Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Johan Vlemmix? Dit kleurrijke en vooral handige multitalent heeft een flink vermogen bij elkaar weten te scharrelen in de laatste jaren.

Maar wat is Johan Vlemmix zijn vermogen nou precies? En waarmee is hij zo rijk geworden? En hoeveel levert hem dat op aan maandelijks salaris? In dit artikel gaan we je proberen bij te praten en antwoord te geven op al deze vragen!

Naam

Johan Vlemmix

Geschat vermogen

€1.5 miljoen

Geboortedatum

04-02-1959

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemen

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Televisie


Wat is het vermogen van Johan Vlemmix?

Alweer bijna tien jaar geleden (in 2014) deed hij mee aan het televisieprogramma 'Hoeveel ben je waard?' van SBS6.

In dit programma werden de bezittingen, vermogen en schulden van bekende- en onbekende Nederlanders bij elkaar opgeteld, waardoor men inzicht kreeg in de eigen financiële situatie.

Toen al bleek dat Johan Vlemmix zo'n 1,5 miljoen euro waard was en flink wat vastgoed bezat. Deze zijn in de laatste tien jaar waarschijnlijk nog meer in waarde gestegen.

Zijn precieze vermogen weten we niet, maar dat hij miljonair is in elk geval wel duidelijk.

Leuke weetjes over Johan Vlemmix

  • Johan heeft een kortstondige carrière achter de rug als politicus, want met zijn Partij van de Toekomst deed hij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen en 2002, 2003 en 2012, waar hij zelf de Minister van Feest was. Het leverde geen zetels op.
  • In 2020 verbrak Johan Vlemmix het wereldrecord klappen door in de studio van Radio538 4 uur lang te applaudisseren

Wie is Johan Vlemmix?

Maar wie is Johan Vlemmix nou precies? Het is bijna niet bij te houden wat deze zanger, politicus en ondernemer allemaal gedaan heeft. 

  • Hij is geboren en getogen in het Brabantse Eindhoven.
  • Hij begon in de jaren '80 bij het tv-programma 'Ter land ter zee en in de lucht'. Eerst was hij deelnemer, daarna starter en later ook jurylid. Zo heeft Nederland deze excentrieke man leren kennen.
  • Ook zijn liefde voor het Nederlandse koningshuis is niet onopgemerkt gebleven. Denk aan de fanclub voor Emily Bremers, of de Barbiepoppen die hij van Maxima heeft laten maken.
  • Hij heeft her en der nog leuke handeltjes opgestart (met wisselend succes overigens). Zo is hij ook vastgoed- en autoverkoper geweest.
  • In 2002, 2003 en 2012 deed Johan Vlemmix mee aan de Tweede Kamer verkiezingen met de Partij voor de toekomst en de Feestpartij. Hij heeft er echter nooit zetels mee behaald.
  • Ook als zanger heeft Johan een aantal (carnavals)krakers op zijn naam gezet.

Op dit moment is Johan Vlemmix vrijgezel en heeft hij drie kinderen uit een eerdere relatie: Bob, Joep en Angela.

Hij bezit meerdere huizen verspreid door Nederland. Zijn laatst aangekochte huis ligt in het Limburgse Hoensbroek.


Waar heeft Johan Vlemmix zijn vermogen mee verdiend?

Alle handeltjes en optredens van deze Brabantse duizendpoot hebben hem geen windeieren gelegd. Maar wist je dat hij in de jaren '80 (Koude Oorlog) handelde in atoombunkers?

Zijn bedrijf Nucleair Protection Systems (NPS) heeft vijf van deze bunkers verkocht en geplaatst. Hiermee heeft hij toch het grootste gedeelte van zijn vermogen bij elkaar gesprokkeld.


Hoeveel verdient Johan Vlemmix per maand?

Hoeveel Johan Vlemmix zijn salaris is wat maandelijks binnenkomt, is net als zijn vermogen niet helemaal duidelijk. Johan Vlemmix zijn salaris 'schnabbelt' hij vooral bij elkaar door op te treden als zanger. Dat levert hem zo'n 1500 euro per optreden op. Een leuk inkomen!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Johan Vlemmix?

Het vermogen van Johan Vlemmix wordt geschat op €1.5 miljoen.

Wat is het salaris van Johan Vlemmix?

Het is onduidelijk hoe hoog het salaris van Johan Vlemmix daadwerkelijk is. 

Is Johan Vlemmix miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.5 miljoen is Johan Vlemmix zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>