Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Misschien wel één van de bekendste acteurs van dit moment: Johnny Depp. De veelbesproken man heeft een zeer interessant vermogen. In dit artikel gaan wij dan ook uitgebreid in op het Johnny Depp vermogen.

Daarnaast vertellen wij je ook nog wat interessante details over zijn leven én hoe hij dit geld zo heeft weten te verdienen. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Naam

Johnny Depp

Geschat vermogen

€100 miljoen

Geboortedatum

09-06-1963

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Acteur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Acteerwerk / muziek


Wat is het vermogen van Johnny Depp?

Laten we maar direct beginnen met het Johnny Depp vermogen. Om hoeveel geld gaat dit precies? Zijn vermogen wordt geschat op 100 miljoen dollar. Een hoop geld dus. Echter was dit tot kortgeleden nog twee keer zoveel.

En waar geeft hij dit dan aan uit? Het schijnt dat Johnny maandelijks maar liefst $24.000 betaalt aan, jawel, wijn. Je moet het er maar voor over hebben. Ook heeft de acteur veertig mensen in dienst aan wie hij in totaal 3,6 miljoen dollar per jaar betaalt. Dat zijn geen goedkope werknemers.

Leuke weetjes over Johnny Depp

  • Johnny Depp verdiende in de laatste jaren zo'n €20 miljoen per film, waarvan hij er ongeveer 1 per jaar maakte
  • Depp won zijn rechtszaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard en ontving €1 miljoen aan herstelbetaligen.
  • Johnny Depp verdient naast zijn acteerwerk geld aan de muziekwereld, aangezien hij al jaren muziek produceert

Wie is Johnny Depp?

Zoals net al gezegd is Johnny Depp een enorm bekende acteur. Maar goed, waar moet jij ‘m dan van kennen? Zijn meest bekende rol is Pirates of the Carribean. Hierin speelt hij de hoofdrol: captain Jack Sparrow. De filmreeks was een enorm succes en levert hem tot op de dag van vandaag nog steeds geld op.

Maar goed: even terug in de tijd. Johnny is geboren op 9 juni 1963 in Owensboro, Kentucky. Hij is de zoon van serveerster Betty Sue Palmer en stedenbouwkundige John Christopher Depp. Hij heeft ook nog een broer en twee zussen.

Hij werd voornamelijk opgevoed door zijn moeder en had vaak ruzie thuis. Hij werd mishandeld en had het dus niet fijn. Zijn ouder scheidden in 1978. Johnny was toen nog maar 15 jaar oud. Toen Johnny 12 jaar oud was kreeg hij een gitaar van zijn moeder. Hij begon kort daarna bij verschillende bandjes te spelen.

Hij stopte met school op zijn 16e om rockmuzikant te worden. Echter had hij na twee week al spijt van de beslissing, en wilde hij terug naar school. De directeur van zijn voormalige school zei dat hij zijn dromen moest najagen. En dat heeft ie zeker gedaan! Hij verhuisde naar Los Angeles en tekende een platencontract.

Echter liep dit niet volgens plan. Hij werd niet succesvol genoeg om rond te komen. Hij trouwde met visagiste Lori Anne Allison. In zijn zoektocht naar een vaste baan introduceerde zijn vrouw hem aan Nicolas Cage. Deze zag Johnny wel acteerwerk doen. Cage hielp hem aan zijn allereerste acteerklus: een rol in de film A Nightmare on Elm Street.

En vanaf dat moment begon het balletje te rollen. Johnny heeft in enorm veel verschillende films gespeeld. Zijn huwelijk met Lori hield helaas geen stand. In 2012 stond Depp zelfs in het Guinness Book of Record als bestbetaalde acteur ter wereld.

Johnny Depp is ook meermaals getrouwd geweest. Zo was hij na zijn eerste huwelijk al snel verloofd met actrice Jennifer Grey en Sherilyn Fenn. Beide zonder succes. Ook heeft hij zijn toenmalige vriendin Winona Ryder een huwelijksaanzoek gedaan. Verder is Johnny ook een paar jaar samen geweest met model Kate Moss, zangeres Vanessa Paradis en Amber Heard. Samen met Vanessa heeft hij één dochter, model Lily-Rose Depp. Een echte vrouwenverslinder dus!


Waar heeft Johnny Depp zijn vermogen aan verdiend?

Dus, Johnny Depp was ooit zelfs de best verdienende acteur ter wereld. Hoe komt hij dan aan dit geld? Nou ja, niet alleen door acteren. Ook al ligt dat misschien voor de hand. Hij was namelijk ook eigenaar van nachtclub The Viper Room in Los Angeles.

Ook verdient hij aardig wat geld met sponsordeals. Zo heeft hij samen met Dior een parfum uitgebracht. Deze werd behoorlijk vaak verkocht. Het Johnny Depp vermogen heeft een tijdje een dip gehad, maar is uiteindelijk dus behoorlijk goed rechtgetrokken.


Hoeveel verdient Johnny Depp per maand?

De Johnny Depp net worth is sky high, dat is duidelijk. Maar hoeveel verdient de superster dan per maand? Zijn salaris is niet bekend. En eigenlijk is dat ook niet zo gek. Hoeveel hij verdient, is ook afhankelijk van hoeveel acteerklussen hij op de agenda heeft staan. En voor de één krijgt ‘ie meer dan de ander.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Johnny Depp?

Het exacte vermogen van Johnny Depp wordt geschat op €100 miljoen.

Wat is het salaris van Johnny Depp?

Het exacte salaris van Johnny Depp is helaas onbekend, maar volgens schattingen ontving hij zo'n €20 miljoen voor zijn laatste films.

Is Johnny Depp miljonair?

Met een geschat vermogen van €100 miljoen is Johnny Depp zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>