Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Johan Derksen? Johan Derksen is in Nederland niet meer van de televisie weg te denken.

Samen met Wilfred Genee en René van der Gijp vormt hij het succesvolle trio van Vandaag Inside. Maar Derksen timmert al langer aan de weg. Wat heeft hem dat in al die jaren opgeleverd? Wij zochten het uit. 

Naam

Johan Derksen

Geschat vermogen

€1 miljoen

Geboortedatum

31-01-1949

Jaarlijks inkomen / salaris

€500.000

Beroep

Tv-presentator

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbal- en televisiewereld


Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Johan Derksen geeft regelmatig aan dat hij alleen nog op tv te zien is vanwege het geld. En geld heeft hij voldoende.

De oud-profvoetballer is miljonair en zijn vermogen wordt volgens de quote geschat op ruim een miljoen euro.

Leuke weetjes over Johan Derksen

  • Derksen heeft zijn eigen kleding- en schoenenlijn
  • Johan werd bijna directeur van SC Veendam, maar liet dat toch schieten toen hij steeds populairder werd op televisie

Wie is Johan Derksen?

Waar heeft Johan Derksen dat vermogen aan te danken? In de jaren 70' verdiende Derksen zijn geld met profvoetbal.

Al was daar toen nog niet het grote geld in te verdienen. Derksen was een matige voetballer en werd na zijn actieve loopbaan journalist. Jarenlang was hij hoofdredacteur van het blad Voetbal International.

In 1999 maakte Derksen zijn debuut op televisie. Zijn echte doorbraak kwam pas jaren later toen hij werd gekoppeld aan presentator Wilfred Genee en de goedlachse René van der Gijp in het programma Voetbal Inside.

Vanaf dat moment begon het grote succes. Johan Derksen heeft twee dochters, waarvan Marieke Derksen de bekendste is.

Zij is het hoofd van de uitgeverij Voetbal Inside. Een label dat onder meer biografische boeken van profvoetballers uitgeeft. Grote hits waren de boeken van Andy van der Meijde, René van der Gijp en Wim Kieft.

Derksen woont in het pittoreske Grolloo. Dat is geen geheim, aangezien hij het dagelijks in het programma Vandaag Inside heeft over zijn woonplaats.

De tv-persoonlijkheid geniet van de rust in het dorpje en laat zich elke dag naar Hilversum rijden voor de show op SBS6. Daar kocht Johan Derksen een villa voor zo'n 360.000 euro. Deze kon hij in één keer afbetalen.


Waar heeft Johan Derksen zijn vermogen mee verdiend?

Johan Derksen kreeg naar alle waarschijnlijkheid in zijn tijd als hoofdredacteur bij Voetbal International niet slecht betaald.

Toch komt het grootste deel van zijn vermogen uit zijn televisiewerk. Na de overstap van Derksen, Van der Gijp en Genee van RTL naar Talpa, zijn zij allemaal een stuk meer gaan verdienen.

Nu de heren dagelijks op televisie zijn is dat salaris alleen maar gegroeid.

Derksen doet het op zijn oude dag al niet slecht met een vermogen van ruim over het miljoen, maar daar komt de komende tijd waarschijnlijk nog meer geld bovenop. Het drietal is in onderhandeling met Talpa over een nieuw contract. Hoeveel verdient Johan Derksen per maand?

Johan Derksen zijn salaris ligt ruim boven de 500.000 euro per jaar. Dat is zo'n 50.000 euro per maand. Derksen heeft van zijn salaris nooit een geheim gemaakt, maar zegt zelf weinig om geld te geven.

Slechts de helft van het salaris van Johan Derksen gaat ook daadwerkelijk naar Derksen zelf. Na een rel tussen de heren van Vandaag Inside gaf Derksen aan te willen stoppen met de show.

John de Mol hield hem aan zijn contract en op dat moment besloot Derksen dat hij voortaan de helft van zijn salaris zou schenken aan een goed doel.

Dat is maandelijks een flink bedrag, maar toch hoeven we geen medelijden te hebben met 'de snor'.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Johan Derksen?

Het vermogen van Johan Derksen wordt zo rond de €1 miljoen geschat.

Wat is het salaris van Johan Derksen?

Naar eigen zeggen verdient Johan Derksen €500.000 per jaar, waarvan hij een groot deel doneert aan een goed doel.

Is Johan Derksen miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1 miljoen is Johan Derksen zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>