Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is nou het exacte vermogen van Jordan Belfort? De voormalig effectenmakelaar ook wel bekend uit de film 'The Wolf of Wall Street' verdiende op zijn hoogtepunt €50 miljoen euro in één jaar. Later werd Jordan Belfort aangeklaagd voor een financieel zwendel dat zijn investeerders €200 miljoen euro gekost heeft.

In 1998 werd Jordan Belfort aangeklaagd waarbij het werd veroordeeld tot 22 maanden celstraf en moest hij €110 miljoen euro terugbetalen. Je vraagt je dan misschien wel af: Wat is het Jordan Belfort's net worth? en hoeveel verdient Jordan Belfort momenteel?

Naam

Jordan Belfort

Geschat vermogen

-€100 miljoen

Geboortedatum

09-07-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

€30.000-€70.000 per seminar

Beroep

Motiverend spreker

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Effectenhandel op de beurs


Wat is het vermogen van Jordan Belfort?

Jordan Belfort heeft momenteel een geschat vermogen van -€100 miljoen euro volgens verschillende internetbronnen zoals 'WealthyGorilla'. Het vermogen dat hij ooit heeft verdient met het handelen in de effectenbeurs is hij dus volledig kwijt.

Van de €110 miljoen euro die Jordan Belfort moest terugbetalen heeft hij momenteel slechts €10 miljoen euro terugbetaald. Hij houdt dus een schuld over van ongeveer €100 miljoen euro. Niet voor niets is Jordan Belfort's net worth -€100 miljoen euro.

Leuke weetjes over Jordan Belfort

  • Jordan Belfort heeft ooit de liefde bedreven met zijn vrouw op een bed van 3 miljoen gemaakt van contanten
  • Ooit heeft Jordan Belfort een hotelrekening laten oplopen tot €700.000 euro

Wie is Jordan Belfort?

Jordan Belfort is een oud effectenhandelaar die in de jaren 1989 tot 1996 een eigen financiële firma 'Stratton Oakmont' runde. Door pump-and-dump schema's te verkopen lichtten hij onschuldige slachtoffers voor honderden miljoenen euro's op. Belfort leefde een echt luxe leven met dure sportauto's, grote huizen en zelfs een eigen helikopter en jacht.

Ook ontwikkelde hij een ernstige drugsverslaving en crashte hij zelfs zijn eigen helikopter in zijn achtertuin. Ook liet hij zijn jacht tot zinken brengen door onder invloed te besluiten de zee op te varen tijdens een hevige storm.

Later is hier hiervoor aangeklaagd en werd hem 22 maanden celstraf en een terugbetaal bedrag van €110 miljoen euro opgelegd. Belfort is drie keer getrouwd geweest en is momenteel gehuwd met Christina Invernizzi. Ook heeft hij twee kinderen genaamd Chandler en Carter. 


Waar heeft Jordan Belfort zijn vermogen aan verdiend?

Jordan Belfort was dus ooit dus een ontzettend rijke ondernemer en beheerde op zijn hoogtepunt meer dan €1 miljard euro. Dit verdiende hij door zijn investeerders op te lichten met pump-and-dump schema's. Zijn huidige vermogen heeft hij hier dan ook aan te danken doordat hij momenteel nog een bedrag van €100 miljoen euro moet terugbetalen.


Hoeveel verdient Jordan Belfort per maand?

Wat Jordan Belfort nu momenteel per maand verdient is niet bekend. Wel is bekend dat hij als motivational speaker de wereld rondreist en hier €30.000 tot €70.000 per seminar voor vraagt. Een verkoopseminar met boek kost zelfs €80.000 euro.   


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jordan Belfort?

Het geschatte vermogen van Jordan Belfort ligt momenteel op -€100 miljoen euro.

Wat is het salaris van Jordan Belfort?

Jordan Belfort verdient per seminar ongeveer €30.000 tot €70.000 euro.

Is Jordan Belfort miljonair?

Met een geschat vermogen van -€100 miljoen euro kan gesteld worden dat Jordan Belfort momenteel alles behalve miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>