Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Joost Eerdmans? Benieuwd hoe de financiën eruitzien van Joost Eerdmans, die oude rot in het politieke vak en Tweede Kamerlid? 

Hij is niet alleen een kei in veiligheid en stadsontwikkeling, maar wat heeft dat voor z'n bankrekening betekend?

Scroll verder als je 't wilt weten!

Benieuwd naar het Vermogen van Joost Eerdmans? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Joost Eerdmans?

Joost Eerdmans is een Nederlandse politicus die vooral bekend is vanwege zijn werk bij verschillende politieke partijen en zijn betrokkenheid bij uiteenlopende politieke thema’s.

Hij werd geboren op 9 januari 1971 in Harderwijk en begon zijn politieke loopbaan bij het CDA, maar zijn bekendheid groeide vooral toen hij als lid van de Tweede Kamer diende voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF) van 2002 tot 2006.

Zijn politieke carrière kenmerkt zich door een sterke focus op veiligheid, rechtshandhaving en gevangeniswezen, thema's die hij vaak in de Tweede Kamer aankaartte.

Vermogen Joost Eerdmans

Na zijn tijd bij de LPF was Eerdmans actief bij verschillende andere partijen. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de partij JA21 (Juiste Antwoord 2021) en diende als hun lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

Eerdmans heeft zich ook ingezet op lokaal niveau; zo was hij van 2009 tot 2014 wethouder in Capelle aan den IJssel en van 2014 tot 2018 in Rotterdam, waar hij zich onder meer bezighield met veiligheid en buitenruimte.

Buiten zijn politieke werkzaamheden heeft Eerdmans zich ook ontpopt als mediapersoonlijkheid.

Hij was regelmatig te zien als gast of commentator in verschillende actualiteitenprogramma's, waar hij zijn visie gaf op de politieke en maatschappelijke kwesties van dat moment.

Met zijn directe stijl en focus op thema's als leefbaarheid, veiligheid en rechtshandhaving heeft Eerdmans een herkenbaar profiel in de Nederlandse politiek en publieke leven.

Zijn politieke carrière kenmerkt zich door een sterke focus op veiligheid, rechtshandhaving en gevangeniswezen, thema's die hij vaak in de Tweede Kamer aankaartte.


Waar heeft Joost Eerdmans zijn vermogen mee verdiend?

Joost Eerdmans heeft z'n centen vooral verdiend door zijn werk in de politiek en de media. Als Tweede Kamerlid en later als wethouder pakte hij natuurlijk een salaris.

Dat is gewoon standaard voor politici. En we weten allemaal: als je een beetje slim met je poen omgaat, kun je daar prima van sparen.

Maar Joost is ook regelmatig te zien geweest op de buis of in de krant als expert of commentator, en vaak krijg je daar ook een vergoeding voor. En als hij ergens een praatje heeft gehouden of een stukkie heeft geschreven, dan tikte dat ook vast wel wat extra's binnen.

Plus, we moeten niet vergeten, als je een bekend figuur bent, dan komen er soms ook andere kansen voorbij om wat bij te verdienen, denk aan advieswerk of zitting nemen in een bestuur hier of daar. 


Hoeveel verdient Joost Eerdmans per maand?

Het exacte maandsalaris van Joost Eerdmans als individueel Tweede Kamerlid was nooit specifiek openbaar, maar we kunnen uitgaan van wat normaal is voor een Kamerlid in Nederland.

Anno 2023 verdient een Kamerlid zo'n bruto jaarsalaris van om en nabij de €124.000, dat is met het vakantiegeld en de eindejaarsbonus erbij.

Dat betekent grofweg dat je maandelijks bruto ongeveer €10.000 op je loonstrookje kunt verwachten.

Wat je netto overhoudt, is natuurlijk minder, na de belastingen en sociale premies die eraf gaan, en hoeveel je netto in handen krijgt, hangt af van je persoonlijke belastingplaatje.

Eerdmans, die geen extra taken had als fractievoorzitter zoals Rob Jetten bij D66, zou die extra toeslagen die bij zo’n leidinggevende functie horen niet op zijn bankrekening bijgeschreven zien.


Wat is het vermogen van Joost Eerdmans?

Over de dikte van de portemonnee van Joost Eerdmans kunnen we alleen maar gokken.

Net zoals bij andere Nederlandse politici, hoeft Joost niet alles wat hij op de bank heeft staan of waar hij zijn geld in steekt, aan de grote klok te hangen.

Dus wat Joost naast zijn salaris als Kamerlid precies heeft opgebouwd, is en blijft een vraagteken.

We weten allemaal dat je als Kamerlid niet slecht boert. Maar wat Joost verder met zijn duiten uitspookt – sparen, beleggen, of iets heel anders – dat houdt hij voor zichzelf.

Tenzij Joost zelf besluit om open kaart te spelen over zijn financiën, blijven we in het duister tasten over wat hij nou echt bezit. En dat mag hij helemaal zelf weten, toch?

Leuke weetjes over Joost Eerdmans

  • Anno 2023 is Eerdmans lijsttrekker van JA21
  • Joost Eerdmans was van 2002 tot 2006 lid van de Tweede Kamer voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF) en heeft zich vooral ingezet op thema's als veiligheid en justitie.

Naam

Joost Eerdmans

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

09-01-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Joost Eerdmans?

Het vermogen van Joost Eerdmans is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Joost Eerdmans?

Het salaris van Joost Eerdmans komt neer op minimaal €124.000 per jaar. 

Is Joost Eerdmans miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Joost Eerdmans daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>