifaq een transfer ter waarde van €14 miljoen. Hij verdiende daar dus een bedrag van zo'n €2,8 miljoen per maand.

De kans is klein dat Ajax zo'n riant salaris zal kunnen betalen, want de grootste verdiener van dit moment, Steven Bergwijn, verdient €4,5 miljoen per jaar.

Naar schatting zal Henderson ook ongeveer zo'n bedrag gaan verdienen als hij bij Ajax speelt. Zo zal hij bij Ajax dus ongeveer €4,5 miljoen gaan verdienen.


Wat is het vermogen van Jordan Henderson?

Het vermogen van Jordan Henderson wordt anno 2024 geschat op zo'n €77 miljoen.

Dit gigantische bedrag heeft hij bij elkaar weten te sprokkelen door zijn verdiensten bij Liverpool en sinds kort bij Al-Ettifaq. Dit zal in 2024 worden uitgebreid met een transfer naar Ajax.

Bovendien heeft Henderson een groot vermogen op weten te bouwen door zijn sponsordeals en andere nevenactiviteiten. 

Leuke weetjes over Jordan Henderson

  • Henderson is de eerste Liverpool-aanvoerder die de Premier League-titel won sinds het ontstaan van de competitie in 1992. Dit historische moment kwam in het seizoen 2019-2020, waarmee hij een einde maakte aan een 30-jarige wachttijd voor de club.
  • Henderson heeft een kenmerkende manier van lopen - vooral zichtbaar toen hij zich klaarmaakte om de Champions League-trofee te tillen - die is uitgegroeid tot een iconisch beeld onder Liverpool-fans.

Naam

Jordan Henderson

Geschat vermogen

€77 miljoen

Geboortedatum

17 juni 1990

Jaarlijks inkomen / salaris

€33,6 miljoen

Beroep

Voetballer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jordan Henderson?

Het vermogen van Jordan Henderson wordt geschat op €77 miljoen.

Wat is het salaris van Jordan Henderson?

Het salaris van Henderson komt neer op €33,6 miljoen, maar zal naar verluidt bij Ajax een stuk lager komen te liggen. 

Is Jordan Henderson miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €77 miljoen is Henderson zeker miljonair. 


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>