Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Joop Munsterman is bekend uit het bedrijfsleven en als voorzitter van de Twentse voetbalclub FC Twente. Als voorzitter van FC Twente heeft hij bijgedragen aan de opbouw van de club en de uitbreiding van het thuisstadion De Grolsch Veste.

Onder auspiciën van het duo Munterman & van der Laan werd FC Twente landskampioen. Na dit succes ging het snel bergafwaarts met Munsterman.

Naam

Joop Munsterman

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

28-03-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Dagbladen / bestuursschap FC Twente


Wat is het vermogen van Joop Munsterman?

Het vermogen van Joop is niet bekend. Wel is bekend dat zijn carrière als CEO en voorzitter tot een abrubt einde zijn gekomen. Nu ligt Joop onder de loep van de fiscus en heeft hij een extra hypotheek van €1 miljoen moeten aanvragen voor zijn villa. 

Leuke weetjes over Joop Munsterman

  • Wegener, het mediabedrijf waar Joop Munsterman tot 2010 CEO van was, ken je ongetwijfeld van de pakketjes huis-aan-huisbladen die wekelijks op je deurmat vallen
  • Over zijn tijd als voorzitter van FC Twente schreef Munsterman een boek genaamd Rood Bloed

Wie is Joop Munsterman?

Joop werd op 28 Maart 1951 geboren in Enschede. Hij is getrouwd met Irma en heeft drie kinderen. Zijn oudste zoon, Sander (30), is bekend van het bedrijf XS2TheWorld. Dit bedrijf werd in 2015 failliet verklaard met als oorzaak aanloopverliezen.

Sander is desonanks nog steeds actief op het gebied van softwareontwikkeling. Dochter Marthe (16) heeft krantenkoppen gescoord via Twitter met haar afkeurende tweet over de transfer van Theo Janssen naar Amsterdam. De Munstermans wonen in een villa in Hengelo. De omgeving is landelijk en biedt veel ruimte voor rust en ontspanning.


Waar heeft Joop Munsterman zijn vermogen aan verdiend?

Munsterman startte zijn carrière in de wereld van kranten en dagbladen, waarbij hij zich ontplooide tot CEO van de Koninklijke Wegener. In 2010 werd duidelijk dat Munsterman Wegener had opgezadeld met schulden van de media-outlet De Pers. 

Zijn ontwikkeling binnen de media wereld werd sinds 2010 overschaduwd door zijn doen en laten als voorzitter van FC Twente. In artikelen uit 2010 valt te lezen dat er met "afschuw en onbegrip" werd gereageerd op zijn vertrek bij Wegener.

Zijn carrière als voorzitter FC Twente kwam in 2015 tot een dramatisch einde. De constructies waarmee hij FC Twente weliswaar aan een landelijke titel heeft geholpen, bleken financieel onduurzaam te zijn.


Hoeveel verdient Joop Munsterman per maand?

In de tijd dat Joop CEO van Wegener was lagen zijn inkomsten waarschijnlijk hoger dan na zijn ontslag in 2010. De lonen van CEOs zijn erg variabel. Gemiddeld verdient een CEO €20.000 per maand. Op dit moment heeft Joop vermogen uit de volgende bronnen:

- pensioen-bv Drienerpark Holding

- stamrechtvoorziening’ van €2,4 miljoen

- huis ter waarde van ongeveer drie ton

- commissarisfunctie Stage Entertainment

- aandeelhouder in SEPA Green

Het is daarom niet geheel onverwachts dat het lastig te zeggen is hoeveel geld er maandelijks in en uit gaat. Het is wel duidelijk dat hij op dit moment onder de loep van financiële autoriteiten ligt. Het is nu aan meneer Munsterman om te bewijzen dat hij netjes alle pensioentermijnen van zijn bedrijf Drienerpark Holding kan betalen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Joop Munsterman?

Het vermogen van Joop Munsterman is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Joop Munsterman?

Ook het salaris van Joop Munsterman is helaas onbekend.

Is Joop Munsterman miljonair?

Het is helaas onbekend of Joop Munsterman daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>