Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Jonas Vingegaard? Deze Deense wielrenner won in 2022 de Tour de France op 25 jarige leeftijd - een buitenaardse prestatie.

En voor zulke prestaties ontvangen wielrenners een aardig zakcentje. Ben jij benieuwd hoeveel geld Vingegaard in zijn carrière als wielrenner heeft opgebouwd? Lees dan verder!

Naam

Jonas Vingegaard

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

10-12-1996

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000

Beroep

Wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Leuke weetjes over Jonas Vingegaard

  • Vingegaard was het gezicht van een YouTube-serie van Jumbo-Visma, waarin het team op zoek ging naar de beste fietsenmonteur voor hun team
  • Vingegaard wordt gemanaged door zijn vriendin en door WSP Worldsport Promotion

Wie is Jonas Vingegaard?

Jonas Vingegaard is een wielrenner die sinds 2019 fietst voor Team Jumbo-Visma. Hij werd op 10 december 1996 geboren in het Deense Hillerslev.

Momenteel woont hij samen met zijn vriendin Trine Marie Hansen en dochter Frida in Glyngore. Dit is een dorpje in het westen van Denemarken. 

Jonas is de zoon van Karina- en Claus Vingegaard Rasmussen.

Trine Marie Hansen is niet alleen zijn partner, maar ook zijn manager en perschef. Zij zorgde dat Jonas een mentaal sterk persoon werd. Haar rol als manager en perschef is op haar lijf geschreven, ze is een sterke vrouw die leiderschap en motivatie studeerde.

Vroeger speelde Vingegaard voetbal en handbal, maar dankzij zijn vader stapte hij op de fiets. Zijn carrière begon bij het Deense ColoQuick-Cult. In 2016 werd hij derde tijdens de Erpe – Mere wedstrijd, dit was ook de eerste keer dat zijn naam opdook in de Belgische kranten.

Het grootste succes van Jonas Vingegaard is het winnen van de Tour de France in 2022. In 2021 werd Vingegaard bekend bij de wielerfans toen hij goed presteerde tijdens de Ronde van Frankrijk.

Tijdens deze ronde werd hij de vervanger van de Sloveens Primož Roglič, die na een valpartij uitviel.


Waar heeft Jonas Vingegaard zijn vermogen mee verdiend?

Jonas Vingegaard heeft zijn vermogen verdiend door goed te presteren als wielrenner. Hij won zoals als al eerder gezegd de Tour de France, maar ook diverse andere ritten.

Bovendien hebben zijn goede prestaties hem diverse sponsorcontracten opgeleverd. Ook krijgt hij betaald wanneer hij te gast is in een tv-show.


Hoeveel verdient Jonas Vingegaard per maand?

Jonas Vingegaard verdiende in 2022 zo'n vijfhonderdduizend euro, dit komt neer op ongeveer tweeënveertigduizend euro per maand.

Dit verdient hij door te fietsen voor Team Jumbo-Visma en ritten te winnen. De hoogte van Jonas Vingegaard zijn salaris hangt dus af van zijn prestaties.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Jonas Vingegaard?

Het vermogen van Jonas Vingegaard wordt geschat op €2 miljoen.

Wat is het salaris van Jonas Vingegaard?

Het salaris van Jonas Vingegaard wordt geschat op €500.000 per jaar.

Is Jonas Vingegaard miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2 miljoen is Jonas Vingegaard zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>