Altijd al benieuwd geweest naar het John de Mol vermogen? Dan ben je bij ons op het goede adres. Wij vertellen je er namelijk alles over wat je wil weten in dit artikel. Zo vertellen we je onder andere over het John de Mol vermogen, wie hij precies is, hoe hij aan dit vermogen komt én bespreken we zijn salaris. Meer weten? Lees dan vooral gauw verder om erachter te komen wat de John de Mol net worth is. 

Naam

John de Mol

Geschat vermogen

+-  €2.7 miljard

Geboortedatum

24-04-1955

Jaarlijks inkomen / salaris

€20 - 30 miljoen per maand

Beroep

Media-magnaat, televisieproducent

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Media


Wat is het vermogen van John de Mol?

Goed, laten we eens beginnen bij het John de Mol vermogen. Want hoeveel verdient deze man precies? Wij hebben het voor je uitgezocht. En ga er maar even goed voor zitten. John de mol is namelijk miljardair. Zijn vermogen wordt geschat op niet één, maar 2,7 miljard. Ja: echt waar. Hiermee is hij ook één van de allerrijkste inwoners van Nederland. Sterker nog: hij staat in de top 20 rijkste mensen van Nederland. 

Leuke weetjes over John de Mol

  • John de Mol is de oprichter van Talpa Networks en Endemol producties. Hij begon zijn carrière als producer en begon al gauw zijn eigen programma’s te ontwikkelen.
  • John de Mol verkocht samen met Joop van de Ende het Big Brother concept voor maar liefst 5.5 miljard euro.
Ben jij bezig met je financiële toekomst? Bekijk dan eens welke pensioenbelegger bij je past.

Wie is John de Mol? 

Oké, John de Mol heeft dus geld. Als in: een hele hoop geld. Maar wie is hij nou precies? John de Mol is de broer van Linda de Mol (bekende presentatrice en actrice). John de Mol is de oprichter van Talpa Networks en Endemol producties. Hij begon zijn carrière als producer en begon al gauw zijn eigen programma’s te ontwikkelen.

Zijn carrière nam pas echt een grote wending toen hij besloot samen te werken met zijn toenmalige concurrent Joop van den Ende. Zij hebben de kijkcijferhit Big Brother verkocht aan meer dan 50 landen. Sindsdien is zijn carrière er eigenlijk alleen maar beter op geworden. John is een paar jaar getrouwd geweest met zangeres Willeke, maar ondertussen ook alweer gescheiden. Hij heeft één zoon: Johnny de Mol. Johnny is ook bekend van de televisie, mede dankzij zijn vader.


Waar heeft John de Mol zijn vermogen aan verdiend?

Zoals je waarschijnlijk al kan raden heeft John de mol het grootste gedeelte van zijn vermogen te danken aan zijn bedrijf Talpa Networks en Endemol producties. Maar zijn grootste succes zal altijd de verkoop van Big Brother blijven.

Hiermee hebben hij en Joop van den Ende 5,5 miljard gekregen. Dat is toch wel behoorlijk wat geld! Ondanks dat zijn bedrijf de eerste 7 jaar verlies draaide, is hij uitgegroeid tot één van de 37 miljardairs van Nederland.


Hoeveel verdient John de Mol per maand?

Tot slot gaan we nog in op het maandsalaris van John de Mol. Want een groot vermogen heeft hij dus absoluut. Maar wat krijgt hij dan maandelijks binnen als inkomsten?

Helaas is hiervan geen exact bedrag bekend. Wat we wél weten is dat John per jaar minstens 20 á 30 miljoen moet verdienen. Per maand zal dit dus ook om meerdere miljoenen gaan. De grote vraag is: wat doet hij toch met al dat geld?


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van John de Mol?

John de Mol heeft een geschat vermogen van maar liefst 2.7 miljard euro.

Wat is het salaris van John de Mol?

Het maandsalaris van John de Mol is niet openbaar, schattingen vertellen ons echter dat hij minstens zo 20 a 30 miljoen euro per maand zou verdienen.

Is John de Mol miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van 2.7 miljard euro is John de Mol zeker miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>