Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Nadat Alfred Schreuder in het begin van 2023 het veld moest ruimen als trainer van Ajax werd Johnny Heitinga aangesteld als zijn vervanger.

Een populaire keuze bij veel Ajaxsupporters, omdat velen van hen graag een echte clubman aan het roer zien staan. In dit artikel zoomen we in op het vermogen van Johnny Heitinga. Als voetballer heeft hij een mooie carrière beleefd, maar heeft hij hier ook veel vermogen aan overgehouden?

Naam

Johnny Heitinga

Geschat vermogen

€13 miljoen

Geboortedatum

15-10-1983

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Hoofdtrainer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Johnny Heitinga?

Quote schatte het vermogen van Johnny Heitinga in 2015 op ongeveer 10 miljoen euro. Een schatting is dat zijn vermogen in de afgelopen jaren is gestegen naar ongeveer 13 miljoen euro. 

In 2016 speelde de Nederlander immers nog een seizoen bij Ajax waar hij naar verluidt zo'n 1 miljoen euro mee verdiende. Verder kon de oud-voetballer afgelopen jaren nog rekenen op sponsorinkomsten en zijn salaris als jeugdtrainer van Ajax.

Leuke weetjes over Johnny Heitinga

  • Johnny Heitinga is verbonden aan het brandingbureau Brands Connected, een bedrijf dat allerlei bedrijven en merken aan elkaar verbindt
  • Heitinga's zoon speelt inmiddels ook bij Ajax

Wie is Johnny Heitinga?

Johnny Heitinga werd in de beginjaren 2000 bekend toen hij als jeugdspeler doorbrak bij het eerste elftal van Ajax. Na zijn successen bij Ajax speelde hij over de grens bij clubs als Atletico Madrid en het in Liverpool gelegen Everton. In 2016 sloot de oud-voetballer uit Alphen aan de Rijn zijn carrière af bij Ajax.

Privé gaat het Johnny Heitinga voor de wind. Hij is al ruim 12 jaar getrouwd met Charlotte-Sophie Zenden. Inderdaad, de zus van Boudewijn Zenden. Een oud-profvoetballer van onder meer Barcelona en Liverpool. Wat veel mensen niet weten is dat Johnny Heitinga Indonesische roots heeft. Zijn vader is geboren in Indonesië en dit geldt ook voor zijn opa.

Samen hebben Johnny en Charlotte-Sophie twee dochters (Jezebel en Rixo) en één zoontje genaamd Lennox. Samen met zijn vrouw en kinderen woont Johnny Heitinga in een mooi huis in Amsterdam.


Waar heeft Johnny Heitinga zijn vermogen aan verdiend?

Johnny Heitinga heeft vooral veel geld verdiend bij zijn buitenlandse clubs. Volgens een Spaanse krant zou Johnny Heitinga's salaris bij Atletico Madrid zo'n 2,3 miljoen euro per jaar zijn geweest.

Een Engelse krant meldde tijdens zijn overstap naar Everton dat de Nederlander hier 3 miljoen per jaar ging verdienen. Aangezien Johnny Heitinga vijf jaar voor de Engelsen heeft gespeeld, zal hij hier het grootste deel van zijn huidige vermogen hebben opgebouwd. 

Na zijn tijd bij Everton heeft Johnny Heitinga ook nog korte periodes gespeeld bij het Londense Fulham en bij Hertha BSC uit Berlijn. Zijn salaris uit de periode is niet met zekerheid vast te stellen, maar dit zal ongetwijfeld enkele miljoenen hebben bedragen.


Hoeveel verdient Johnny Heitinga per maand?

Tot voor kort was Johnny Heitinga jeugdtrainer bij Ajax. Vermoedelijk was zijn salaris toen bescheiden vergeleken met zijn buitenlandse periode als voetballer.

In eerste instantie werd Johnny Heitinga interim-trainer bij Ajax na het vertrek van voorganger Alfred Schreuder. Sinds kort heeft de club laten weten dat Johnny Heitinga zijn permanente vervanger wordt.

Vermoedelijk zal hij een flinke upgrade krijgen in het salarishuis ten opzichte van zijn tijd als jeugdtrainer. Hoeveel hij precies gaat verdienen als trainer van Ajax is echter niet bekend...


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Johnny Heitinga?

Het vermogen van Johnny Heitinga wordt geschat op €13 miljoen.

Wat was het salaris van Johnny Heitinga?

Het salaris van Johnny Heitinga is helaas onbekend.

Is Johnny Heitinga miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €13 miljoen is Johnny zeker weten miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>